דדי יוג'ין: "לולא הפציעות הייתי מגיע למנצ'סטר יונייטד"
לפני כשבועיים צוות הספורט של עכונט(שחר ואני) ערכנו ראיון עם חלוצה החוף השנהבי של הפועל עכו, שכרגע נמצא בצרפת ואמור לחזור בימים הקרובים.
--------------------------
דדי, ספר לנו קצת על עצמך
"טוב כפי שאתם יודעים הגעתי לישראל זו העונה הראשונה שלי פה, זו ארץ יפה מאד ואפשר להגיד שסאני ואדק עוזרים לי להתאקלם ואני מרגיש פה כמו בבית. בנוסף לשחקן כדורגל אני עובד כמעצב אופנה ומשתדל ליהנות עד כמה שאפשר."
איך הגעת להפועל עכו?
"הגעתי להפועל עכו דרך הסוכנת שלי, הבנתי שעכו חיפשה שחקן בעמדה שלי, שלחנו להם קלטות והוסכם שאגיע למספר ימי מבחן. לשמחתי רצו אותי מיד ולאחר שגישרנו על הפערים הכספיים חתמנו על חוזה לטווח של שנתיים. כיום אני בן 34 ומריח מקרוב את סיום הקריירה, אז היות ועכו הציעה לי הצעה מפתה החלטתי להגיע, כי לפי דעתי בגילי מה שמשחק הוא הכסף ולא באיזה קבוצה שיחקת בשנה שנתיים האחרונות שלך, הרי עוד מעט אף אחד לא יזכור מי זה דדי יוג'ין."
אפרופו הגיל, אתה בן 34, לא זקן מדי?
אני לא חושב שצריך לבחון שחקנים לפי הגיל שלהם, כי הרי אם שחקן הוא טוב ועושה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר זה ממש לא משנה בן כמה הוא. יש מספיק שחקנים כמו לדוגמא טדי שרינגאהם שמשחקים בגיל מבוגר מאד ולאף אחד לא אכפת."
דדי יוג'ין. "אני ווינר בנשמה"
ספר לנו קצת על הקריירה שלך
"בעבר שיחקתי בנבחרת חוף השנהב לצד שחקנים מהדרג הראשון בעולם(למשל דידייה דרוגבה), לא זכיתי לערוך יותר מדי הופעות ולצערי גם לא כבשתי אף שער, והדבר הזה קצת חסר לי בקריירה. את רוב שנותי ביליתי באנגליה צרפת ואוסטריה, במספר קבוצות נפצעתי פציעות קשות שפגעו בקריירה שלי בדיוק שהייתי במצב של עלייה. בסוד אני אגלה לכם שכששיחקתי בטרמנין מהליגה הראשונה באנגליה, קיבלתי הצעה ממנצ'סטר יונייטד להצטרף, אלא שאז הגיע פציעה טורדנית שלצערי הרב טירפדה את המעבר והרסה לי גם את העונה שאחרי... אז אם ישאלו אתכם עלי תגידו: זה דדי יוג'ין שקיבל הצעה מהיונייטד וכיום משחק כאן אצלינו, בעכו."
איזה סוג של חלוץ אתה?
"אני לא מסוג השחקנים שאוהבים להתקע ברחבה ולחכות לכדורים, אני אוהב לרדת מעט לכיוון הקישור ולקבל את הכדורים עם הגב לשער, אבל בגדול הדבר שהכי מאפיין אותי זה המספר 19 שעל גבי, אני חלוץ מטרה טבעי שמתמחה בהבקעת שערים, שיחקתי בהצלחה באירופה כך שבלי לזלזל, אני מאמין שלא תהיה לי בעיה לכבוש מסה של שערים כאן בליגה השניה בישראל."
סיפרו לך בעכו על מטרותיה של הקבוצה?
אמרו שרוצים לעלות ליגה, במשחק הראשון קצת פישלנו עם ספיגת שער בדקה ה-90 למרות יכולת טובה, לפי מה שסיפרו לי יש כאן סגל חזק וחדש אז אני מאמין שאחרי שנתחבר נתחיל לדבר חזק וקבוצות יפחדו מאיתנו, שמעתי שעכו מפשלת תמיד בשלבים האחרונים של העונה, אני ווינר בנשמה, אין מצב שהשנה זה קורה."