|
אתמול, התקיים טכס, לאחד הפרויקטים היותר מיוחדים ויוצאי הדופן שאיש לא באמת האמין בו (שהרי לטייס לוקחים את הטובים ביותר ולא מ"קידום נוער"). מאחר והפרוייקט הוכתר בהצלחה עצומה, הגיעו פתאום 4 נציגי עירייה שלא היה להם קמצוץ של מושג במה מדובר ולא היו מעורבים כלל (למעט אחת). בזריזות, כהרף עין, מיהרו לכתוב כתבות, אך שכחו לציין, מי בעצם הביא הרעיון, יזם וניהל הפרוייקט. על זה נאמר: "לא עשית ופרסמת – עשית!..." - "עשית ולא פרסמת – לא עשית!..." אז למען גילוי נאות: מי שהביא הרעיון, היה רפי ניצחון, חבר יקר, תל-אביבי ידוע – שוחר עכו. הוא הביא איתו את אורי יפה ז"ל (שבינתיים הלך לעולמו - קברניט ידוע שהחל ללמוד טייס, כאן בסאנט-ג'ין, עם הקמת המדינה והיה טייס מפורסם) ושניהם הציעו את הפרוייקט –ההזוי לכאורה. הרעיון תפס אותי כפי שתפסו אותי פרוייקטים שיש להם חשיבות, אך אין להם סיכוי (כמו השגת הנחה במס לעכו). שכנעתי את ראש העיר. הוא ידע שאני מורגל בלהרים פרוייקטים, כנגד כל הסיכויים ונתן לי "אור ירוק". שיתפנו את מטה אשר, משום שמסלול התעופה – "סאנט-ג'ין" - נמצא בשטחם. ריכזתי את כל הגורמים. אנשים משכמם ומעלה אחד אחד, טייסים שעבדו בהתנדבות ויצאנו לדרך. הפרויקט הצליח, מעבר לחלום. חיי הצעירים שונה לתמיד. הם חדורי גאווה, בטחון והערכה עצמית וכך גם משפחתם. כמקובל על ההנהגה הלא מוסרית בעיריית עכו, דאגו למחוק אותי מרשימת המברכים בטכס.
|
|