אני שומע את מה שאומרים מנהיגי הציבור הערבי בעכו ואני שואל את עצמי .........האם ראינו תמונות שונות מאותו ארוע בכפר כנא ? האם מדובר " בצדיק " ? כנראה שלא ! בחור בא עם סכין שלופה ביד ומאיים על השוטרים בניידת , למה הוא ציפה ? שיחבקו וינשקו אותו ? השוטרים בחרו להגן על עצמם והירי היה מתוך הגנה עצמית מאחר והם הרגישו איום על חייהם . אם היה צריך לירות בבחור בפלג גופו העליון או התחתון זה כבר נתון לבדיקה של מח"ש.
אני רוצה לשאול את מהיגי הציבור הערבי בעכו , אם היו באים אליהם עם סכין שלופה והיה להם נשק חם כיצד הם היו מגנים על עצמם ?
ובקשר למסגד אל אקצה , אף יהודי שפוי לא רוצה לשנות את הסטאטוס קוו כולל ממשלת ישראל . כולם יודעים שהנושא רגיש ברמה כלל עולמית האם זה אומר שליהודים אסור לעלות להר הבית ? גם אם לא לצורכי תפילה ? ולמנהיגי הציבור הערבי בעכו אומר כך : אל תשכחו מה שקרה בעכו בליל כיפור לפני מספר שנים , הדו קיום בעכו הוא מאד שביר ולכולם יש מה להפסיד , עם כל הכבוד לרצונם של ערביי עכו " להזדהות " עם שאר הערבים במדינה , זיכרו שאתם חיים בעכו עם היהודים , ולא עם הערבים בכפר כנא ! אם אתם רוצים להזדהות עם שאר המיגזר אני עוד יכול להבין את זה אבל קחו בחשבון שיודעים איך מתחילים הפגנה אבל לא יודעים איך מסיימים כל גילוי אלימות ולו הקטן ביותר יביא לסיום הדו קיום שרבים אחרי אותו יום כיפור עמלו להחזירו , ובינינו .........רק בהצלחה חלקית , אז על זה נאמר : "סוף מעשה , במחשב תחילה "
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|