חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 אפריל 2026, 01:20

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תגובת ישראל בן עזרא לכל הדיונים על מרכז העיר
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2008, 21:43 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

פניתי לישראל בן עזרה , לקבלת תגובות לכל הדינים שהתנהלו על מרכז העיר ולהלן תגובתו :

בקבוצת קשת האפשרויות בקצה האחד ממוקמת האפשרות של שי מנדלר וקוראת להרמת הידיים והורדת הדגל , בקצה השני ישנה האפשרות הקיצונית האחרת וזו הדרך בה אני בחרתי . אמונה נחישות עבודה מתוחכמת והתמדה עד השגת המטרה .

אין לי עניין לדבר על איש באופן אישי אלה על הדרכים והחזון . חשוב להעיר ששי מנדלר הינו חביב וציוני ומתוך אכפתיות וכאב הוא זועק , אלה שהרמת ידיים לא רק שאינה פותרת בעיה אלה מגשימה את נבואתו .

מרכז העיר עבר תהפוכות רבות מפסגות עד בור תחתיות . השקיעה העיקרית נבעה מניהול שגוי , אי הכנסת תכנים ורענון ברחוב , התנהלות הרסנית של עמידר ומשרד השיכון , אי מתן הנחה במס ( אלה באיחור ) דבר שגרם לעזיבת המבוססים שהינם הכוח הקנייה העיקרי .

ובנוסף לכל זה היה וידוא הריגה ע"י סתימת רחוב בן עמי לתנועה ע"י הקמת מדרחוב , כל הנ"ל גרם לעזיבה , כל ההסברים של ההנהגה לא הועילו ואז הבנתי מימון מארצות הברית , פתחתי את המרפסת ונאבקתי לביטול המדרחוב וביטול אי התנועה והקמת כיכר בצומת בן עמי ויצמן , את כל ההכנסות והון עתק נוסף , השקעתי בהופעות , תצוגות אופנה , זמרים , מופעי רחוב ואכן הוכח שהשיטה עובדת ואז נפתחו מקומות בילוי , עכו הקטנה , קפה 10 , רחוב בן עמי צהלה ושמחה ואז בהעדרי מהארץ סגרו את המרפסת וטענה שהיא רועשת וגם האחרים נסגרו ושוב שקע מרכז העיר .

כיום לאחר מספר שנים של הרגשת חוסר ביטחון ברחוב בן עמי , אווירת נכאים , דרדור כלכלי חמור , שוב לקחנו את העניינים לידיים , ראש העיר אנוכי ומטי גליל מערבי וכבר הלילה הראשון היה הומה אדם הורים ותינוקות לרוב בילו לראשונה מזה שנים בבן עמי לצלילי המוזיקה ושלל המופעים .
ומאז הדבר הפך לנורמטיבי ( על אף שאיש לא האמין שאפשר להביא אוכלוסיה ממזרח עכו עם ילדים תינוקות אחרי השעה 7 בערב .
כל זאת מוכיח שהכל הפיך , לא נסתם הגולל , אפשרי להחיות את מרכז העיר ולשנות את המצב .

ולסיום אומר שנפלה ההחלטה ומזה זמן רב עובדים על החייאת מרכז העיר , להכניס בו תכנים שינויים פיזיים מרחיקי לכת שיעמידו את הרחוב כאחד מהמיוחדים בארץ , לצערי הדבר התמהמה למרות נחישותו של ראש העיר ונחישותי לסיים פרויקט מורכב זה , הסיבות לעיכוב , אי העברת המימון בזמן וכן הפרעה ועיכוב מיותרים שגברנו עליהם כעט יש עבודה במלוא הקצב ותכנון מפורט עם צוות רחב של מומחים ובשיתוף פעולה עם ועד בעלי העסקים .

מגוון הפעולות הננקטות , ברחוב בן עמי ובסביבתו – בעיר המנדטורית , תעלה את מחירי הנכסים , תשנה את האווירה לחלוטין בנוסף להרגשת הביטחון שיש הים ותביא משקיעים ותחזק האוכלוסייה .

ולידידי שי ואחרים אומר שיש סיבות טובות להאמין , אנו לא מעריכים די ולא חושבים על כך , בלי לפתוח פה לשטן, מעולם לא היה כל מעשה טרור , כמו כן עובדה שבעכו אפשר להסתובב בביטחון בחצות בעיר העתיקה , לכן צריך לקחת הכל בפרופורציה שהרי עכו היא אחת הערים היותר מרתקות, יותר מעניינות ואחר השינוי במרכז העיר עכו תדע ימי זוהר .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: תגובת ישראל בן עזרא לכל הדיונים על מרכז העיר
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 09:13 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

וואלה אני אוהב את האופטימיות של ישראל אבל לצערי
מאוחר .ואולי מאוחר בגדול .
הרחוב יאופיין בדיוק כמו הטיילת לצערי שיש סוג של אוכלוסיה שליכאורה נבנה ויבנה עבורה.
אם שואלים אותי אני אומר בצער רב מרכז העיר עבר ידיים
עברתי אמש בשעה 9 בערב בנסיעה איטית עד לטיילת ולאורכה ............ די יש לי דמעות .

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 11:01 
עכונט כדרך חיים

עזרא ...

תזהר שלא יאשימו אותך בגזענות ... :!: :!: :!:

לקחתי את ההודעה של שי מנדלר וניסיתי בעזרתה לעורר מודעות ועשיה לפיתרון ...
ע"י הדברות עם תושביה הערבים של עכו ... ולדרוש את הצנעת השמחות שלהם ... או העברתם
כמקובל אצלנו לאולמי שמחות הרחוקים מאזורי מגורים ...

כמו כן העליתי רעיונות של מפגשים שנתיים תחת הסיסמה " נולדנו לחיות ביחד " ...
בהם נעודד את הערבים להתחשב גם בשכניהם הערבים ... ללמוד מהם על צרכיהם ... ללמד אותם על רגישותנו ..
וליצור נורמה המקובלת על כולם לחיי דו קיום נאותיים ...

יש מקומות שיש ערבים שמתנהגים בנימוס ובכבוד ונעים להיות שם ..
כשגדלתי בעכו טילתי המון בעכו העתיקה ונהניתי מהאדיבות והחום של הערבים אז ..

היום המצב אחר .. וגובל בהקצנה לאומית המלווה בוונדאליזם ( אולי של קומץ קטן ... אך לצערי מוביל !!! ,
הדורש התערבות של הנורמטיביים במגזר הערבי והיהודי בשיתוף ... אך לצערי לאור שיתוק בהנהגה היהודית גם הערבים מעדיפים
לשתוק ... והקיצוניות לצערי ...)

אז התגובות ...

ציטוט:
אורי רוזין כתב:
לגולשי עכו שלום
לאחרונה אני וחברי מקיבוץ המחנכים (הקיבוץ העירוני) עוקבים אחר התגובות באתר בדאגה.
נראה כאילו יש אלמנטים גזעניים שהולכים ומתעצמים בשיחות באתר.
מה גם שישנה תפיסה (שעלולה להשתרש) שעניין הדמוגרפיה בעכו הוא עניין של מאבק מראש ולא של ניסיון משותף לקדם את האוכלוסיות השונות, המגזרים השונים ותתי המגזרים- הרי אם לא היו ערבים, יתכן מאוד שהכעס היה מופנה כלפי "אחר" אחר (עולים חדשים לדוגמא).
ועניין המאבק הוא כאילו גזירת גורל, כאילו אין שום דרך אחרת לראות חיים משותפים של יהודים וערבים שלא כמאבק. נראה כאילו שיחות כאלה רק ילבו את היצרים וכאילו זה מה שגולשים מסויימים באתר מעוניינים בו. חבל.
לאלה המחפשים תקווה לקיום משותף של שני העמים בעיר ובמדינה בכלל אשמח לספר שלפני כשבועיים חזרו מ"סמינר סוללים" (אחד משלושת סמינרי הכשרה למדריכים של תנועת הנוער העובד והלומד) 15 חניכים מהמגזר הערבי, שם בילו שבוע ודיברו על שלום, הדרכה ושינוי חברתי באצעות חינוך ביחד עם חניכים יהודים רבים (מהעיר ובכלל).
מקווה שיש עוד המאמינים שאפשר ליצור חברה אחרת שבה לא רק נאבקים כל הזמן אחד בשני (וכידוע אנחנו מוקפים מאבקים רבים, בין עמים, בין שכבות באוכלוסיה, בין עדות וכו')

ציטוט:

אורי וחברי הקיבוץ העירוני צודקים , כי אפשר לראות היום ברשת שיש ערים שהמאבק העיקרי שלהם הוא שנאה לדתיים במסגרת תעמולת הבחירות , שנאה נשארת שנאה , פעם , גזענית נגד ערבים, פעם אנטי דתית ופעם עדתית . גזענות זאת שיטה / חינוך פגום של שליטה לא מוצדקת שמביאה רק הרס ומלחמות פנימיות .

נו ........... זה לא כואב / מעצבן / לא מובן ... ????????????????.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 22:12 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

לאלברט ידידינו
לא ברור לי למה פנית לישראל בן עזרא, אם לישראל היה מה להגיד הוא היה מגיב בעצמו
לפעמים השתיקה אומרת משהו.
הכעס הגדול של שי הוא על כך שכל השבוע היה ברחוב שלנו רעש של מוזיקה בטונים
גבוהים של שכננו הערביים ברחוב כהקדמה לחתונה, כל השבוע שתקו שאר דיירי הרחוב, הגיע יום שישי והחל משעה 5 בערב ועד אחד עשרה וחצי בלילה הייתה מוזיקה עוד יותר רועשת לא יכולנו לשמוע אחד את השני בבית, שלא נדבר על שמיעת חדשות בטלביזיה פשוט עשו את החתונה מתחת לאחד הבלוקים , וכשכבר הגיעה המשטרה ופקחי העירייה הם לא ביקשו מהם להנמיך את המוזיקה גם בגלל יום השישי וגם בגלל שזה מפריע לשאר השכנים.
אני רוצה לציין שישנם ברחוב גם דיירים ערביים שגם הם כועסים על הנוהג הזה.
הדבר קורה בכל רחובות העיר כמעט בכל שבוע החתונות מתבצעות לא באולמות אלא מתחת לכל בנין כמו שנהוג בכפרים. אני חושבת שעירית עכו, צריכה לפתור את הבעיה בזה כשבא זוג ערבי להרשם לנישואין אצל רשם הנישואין הם יקבלו דף ובו כתוב שאין לעשות חתונות בשטחי הבתים המשותפים אבל, כנגד זה צריך להקצות להם מקום חליפי, בתקופתו של שמריהו בירן הוחלט לעמיד לרשות האוכלוסיה הערבית את בית דדו במחיר סמלי לאירועים חגיגיים. אני לא יודעת אם הדבר בוצע אז, גם ראש העיר שמעון לנקרי הציע את החפיר לאירועי חתונות ואירוסים אך הדבר לא בוצע, אני מקווה שהעירייה בכל זאת תשקול ליישם את אחת משתי ההצעות לדעתי זהו פתרון טוב.
לגבי הלילות הלבנים, יצאתי מספר פעמים לראות מה קורה, העיר יכלה להיות יותר מלאה, אילמלא היו מודעות גדולות מאירות עיניים ולא על דפים צבעוניים אם אותיות די קטנות, אפשר היה לעודד את התושבים לבוא לעיר על ידי כריזה ברמקולים בשיכוני המזרח ובצפון העיר לא כל תושבי עכו מקבלים לידיהם את עיתון ידיעות עכו או נכנסים לעכונט כדי להיות מעודכנים.
אמרתי זאת גם לבעלי החנויות שידברו אם הנוגעים בדבר על כך.
אם לי היו ילדים קטנים כן היית באה לעיר בליילות הלבנים ישנם פעילויות נחמדות לילדים ,רק שמחוסר אנשים מפעם לפעם חלק מהפעילויות ירדו.
מקווה לימים טובים יותר בעיר.

רבקה מנדלר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה