חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 14:52

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: צעדה בעכו לזכר ערבים שרצחו יהודים בתרפ"ט- הייתם מאמינים
הודעהפורסם: 17 יוני 2005, 19:36 
משתמש קבוע בעכונט - מעל 600 הודעות
סמל אישי של המשתמש

צעדה בעכו לזכר ערבים שרצחו יהודים בתרפ"ט
בצעדה משתתפים ערבים ישראלים וחברי חד"ש, בהם ח"כ ברכה. 3 הפלסטינים הוצאו להורג ע"י הבריטים בגין רצח יהודים במאורעות

כ-150 ערבים-ישראלים ופעילי תנועת חד"ש השתתפו בצהריים בעכו בתהלוכה לציון 75 שנה להוצאתם להורג על ידי הבריטים של שלושה פלסטינים, שהורשעו ברצח יהודים במאורעות תרפ"ט ב-1929. בצעדה משתתפים גם חבר הכנסת מוחמד ברכה (חד"ש-תע"ל) וראשי רשויות מהמגזר הערבי.

פרסומתח"כ ברכה אמר באירוע ל"הארץ": "זכותו של כל עם להחיות את זכרם של חלליו שנלחמו ונאבקו נגד כוחות המנדט הבריטי, ונאבקו למען עמם ואדמתם. לפני 70 שנה לא היתה פה אדמה ריקה, היה פה עם שנאבק על זכויותיו הלגיטימיות".

את התהלוכה אירגן המוסד לתרבות לאומית ויצירה על שם תאופיק זיאד וסניף חד"ש המקומי בעכו. שלושת הפלסטינים, מוחמד ג'מג'ום, פואד חיזאזי ועטא זיר, תושבי חברון וצפת, הוצאו להורג בתלייה על ידי הבריטים בכלא עכו, ונקברו בבית הקברות המוסלמי הישן בעיר.

התהלוכה יצאה מכיוון הכלא דרך הכביש הראשי של העכו, והגיעה עד לבית הקברות, שם יונחו זרי פרחים על קברי השלושה. בצדי הדרך הפגינו כמה תלמידי ישיבה נגד התהלוכה, אך לא פרץ עימות בין הצדדים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 יוני 2005, 21:13 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

שי מנדלר , שבת שלום
תחילה באמת לא האמנתי עד שבדקתי שיש כתבה ב INN בנושא , כעסתי אך לאחר מחשבה , אני רוצה לומר לך שאני לא מוכן לשחק לידיים של אותם קיצוניים שרוצים לחמם את העיר שלנו למאבק לאומי .
הרוב הדומם של היהודים והערבים בעיר , רוצים לחיות חיים שקטים , גם כך יש להם מספיק בעיות חברתיות כלכליות שיוצר ביבי , למי יש עוד את הכוח לעסוק בעניינים לאומיים בעכו , חוץ מאותם אנשים מסודרים שמשעמם להם בחיים ומחפשים עוד בעיות .
לדעתי לא צריך להיגרר לקיצוניים , כי הם רצו לגרור את העיר שלנו לעניין הלאומי , שילכו לחברון לנהל את המאבקים שלהם ושם יש מספיק שותפים שמוכנים להרים את הכפפה ללא מחשבה שנייה
כאן בעכו אנו זקוקים להמשך השקט הקיים בעיר , אנו צריכים לתת לאנשי חוק לטפל בכל קיצוני שמפר את החוק ואת החיים הטובים והשקטים בין יהודים וערבים בעכו -

הנה עוד כתבה של NRG
http://www.akkonet.co.il/newsPictures/mandat-18-6.htm

תמונה

באתר בערבית של AKKA , פורסמה כתבה מקורית עם תמונת אחד ההרוגים ותמונות הקברים של ההרוגים בעכו
להלן הקישור לכתבה - אפשר להתרשם

http://www.zakirat-akka.com/news49.html

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 18 יוני 2005, 16:56, נערך 3 פעמים בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 יוני 2005, 21:27 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

כדי להגיב על הידיעה אני מביא לקוראים מעט רקע על
פרעות תרפ"ט מתוך ספר הסטוריה על :"הקהילה היהודית בחברון"

מאורעות 1929 - התפרעויות ומעשי טבח

ביום שישי ה- 23 באוגוסט פרצו המאורעות. המון ערבי נלהב, מוסת ע"י הדרשות במסגדים, החל במעשי טבח בעיר העתיקה בירושלים. משם התפשטו המאורעות לאזורים נוספים בירושלים ובסביבותיה. הבריטים החישו תגבורות רק אחרי שלושה ימים והפסיקו את המהומות בירושלים. אלא שהמהומות כבר פשטו על פני כל הארץ. ראשונה הייתה חברון. בחברון גרו 600 יהודים שהיו גאים על היחסים הטובים ששררו בינם לבין ערביי חברון ולא שעו לאזהרת כוח המגן היהודי בירושלים, כי הפרעות עלולות לפגוע בהם. יהודי חברון דחו כל הצעת עזרה בטענה, שהדבר עלול להרגיז את ערביי חברון. גם אזהרות מצד הערבים המתונים לא הועילו. ב- 24 באוגוסט החלו להגיע הפורעים מירושלים, אליהם הצטרפו רבים מערביי חברון, שמחלו עוברים מבית לבית והורגים יהודים. 60 יהודים נרצחו בחברון, עשרות בתים נשרפו ונבזזו. [b]לולא עמידת גבורה של קצין בריטי ואומץ ליבם של ערבים מתונים, שהגנו על יהודים בביתם,
היה מספר הנרצחים מגיע להרבה יותר. הקהילה היהודית בחברון חדלה להתקיים.

הפרעות, שהתפשטו על פני כל הארץ, נמשכו שבוע ימים. בשבוע המאורעות נהרגו 133 יהודים, 230 יהודים נפצעו. 116 ערבים נהרגו, רובם ע"י הבריטים ומיעוטם ע"י כוח המגן היהודי. כ- 1600 ערבים הועמדו למשפט. רק שלושה מהם נתלו. השאר שוחררו.
[/b]

באם הידיעה נכונה , אני מזועזע .... אביו של סבי מצד אימי (משפ' קסטל )
היה בן הניספים באותו פוגרום ,
אולם למרות הכל גם אני מסכים עם דעתו של אלברט לוי ,
מהכתוב אפשר לראות שערבים מתונים , הגנו על היהודים ובכך מנעו
הרג רב יותר בקרב יהודי חברון.

מה שאני מצפה הוא ,שערבי עכו המתונים יביעו מחאה פומבית על התהלוכה....

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: צעדת האיזכור שלהם
הודעהפורסם: 18 יוני 2005, 12:30 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

שבת שלום
לי ממש אבל ממש לא מפריע לי סוג של צעדה ואפילו אם היא פרוקטיבית .

צריך לדעת דבר בסיסי אחד
שכמו שמראים לשור סדין אדום והוא זועם ככה בדיוק ערבי בזמן תהלוכה או הפגנה שעומד מולו שוטר .ברגע שיש תהלוכה או הפגנה ואין שוטרים בשטח .אז מומש הפתגם." הכלבים נובחים והשיירה עוברת" .

מאידך אם קיבלו רישיון לצעדה זו אז זה לגיטימי ובסדר כי זו ההוכחה שאנו במשטר דמוקרטי. נכון שיש לעמוד על המשמר פן יתחילו בדברי שיטנה ושנאה כנגדנו .ולשם כך יש את האנשים החסויים שאני מניח שהיו בינהם כמה.

לדעתי כל המלל והפרסום לזה מראה על חשיבות העניין.
ישנם דברים חשובים יותר בחיים מאשר צעדה שכזו. הנה זה נגמר ואין יותר רעש.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: רוצח לעולם רוצח!
הודעהפורסם: 18 יוני 2005, 15:15 
סמל אישי של המשתמש

רוצח לעולם רוצח ולא משנה אם הוא ערבי או יהודי !

לידיעתך, לברוך גולדשטיין שרצח מעט מהנרצחים שהערבים רצחו במאורעות תרפ"ט, המדינה לא מסכימה לעשות לו אפילו אזכרה דתית, אז שלא נדבר על הילולה .

ואילו אם היהודים היו עושים צעדת היזדהות עם ברוך גולדשטיין, מה היה קורה במדינה? חשבת על זה? אבל מה לעשות אנחנו היהודים עם נחות ומותר לחגוג על מתינו !

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: תגובתי בנושא
הודעהפורסם: 18 יוני 2005, 15:20 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תגובתי דומה לתגובתו של אלברט , למרות שלאחר הקריאה הראשונית
הרגשות והיצרים מתחילים להתעורר והכל מתמלא כעס , אולם לאחר דקות מספר
כאשר השכל גובר על הרגש אני אומר לעצמי רק רגע ! מדוע להוציא את " השד מהבקבוק " החסרי צרות אנחנו בעירנו עכו המתמודדת בבעיות הרבה יותר קשות ?

אני לא חושב שזה צריך לתפוס "אייטם " חשוב כל כך , מאחר וזה לא מצביע על שום דבר מלבד רצון של כמה פוליטיקאים מהמגזר לעשות הון פוליטי לעצמם.
אכן נראה לי שרוב האוכלוסיה מצד שתי המגזרים רוצה לגור בדו קיום בשקט
ובשכנות טובה .
" אז בוא לא נעיר את הדב מריבצו "

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לאלברט ידידי
הודעהפורסם: 18 יוני 2005, 16:30 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

אני בעד דו קיום בעיר עכו. אני בעד לבנות שכונה לערבי העיר , לבנות להם בשכונה זו בתי ספר גני ילדים ולספק להם בה את כל צרכיהם.
יחד עם זאת בשנה האחרונה אנו עדים לשינוי ביחסי הדו קיום בעיר.
זה התחיל בהתפרעויות של נוער שכללו הצקות , זריקות אבנים ועלו בהדרגה לשריפת בית כנסת יהודי ולמספר דקירות .
זה ממשיך בשיפוץ המסגד ברחוב בן עמי (למרות שלנו יש המון אחריות לכך) בהקמת גני ילדים לילדי הערבים בשכונות היהודיות , בניסיונות להפוך את ביה"ס הרעות לביה"ס ערבי.
הדו קיום בעכו חדל להיות מה שהיה בעבר. אנו צריכים לשאוף לדו קיום - כזה שישאיר את הרוב היהודי בעכו - דבר שיטיב גם עם הערבים בעיר. לשאוף לכך שערביי העיר יחיו בחיי כבוד לצד חיים בכבוד של היהודים בעיר.
הצעדה שהייתה ביום שישי היא עוד סימן לכך שהמגזר הערבי בעיר- משנה את "הסטטוס קוו" של הדו קיום בעיר. זה מעורר אותנו היהודים ויכול לגרום לאלימות קשה ואולי אף לאבדות בנפש.

אני מציע להזמין ערבים ויהודים לכתוב כאן בנושא הדו קיום , להציע ולפעול למען דו קיום אמיתי בעיר. אם בעיית הדו קיום תפתר ברחוב - היא תפתר בדרך אלימה.

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 יוני 2005, 16:43 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

אלברט לוי כתב:
שי מנדלר , שבת שלום
תחילה באמת לא האמנתי עד שבדקתי שיש כתבה ב INN בנושא , כעסתי אך לאחר מחשבה , אני רוצה לומר לך שאני לא מוכן לשחק לידיים של אותם קיצוניים שרוצים לחמם את העיר שלנו למאבק לאומי .
הרוב הדומם של היהודים והערבים בעיר .......
-
[/color]
[b][size=18]
http://www.zakirat-akka.com/news49.html

אלברט ידידי שבת שלום
"הרוב הדומם" בדר"כ נשאר "דומם" ואז ישנו מקום למיעוט המתלהם.......
לדעתי ,צריך לתת יותר ביטוי לרוב המתון והרגוע שלוקח נשימה לפני שהוא "שולף"
ואז ינתן יותר משקל למתונים משני הצדדים..........
אני שמח שמירב המגיבים לכתבה זו משתייכים לרוב המתון ,שבתגובתם זו מוכיכים
שהם כלל וכלל לא דוממים...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: תרפט בעכו
הודעהפורסם: 19 יוני 2005, 10:14 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ההפגנה של הערבים בעכו לטובת הפורעים והרוצחים מאכזבת.

בדרך כלל ערביי עכו היו מתונים מאחיהם במקומות אחרים.

ב1929 בזמן שנרצחו יהודים ונאנסו יהודיות בחברון היתה עכו שקטה יחסית למרות שחיו בה מאות יהודים למעט ....

קבוצה מחיפה של ערבים קיצוניים נסתה לפרוץ לבתי יהודים בעכו ,אולם השכנים הערבים הגנו ממש בגופם על יהודי עכו. מאוחר יותר רכזו הבריטים את כל יהודי עכו
בחצר המצודה.

סה"כ נפצע יהודי אחד שאינו תושב עכו באופן קשה מידי המתפרעים שאחד מהם היה בן של נכבד ערבי עכואי.

חלק נכבד מיהודי עכו נטשו אותה ביניהם הורי הסופרת לאה נאור אותה ראיינתי לאחרונה[היא חברה גם את השיר האופטימי -חיוכים-]

ובכל זאת נשארה קבוצה נכבדה בעכו גם אחרי תרפ"ט.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: