|
MARK היקר ,
דמוגרפיה לא פותרים בשלילת זכויות שמגיעות לכל אזרח , הרי גם הערבים משלמים מיסים , אז מה לגזול את כספם ,
האם הצעתך היא יהדות נאורה ? מה עם זכויות הגֵר ?
התלמוד שואל למה נזכרה במקרא - ויש מחלוקת אם 33 פעמים או 43 פעמים - סוגיית הגֵר: את הגֵר לא תונה ולא תלחצנו, כי גרים הייתם בארץ מצרים וכו'.
התשובה היא מרתקת, שתרגומה בא על-ידי רש"י במקום: אין מזכירים החבל בביתו של התלוי. הביטוי הוא ארמי ומשם מקור הניב העברי, במובן שחברה - או עַם או לאום או אומה - שבניה גרים כמיעוטים במקומות אחרים כגרים תושבים, לא כגרי צדק, צריכה להיות רגישה מאוד לגֵרים הגָרים במקומותיה.
שאלת השאלות היא אם אנחנו היינו מוכנים שאיזה מיעוט יהודי באיזה מקום ברחבי העולם יזכה לאותו יחס לא שוויוני שזוכים לו מיעוטיה של ישראל, אם היינו מקבלים את המצב הזה,
והתשובה היא לא - זה מבחן ראשון שעל-פיו צריכים להיבחן, במובן שמה שאני דורש למיעוטים בעולם, אני דורש גם למיעוטי כאן פנימה.
יש עוד מבחנים נוספים מדיניים , ביטחוניים ועוד בנוסף יש רוב מוחלט של יהודים בארץ וגם בעכו ואני לא מבין מדוע יש פחד עד לפגיעה בגֵר .