הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18873 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
קטעים נבחרים מתוך כתבה של ידיעות אחרונות על טלי מורנו מעכו – בת עכו שהצליחה בחיים . קטעים מתוך כתבה של גבי בר חיים - צילום יונתן בלום , ידיעות אחרונות
טלי מגישת החדשות ההיריונית של ערוץ 10 , מספרת על עכו ועל הילדות בעכו , על הקשיים הכלכליים של הוריה בילדותה, הגעגועים לאמה שנפטרה מסרטן, ההתמודדות עם ההורות שלה ושל קיציס. גם על עכו עיר מעורבת .
על עכו , עיר המעורבת: " עכו עיר מעורבת , שהחיים בה היו באמת משותפים . דו קיום לא נראה דבר מופרך . עד שיצאתי מעכו לא הרגשתי שגדלתי במקום מיוחד וזה שעבדתי עם פאדי ושאדי בפאסט פוד זה משהוא מיוחד . אבל כשאתה יוצא ממנה דברים נראים אחרת . זה לא מובן מאליו . אתה מבין כמה זה נדיר לחיות ככה ומאוד מתאכזב . אתה מכיר במציאות והיא קשה לערבים " .
על החרדה הכלכלית " הייתה דאגה יומיומית , אבל ההורים שלי היו אופטימיים , בדיעבד אתה פתאום אומר , זה לא היה וזה לא היה . " " היינו משפחה שנסעה כל שנה לבית מלון בארץ . ופתאום הפסקנו לנסוע . בבית ספר לא הרגשתי את זה , כי בעכו כולם היו בערך באותו סטטוס. לא היו פערים חברתיים וכלכליים גדולים בנינו . הייתה תקופה שההורים לא עבדו , ואתה בתור הגדול , מרגיש חסר אונים לחלוטין . שאתה לא יכול לעזור . אז הלכתי לעבוד במסעדה פאסט פוד . " על גלי צה"ל " אני זוכרת שכשהגעתי לגל"ג , האנשים סביבי היו נוסעים לחו"ל מגיעים במכוניות , משתחררים ועושים טיול אחרי הצבא – ואני לא . אני עבדתי חודשים בחנות בגדים תוך כידי צבא , נתנו לי אישור מיוחד " . אני לא מתחרטת ."
על האימא , בתושבה על שאלה על המצב הכלכלי כיום בארץ : " אני מדברת על אנשים בני 50 ומעלה כמו אבא שלי , שעובדים כל חייהם ולא מצליחים להרים את הראש מעל המים . זה תמיד יושב לי בראש . תמיד . " על אמה של טלי ציונה , נפטרה מסרטן ב 2008 אחרי שנים ארוכות של מאבק . " היא לא סיפרה לנו שהיא חולה , היא הייתה מסוגלת לעשות את זה ואני לגמרי יכולה להבין אותה , תחשבי על אימא שצריכה לספר את זה לילדים שלה . איך מתחילים בכלל ? אתה הרי לא רוצה לעשות אותם עצובים . באיזשהו שלב אבא שלי אמר לי שזה המצב . הייתי אז בתחילת ערוך 10 ". אני לא יודעת עד היום איך הסתרתי . באמת .זה היה כל כך קשה גם כשאתה בתל אביב , אתה מעכו . זה בראש שלך אתה דואג , דאגה אמיתית , עמוקה . אלה היו החיים שלנו חמש שנים . מחכים לתוצאות בכל פעם , לראות אם הכימותרפיה הקטינה את הגידול . כן עזר , לא עזר, ואז , רגע , יש עצירה " . בתשובה לשאלה איך מעבדים כזה אובדן ? : " לומדים לחיות לצידו .... , לכולנו היה קשה .... " ---------- כן סיפור קשה על האימא ציונה ז"ל , אשת חיל , אישה מדהימה בכל תחום בחיים והתפוח לא נפל רחוק מהעץ , יהיה זכרה ברוך והמשך הצלחה לבת עכו טלי ממשפחת מורינו , משפחה למופת. קטעים מתוך כתבה של גבי בר חיים - צילום יונתן בלום , ידיעות אחרונות