בצער רב קברנו היום, 20.7.2012, שני פרחים תושבי עכו, מאור הרוש ואליאור פרייס, יהי זיכרם ברוך. כל העיר והמדינה הזדעדעו מהמעשה של בן העוולה.
בואו נתפלל כולנו השבת להחלמתו המהירה של דניאל בן מקסים פחימה ושאר הפצועים.
אדוני ראש העיר, לא מדובר בפוליטיקה ולא בניצול של שכול שאני בטוח שכואב לכולנו אך ברצוני להעלות ולהאיר את עינייך לגבי מקום ההספדים שבבית הקברות במכר.
נכחתי היום בהלוויות וראיתי מחזות שזיעזעו אותי ואת האנשים סביבי. עשרות אנשים הזדקקו לשירותים של מד"א בזמן ההספדים וההלוויות עקב חום של 40 מעלות בצל וניתן לאמת זאת עם מד"א.
ראיתי גם אותך, את רב העיר ואת בני המשפחות מוקפים באלפי מנחמים דחוסים בצפיפות איומה שסבלו מהחום הכבד ומהתעלפויות וכל זאת תחת פרגולה רעועה מפלסטיק אדום ועץ שהוקמה לצורך מתן ההספדים. החשמל למערכת ההגברה הגיע מגנרטור ונישמע מקוטע בהספדים. [לדעתי, בימים כאלה ובחום כמו בימים האחרונים, מחלקת הדת שבעירייה היתה צריכה וחייבת להיערך לחלוקת בקבוקי מים קרים לנוכחים במקום].
בעבר, נכחתי בהלוויות בשעות הלילה כשתאורה לקבורה ולהספדים הגיעה ממשאיות של מכבי אש, ונכחתי בהלוויות בימים של גשם כשלא היה מסתור מפני הגשם. הערתי לך על כך בעבר באמצעות מכתבים, בכלי תקשורת וגם בישיבות מועצה. בדבריי טענתי שמגיע לתושבי עכו אולם הספדים מכובד בבית הקברות כמו בערים השכנות לנו. אולם שיכלול מיזוג, תאורה, קולרים של מים קרים באופן שיכבד את המקום ואת התושבים ויקל ולו במעט על משפחות האבלים בשעותיהם הקשות.
שמעון לנקרי, הגיע הזמן שבמקום להשקיע משאבים תחת הכותרת "סעיף תקציבי - שיווק העיר" במופעי ראווה כגון "כוכב נולד" שעלותם מליונים ושהנהנים העיקריים בארועים אלה הם תושבי הערים והכפרים הסמוכים לנו, תתחיל להקשיב לרחשי הציבור ולצרכי התושבים כי גם אולם הספדים נכנס תחת הכותרת "שיווק העיר".
כיום, הבאת את העירייה למצב שבו אתה מוקף בעובדי עירייה, בחברי מועצה וסגנים שפוחדים ממך ופוחדים להציע לך הצעות ולהשמיע בפניך את רחשי הציבור שמה ירגיז אותך שהם מתערבים בעבודתך וכתוצאה התקציבים והמשכורות שהם מקבלים יופסקו. ברוב המקרים הם מבקשים ממני ישירות או דרך צד שלישי להעלות הצעות לסדר. חבל שזה המצב. זו לא הדרך לנהל עיר.
אני שוב רוצה להבהיר, הסוגייה שהעלתי בעניין אולם ההספדים אינה לצורך התגרות או הסתה נגדך אלא לצורך הארת עייניך לצורך החשוב ביותר והוא כיבוד תושבי עכו בזמנים קשים. לשם כך, חובה עלינו בתור פרנסי העיר להפנות משאבים גם לעניינים שאינם מופעי ראווה. כולי תקווה שבקשתי תיענה ותיושם לטובת כל תושבי עכו.
שלמה פדידה, חבר מועצת העיר עכו.
|
|