חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 14 מרץ 2025, 20:50

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בקשת נתונים למחקר על מצבה של העיר עכו
הודעהפורסם: 22 דצמבר 2005, 12:28 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

דואר שקיבלתי היום להלן :

שלום לך,

שמי ---- ( השם שמור במערכת )ואני עורך מחקר על העיר עכו. נתקלתי באתרך האישי ציבורי במשפט:
"אנו נמצאים בתהליך של בנייה מחדש של החברה בעיר וזאת לאחר שעזבו אותנו אלפי
עכואים לערים אחרות "
אני מודע לכך שהמכתב נכתב בשנת 2003, אבל אשמח מאוד להעזר במידע שברשותך על הפגיעה
הכללית ובפרט עזיבת האוכלוסיה מעכו, לצורך שיפור מצב העיר ומסקנות המחקר.

אשמח לנתונים,
בברכה,
השם שמור במערכת

תשובתי לשימי

---- שלום רב
העיר עכו נפגעה כאשר , הממשלה נתנה 15% הנחה במס הכנסה בצפון ובמיוחד בנהריה
לפני מספר שנים זה היה קריטי וזה גרם נזק שנשאר עד היום .
בעקבות מתן ההנחה במס הכנסה , כ 12000 תושבי עכו במצב סוציו אקונומי גבוהה עברו לגור לנהריה
הם מכרו את הבתים שלהם במחיר גבוהה כפי שהיה אז - פי שניים מהיום בערך - ובנו בתים בנהריה בתנאים טובים ו.
את המשכנתא החזירו מההנחות במס הכנסה .
לקח מספר שנים של מאבק עם סגירת העיר ועצירת הרכבת ולבסוף , עכו קיבלה גם הנחה במס הכנסה כמו שלומי 13% כיום .
אבל הנזק שנגרם אז ממשיך לתת סימנים עד היום .
תושבים חדשים כ 12000 , נוספו לעיר עכו , אבל חלק מהתושבים החדשים הם במצב סוציואקונומי נמוך יותר מאלה שעזבו , משלמים פחות ארנונה ומקבלים יותר עזרה .
זה המצב מאז נגרם הנזק ועד היום ו, לכן בשנת 2003 כתבתי "אנו נמצאים בתהליך של בנייה מחדש של החברה בעיר וזאת לאחר שעזבו אותנו אלפי
עכואים לערים אחרות "
מאז האנשים הטובים שנשארו בעכו , נאבקים במצב שנוצר , תורמים את כל מה שרק אפשר לבניית הקהילה שלנו מחדש .
לפני שנה וחצי בניתי את האתר עכונט ושם אפשר לראות את ההתפתחות בה אנו נמצאים עד היום .
העיר עכו נמצאת בתהליכים חיוביים ונמשיך לבנות עד קידומה של העיר למה שהיתה , ואפילו למצב יותר טוב , נו , חייבים להיות אופטימיים :D

בהצלחה במחקר
אלברט

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 25 מאי 2006, 18:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: נכון
הודעהפורסם: 23 דצמבר 2005, 00:10 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כיאה לעיר עתיקה שמשמרת את עתיקותיה ומנסה לשקמה כך אנו כיום מנסים לשקם את העיר שנטשו אותה לאנחות כל אותם אלפים לטובת כסף .נקודה.

לא שיש הרבה לעשות בעכו אך אם וכאשר היו נשארים הנוטשים ונלחמים מהבית על ההנחה (בפזילה כמובן לעיר נהריה השכנה) אולי היינו כולם מרויחים גם אוכלוסיה חזקה שהיא פה וגם בהנחה מהמס. אך לדאבוני רק בצעד של נטישת המונים התעוררו מספר יזמים לנושא ההנחה במס .והמוביל בראש דווקה אינו תושב עכו לצערי אך שכן יקר וקרוב והוא ישראל בן עזרא הוא הוא אשר התניע את גלגלי המחאות עד לקבלת ההנחה המיוחלת.

לצערי אני אומר בראיה לעתיד לעכו לא נכונה לה אופק ורוד ויהודי כי אט אט היא נהפכת לעיר ערבית בזכות הרחם של האשה הערביה .אט אט הם רוכשים בתים בעיר החדשה .המבט שלי בכל אופן מראה על 25 שנה ועכו תיהיה עיר בדומה לאום אל פחם / שפרעם /סכנין וכו' .(אגב זו מטרתם בגדול) ואני אומר לצערי כי כואב שעדיין יש שעוזבים אותנו לטובת נהריה וכרמיאל .

ביום ב' האחרון ראיתי בשכונתי משאית גדולה להעברת דירות שמעמיסים עליה ריהוט .שאלתי את שכני מה קרה והוא אומר לי שאת בנו הוא לא יכניס לגן עם ילדים ערבים ושבערב אינו יכול להיסתובב במרכז העיר כי חוץ מהשבב אין כלום לכן הוא צריך לנסוע או לקריון או לנהריה .הקיצר קם והלך .מה גם שהפסיד הרבה כסף העיקר לעזוב.וחבל .

כן כן זו האמת ללא כחל וסרק .

עזרא שמגדל פה משפחה לתפארת בידיעה לעתיד מעורפל .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: