|
איציק היקר שלום רב ,
אני רואה שגם אתה בסערת רוחות מאז שלא מתאים לך לחזור לעכו וזאת זכותך , אני רק מבקש ממך גם להקשיב ולא להגיע לאותו מצב שהגיעו אליו אותם עכואים שעזבו את העיר , כי אתה במצב שונה ואתה אוהב את עכו ומחובר לעכו ללא קשר למגורים שלך - אתה לא חייב לאף אחד דין וחשבון מדוע אתה לא חוזר לעכו , שלום בית במשפחתך יותר חשוב מהכל .
אני מבקש ממך להקשיב ולא לחזור על אותם דברים , כי בעכו עובדתית כיום יש ביטחון רב ואין בעיה והבעיה היא בסטיגמה / בסטריאוטיפ , כי בעכו אפשר לטייל בכל מקום ובכל שעה במשך כל השנה ללא שמירה וללא סיסמאות . אני שוב חוזר ואומר לך אני מטייל בליל שבת בחצות בעיר העתיקה וכך עושים עוד אורחים רבים של מלון חוף התמרים בעכו , כולם חוגגים ואין אירועי אלימות בכלל .
אף אחד לא כופה את תרבותו על האחר ואני לא יודע מאפה באה האשמה הזאת שאין לה בסיס , אני חוזר ואומר שיש לי שכנים יהודים שעשו מסיבה ליל כיפור האחרון וברור שטיפלתי בזה , יש חריגים בכל קהילה .
לידיעתך יש הידברות בין יהודים וערבים ובין הקהילות השונות ויש אפילו שידורים בעכונט כהוכחה לכך , העיר שקטה וכולם חיים בשקט ובשלווה , פעם הבאה אזמין אותך להשתתף במידה ותהיה מעוניין .
אני יודע מה היא נקודה שמפריעה לשי , לך ולעוד אחרים , נקודה שלא ניתן לפתור אותה כפי שחושב ישראל בן עזרא היקר לנו . הנקודה היא ורוצים להחזיר עטרה ליושנה , להחזיר את מה שהיה , את הרוב היהודי לעיר המנדטורית ולדעתי , לא ניתן לעשות זאת כי רוב היהודים המבוססים ברחו לחפש הטבות כספיות , גם כאשר הם היו רוב מוחלט שחי באושר ובעושר וזה לא הספיק להם .
צריך לראות את האופק ולהיות מציאותיים , כי על מעשה משלמים , כיום בעיר המנדטורית יש רוב של הקהילות הערביות , מי שנוח לו כמו אלי דה קסטרו נשאר ומי שלא נוח לו יכול לעבור לשכונות אחרות בעיר וזה המצב האמיתי .
בתשובה לשאלתך , לעכונט נכנסים כל בעלי המחשב בעכו , גולשים מהארץ ומהעולם , אך רק מיעוט כותב באותה פרופורציה שכותבים בynet הארצי ועל פי החישוב שלי בעכונט כותבים אפילו יותר באופן יחסי למספר התושבים , כך זה בכל העולם כותבים מעטים וקוראים רבים . כל אחד בוחר לו אם לכתוב או לא וזה לא שייך לדתות / קהילות בכלל , איך אומרים ירצו ...
לסיכום גם אני חושב שבנושא כאוב זה אשתך וילדיך צודקים , אתה מעורב רגשית וגם כואב לך , לכן אתה לא חייב להיגרר ולהגיב בנושא זה במיוחד בתקופה הזאת .