חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 01:18

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בהלול : עכו הייתה ערבית וקראו לה "עכבה" עכשיו בשלט
הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2005, 21:28 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

זוהיר בהלול : עכו הייתה ערבית וקראו לה 'עכבה' עכשיו בשלטים כותבים 'עכו' גם בערבית

זוהיר בהלול : את האמת מתחת לאידיליה של הדו קיום בעכו. "ראש העיר אמר לא מזמן שהחתונות של הערבים מפריעות ליהודים. הוא לא אמור לדבר כך, הוא הרי נבחר לייצג שתי אוכלוסיות. כעיקרון היחסים כאן טובים, יש לנו הווי חיים משותף, אבל במציאות אין שוויון."

בגיל 53, איש התקשורת מבין שיש מקום אחד שאליו הוא כבר לא יגיע לעולם: הפריים טיים הישראלי. הערבים, לדבריו, טובים לשעות הצהריים או עמוק בתוך הלילה, אבל ב-20:00 הם נעלמים כלא היו. אלא אם כן יש איזה פיגוע שצריך לגנות. "אני יודע שלא אגיע לפריים טיים, כמו שאף ערבי לא יגיע לשם. יש משהו מבני לקוי שמונע את זה. כל דבר שערבי אומר נתפס כאיום על המדינה, ואין שום סיכוי שזה ישתנה".

שום סיכוי?

"בטח שלא בשנים הקרובות. התקשורת יכולה לקבל אותנו בספורט או בתוכניות בערבית, אבל מתי ראית ערבי מתארח בתוכנית בתור מומחה למשהו? למה שלא יביאו ל'פופוליטיקה' כלכלן ערבי, שידבר על מחירי הדלק או על המדיניות של שר האוצר? יש דברים שפשוט לא רוצים לשמוע מפיהם של ערבים, רק של יהודים".

מתברר שלמרות העברית העשירה, העשורים בשירות המדינה והזיהוי האוטומטי שלו עם ממלכתיות, בהלול הוא לא "הערבי היהודי" שחשבנו שהוא. המיליטנטיות רחוקה מבהלול, אבל הוא גם לא לגמרי מפויס. במיוחד כעת, משסגר את הדלת על 30 שנה ברשות השידור.

החודש עלתה המהדורה הערבית של "חדשות HOT" בעריכתו, שם הוא מחליף את פאיז עבאס שכיהן בתפקיד במשך שנתיים, מאז הקמת המהדורה. אחת הסוגיות הדומיננטיות שיכוסו, לדברי בהלול, תהיה "קו התפר בין יהודים וערבים".

כמו כל דבר שהוא אומר, זה מצטלצל יפה ועדין, אבל הפעם זה עלול גם לכאוב. "כבר בבחירת הנושאים אנחנו מעצבים את האג'נדה, ונעלה נושאים שזועקים להתייחסות. הרי לא יכול להיות מצב שהערבים לא ייהנו כאן מזכויות שוות, זה כבר ממש מסחרה. את ידעת שעושים עכשיו שלטים של מע"צ שבהם מנסים לייהד שמות של כפרים ערבים?".

מה זאת אומרת?

"זאת אומרת שלמרות שעכו הייתה ערבית לפני 1948 וקראו לה 'עכבה', עכשיו בשלטים כותבים 'עכו' גם בערבית. ככה לא פותרים בעיות, אלא משרישים אותן. נטפל גם בכפרים הלא מוכרים בנגב. גם אם הם לא חוקיים, זכותם לחיות בצלם אנוש, להיות מחוברים לחשמל ומים. עצוב לי, כי התרעתי על הדברים האלה כבר בשנות ה-70".

אתה מודע לזה שהתדמית שלך היא לא בדיוק של בולדוג או בולדוזר?

"תראי, עשיתי שנים תוכנית בשם 'בין האדם לאזרח' בערוץ הראשון, שהעלתה
נושאים כאלה לסדר היום כבר לפני שנים. יכולתי להיות כאסחיסט, להגיד קיבינימט, העולם הזה ארור, אבל זאת לא הדרך שלי. הצגתי את הדברים בצורה הומנית ושפויה. בערבית יש מילה, וואקיל. התרגום שלה זה סוכן חברתי, והוא יכול לנהל מאבק מיליטנטי, או מאבק מושכל. אני בחרתי בדרך השנייה, הקשה יותר, אבל היו לי הישגים משלי. האוכלוסייה הערבית חשבה אז שכל מי שעובד ברשות השידור הוא מרגל או איש שב"כ, אבל זה לא מנע מהבית שלי להיות מלא באנשים שמבקשים עזרה, מהבוקר עד הלילה. מצפוני שקט, כי אמרתי את אמירתי באלגנטיות ותוך השארת החיץ פתוח כדי שיעבור בו אור".

הכיסוי החדשותי בעריכתו, מבטיח בהלול, יהיה "מהימן ומודרני". "מעבר לסיקור העיתונאי גרידא, אני מודע לזה שצריך מקום גם לצהבהבות. זה בסדר גמור בעיניי, הרי התקשורת של היום מכסה יותר נושאים מבעבר, וצריך שכל דבר יהיה במינון חכם ועם שיקוף של המציאות. יהיו נושאים כמו יופי, אופנה וגם סיפורים אישיים קשים, כמו למשל נשים ערביות שעזבו את הבית והמשפחה, חלקן הידרדרו לזנות ולפשיעה. אני רוצה להביא למסך את התמונה האמיתית של החברה הערבית".

ומה קורה בה?

"הערבים פתוחים היום להרבה יותר דברים מבעבר. נשים כבר לא נראות כמו פעם, הן רוצות להיות רזות יותר, מתלבשות אחרת, יוצאות לג'וגינג בערב בכפרים. כאיש ספורט אני חושב שזה מצוין, אבל יש גם תמורות פחות חיוביות. החברה נהייתה צרכנית מאוד, הערבים רק רוצים למלא את הכיס בדולרים ולנסוע לחו"ל, לשים חותמת על הדרכון. יש תחרות בין אנשים ומפספסים הרבה דברים בדרך".

כמו מה?

"מאבדים את הקשר הטבורי עם הערכים, ואז חל איבוד של זהות. צריך להיזהר שלא לאבד את המבנה החברתי כליל. נכון שאנחנו בעידן שכל העולם הוא כפר קטן, אבל חשוב גם לשמר את הערכים הקיומיים של כל קבוצה אתנית. גם אצלכם, היהודים, זה חשוב. מה יש? לנשק קצת מזוזות, לשמור על המסורת, זה דבר טוב".

נו, מה אתה רוצה, בחרנו בסעדו ל"כוכב נולד", והוא כולו בקברי צדיקים.

"כן, אבל חבל שזה לא מחבר אתכם לקשר הטבורי עם הערכים".

יש דברים שלא תשדר במהדורה?

"אם יהיה משהו שיפגע במהות הדת וברגשות הציבור, אני מאמין שאהיה נבון ואדע אם לשדר אותו או לא. אבל אני מעדיף לא להציב סכרים, הרי הם בכל מקרה נגמרו והמיסיסיפי כבר עלה על גדותיו. המגמה של שינוי היא בלתי נמנעת".

בקיצור, אתה מנסה לשמור על איזון.

"אני בעיקר מנסה לשמור על שפיות".

במקביל לעריכת החדשות בהלול מתכנן להגיש תוכנית שבועית משלו, אבל בזה מסתכמת הנוכחות שלו מול המצלמות. "יהיו מגישים אחרים, שמתאימים לזה יותר ממני. אני שונא הלאמה של שידור לאדם אחד ויחיד. אני מאמין בכוחות צעירים, שיהיו יצירתיים ויוכלו לתת עוד דחיפה למהדורה. גם הלוק חשוב, כמובן, בעידן שלנו".

הצופים לא זקוקים לך כדמות סמכותית שמקריאה את החדשות?

"דמות אבהית את מתכוונת? יכול להיות. אבל אין לי מאוויים בלתי מסופקים, ותמיד דגלתי בעבודה שיש בה השקפת עולם סוציאליסטית, שאומרת שלכולם יש מקום, לא רק לזוהיר הכוכב".

אנחנו מסיירים בעכו באמצע היום, ועוברים בכל התחנות המתבקשות: חומוס, כנאפה, שוק, ים, צלילים וריחות. העיר המיוחדת הזאת משרה אווירה של רוגע וחופש, אבל מתברר שיש דברים שבהם מבקרים לא מבחינים. בהלול מפנה את תשומת ליבי לנרקומן בפינת הרחוב, למובטלים הדבוקים לנרגילות שלהם, לייאוש שהוא מאתר בעיני התושבים. הוא לא היה רוצה לגור בשום עיר אחרת, אבל לרגע לא מפסיק לכאוב את מצבה של עכו.

הוא חי כאן מאז גיל שמונה, עת עברה משפחתו מחיפה. כאן למד בתיכון הכנסייתי (על אף שהוא מוסלמי), כאן הכיר את רעייתו ג'מילה, מורה לגיל הרך, וכאן לימד בבית ספר תיכון אף הוא.

מעניין כי אמו של בהלול עשתה דווקא את המעבר ההפוך. היא התחילה כעיתונאית והפכה לאשת חינוך חשובה והקימה את בית היתומים בעכו. "אמי היתה הדמות הדומיננטית בבית", הוא מספר. "היא זאת שהחליטה שאעשה תעודת הוראה אחרי התיכון, ולא היה על מה להתווכח איתה".

מה אתה רצית להיות?

"חשבתי שאהיה שחקן כדורגל. שיחקתי בתיכון והייתי בסדר, למרות שלא הייתי כאסחיסט. תשאלי את בעל הבית כאן איזה שחקן הייתי". ("הוא היה שחקן אלגנטי", אומר בעל הבית, בעגה בהלולית).

אל עולם התקשורת הגיע ב-1974, כתחקירן בתוכנית "בין האזרח לרשות", ובתוך שנה התקדם למשרת עורך ומגיש התוכנית, במקביל לשידורי ספורט מהצפון. עם השנים הפך בהלול לאחת האוטוריטות בנושא אקטואליה בערבית, כמו גם לסימן ההיכר של תוכנית הרדיו המיתולוגית "שירים ושערים".

במרץ האחרון, אחרי 30 שנה ברשות, הוא הודיע שזה הזמן לעזוב ולא הסתיר את היעד: הטלוויזיה המסחרית. הוא הגיש את התוכנית "פטפוטים" בטלעד, אך עקב הפסד הזכיינית במכרז לערוץ 2, מצא את עצמו חסר בית טלוויזיוני כעבור תקופה קצרה.

הרגשת שזה צחוק הגורל, לעזוב את הערוץ הראשון כדי להתרסק עם טלעד?

"לא, כי ידעתי מה הסיכונים כשהלכתי לטלעד מלכתחילה. לא הייתי נאיבי וידעתי שהם שקועים במכרז וכלום לא בטוח, אבל הרגשתי שזה מתאים. חבל, כי תכננו לשלב אותי בעוד פרויקטים שם, אבל הם נשארו בגדר מוות בעריסה. ובכל זאת, ידעתי שהכל יסתדר ושבכל מקרה לרשות השידור אני לא חוזר".

יצאת מהרשות בטריקת דלת?

"בכלל לא. אני לא שונא את רשות השידור, זה מקום שנתן לי במה ופתח אותי לדברים מדהימים. נסעתי לאולימפיאדות, למונדיאלים, מי יכול היה לחלום שאלה הדברים שיקרו לי בחיים. ניצלתי את התקופה שלי שם עד הסוף, ואני עדיין מאמין ששידור ציבורי הוא דבר נחוץ וחשוב. אבל היו לי סיבות אישיות של שחיקה, חלה נסיגה ביכולת שלי לייצר עבודה עיתונאית נכונה. כמובן שבעיות התקציב והפוליטיזציה של הרשות לא תרמו, וכשהגעתי למצב שאני לא יכול לתת לעצמי תשובות מול המראה פשוט הודעתי שאני עוזב. יוסף בראל, המנכ"ל, הציע לי כל מיני הצעות, אבל בשבילי זה היה מאוחר מדי. כבר קיבלתי את ההחלטה".

וכעת בראל הודח מתפקידו. מה דעתך?

"בואי נסכם שלרשות יש עוד תשע נשמות. היא תשרוד בכל מצב".

ומה דעתך על מצב הטלוויזיה המסחרית?

"מטריד אותי שאין שם מספיק ייצוג לערבים. דווקא בדבר הזה טלעד היתה טובה יותר מקשת ורשת, וחבל שדווקא היא הפסידה. בדיעבד לא הבנתי מדוע נדרשו למכרז הזה מלכתחילה, מה היה רע בשלוש זכייניות?".

מה זה בעיניך ייצוג הולם לערבים בטלוויזיה?

"החוק דורש שחמישה אחוזים מהתוכניות ייועדו לערבים, למרות שאנחנו מהווים 18 אחוז מהאוכלוסייה הכללית. אבל גם החמישה אחוזים לא מתקיימים בפועל. הערבים לא מקבלים כאן יחס והם נוהרים לרשתות זרות. מאז 1996, כשנפתחו השידורים באל ג'זירה, הערבים גם מסתכלים אחרת על היהודים. פעם חשבו שישראל היא דמוקרטיה בגלל חופש הביטוי והתקשורת. היום, כשיש להם את זה גם ממדינות ערב, זה כבר לא כל כך מונוליטי".

אתה רואה אל ג'זירה?

"כן, מדי פעם. זאת טלוויזיה ברמה של CNN, מודרנית, חושפנית ופתוחה. הם מומחים לתקשורת שאין כמותם, אנחנו יכולים ללמוד מהם".

כמות הצ'פחות והנשיקות שנזרקות לכיוונו של בהלול במהלך טיולנו מזכירה מסע בחירות מוניציפלי. בשתי מערכות הבחירות האחרונות בעכו בהלול היה קרוב להתמודד על ראשות העירייה, אך פרש לפני הסוף. כעת הוא אומר שתמיד יבחר בתקשורת על פני פוליטיקה, אבל גם מודה שהחיים מזמנים הפתעות.

את ראש העיר הנוכחי, יהודה שביט, הוא דווקא מסמפט, אבל נפגע מההתבטאות האחרונה שלו, שמסמלת לדבריו, את האמת מתחת לאידיליה של הדו קיום בעכו. "ראש העיר אמר לא מזמן שהחתונות של הערבים מפריעות ליהודים. הוא לא אמור לדבר כך, הוא הרי נבחר לייצג שתי אוכלוסיות. כעיקרון היחסים כאן טובים, יש לנו הווי חיים משותף, אבל במציאות אין שוויון. כשהערבי מסתכל על עצמו במראה הוא רואה את עצמו נחות ליד היהודי. גם כשהוא יוצא החוצה מצבו אחר. האוכלוסייה הערבית סובלת מצפיפות, נשירה מבתי ספר, פשיעה, סמים. קשה להגיד שלאנשים כאן יש תקווה, או שהם רואים את האור בקצה המנהרה".

הדו-הקיום עם היהודים עמד אצל בהלול למבחן כאשר עשה את הבחירה כיצד לחנך את ילדיו. בתו הגדולה, כיום דוברת עיריית מעלות, למדה בבית ספר יהודי. בנו, סטודנט למשפטים, ובתו בת ה-15, נשלחו לבתי ספר ערביים. "התחרטנו על כך ששלחנו את הבכורה לבית ספר יהודי, כי היא איבדה הרבה דברים בדרך. אפילו השפה הערבית לא מוטמעת אצלה כמו שהייתי רוצה. שפה הרי זה לא רק מילים, זה גם תרבות. הרי מה שמר אתכם היהודים בגולה?".

היידיש, לא?

"לא רק. גם השפה העברית היתה שם, ואם תאבדו אותה, תזרזו את ההטמעה שלכם בתרבות האמריקאית. נכון שיש יהודים שחושבים שאפשר לשרוד עם 100 מילים כל החיים, אבל השפה היא החישוק של הקיום שלכם".

על הקשר של בהלול עם העברית כמעט לא צריך להרחיב. באחת המהדורות האחרונות של סדרת הספרים "הוצא מהקשרו", הוקדש פרק שלם לאמירותיו הייחודיות כשדר ספורט, שהן תוצר של שילוב נדיר בין מריחת זמן בכדורגל, חיבה מיוחדת לסופרלטיבים בלועזית ושמחת חיים כנה.

אני מניחה שכעורך המהדורה בכבלים כבר לא יצא לך לדווח על "מהלכים ספקטקולריים".

"כן, אני קצת מתגעגע ליצירתיות שהיתה לי ב'שירים ושערים'. הייתי כמו לוליין של מילים, והיום אין לי במה שבה אני יכול הביא את היכולות האלה. יש משהו בקסם של הספורט, שבו אתה לא יודע לאן הכדור יוביל והכל תלוי במה שיעשו השחקנים, שמוציא יכולות אלתור גבוהות מאוד. צריך ים של דימויים ואסוציאציות ותעלולים של שפה. ואין מקום אחר אליו אפשר לנתב את היכולות האקספרסיביות בצורה כל כך עשירה".

לפי העיקרון הזה, כל שדרי הספורט אמורים היו להישמע כמו זוהיר בהלול, ובכל זאת, עובדה שרק אותך "הגשש החיוור" חיקו.

"קצת מגזימים עם העניין הזה. אני לא היחיד שדיבר בשפה עשירה. גם השחקנים יודעים להתבטא, למרות שמתייחסים אליהם באירוניה. באיזה עוד תחום תשמעי מישהו אומר 'השכלתי לכבוש את השער'? הם מדברים יפה, וחלק מזה זה בזכות שדרי הספורט".

מה חשבת על הפרק עליך ב"הוצא בהקשרו"?

"הספר הזה הוא גימיק יפה. אני מבין שלפעמים צריכים לצחוק עלינו. כשאנשים מכוונים חיצים כלפי שדר הם צריכים להבין שהוא משתמש באלפי מילים, וברור שיהיו טעויות. לפעמים הלשון מכניסה אותך למלכודות, אבל אף פעם לא פחדתי מהן. תמיד גם ידעתי איך לצאת".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3156812,00.html

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: השיוויון
הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2005, 21:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כשמדברים על צביעות הנה זו הדוגמה הכי הכי.
עם כל ערכתי לזוהיר בהלול שהוא נחשב אדם משכיל נראה לי שהוא חיי במקום אחר .
מר זוהיר בהלול אין שיוויון ואין הווי משותף לשני העמים דע זאת לעולמים .
על איזה הווי אתה מדבר ? מי מאיתנו עושה חתונות בחצרות ברמתכם כאילו העיר שלכם? איזה הווי משותף לנו איני מוצא אולי תאיר את עיני.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: עכבה???.
הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2005, 12:39 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מהיכן לקח את השם עכבה :?: :?: :!:

עד 1948 ולמעשה גם היום קוראים הערבים לעכו עכה, ללא בי"ת :!:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: צביעות ... צביעות ...
הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2005, 13:10 
עכונט כדרך חיים

צביעות ... צביעות ... צביעות ...

אז אדון זוהר בהלול היקר ...

מעניין ממתיי אתה מדבר על לאומיות ... דמוקרטיה ... שאיפות לראשות העיר ...

אז כמה דברים ...
לערבים בארץ ישראל לעולם לא הייתה לאומיות מעבר הלאומיות שערביים מוסלמים שהגיעו לאחר כיבוש הארץ ... עכו כבר היתה קיימת !!!
ערביי ארץ ישראל תמיד היו חלק מהאומה הערבית ... אך בעלי לאומיות
רדודה של חמולות ... כאלה ואחרות ... וראו איזה פלא ... מאז קום מדינת ישראל ... מלחמת ששת הימים ... הסכמי אוסלו ... פיתאום מדברים על לאומיות חדשה ...
פיתאום נזכרים ...

זוהר בהלול מעולם לא קופח .. ואף על פי ... ואולי בגלל ... זכה ...

דמוקרטיה ... הצחקתם אותי ... מה זוהר בהלול מבין בדמוקרטיה ..
מעניין כמה בני מעוטים זכו להצלחה כמו שלו במדינות אחרות במזרח התיכון ...
וההשוואה לאל ג'זירה ... היא מבחינת יריקה לבאר ממנה הוא שותה ....

אפרופו בתו דוברת עיריית מעלות ... לא שמחה עד ...
לקיום פורום דמוקרטי אותו ניהלתי באתר YNET ... ולה חלק לא מבוטל ... באמת מעניין ממי שאבה את החשיבה האנטי דמוקרטית ..
ובכלל כל הקשור ... מעורר מחלוקות לא מעטות ...

ראשות העיר עכו ... מוזר עד מגוכח ...
אני רק מקווה שאלברט אדרי ... ונביל מנצור ... לא יתמודדו מולו ..
כי להם הוא חייב לא מעט מחשיפתו ...

לסיכום ..

עם כל הכבוד ... ויש כבוד ...
בעכו קיימים אנשים מכובדים ... וראויים לא פחות ...
גם שיקשיבו וילמדו מהם ... וגם שיהיו ראשי העיר ...

ובשביל זוהר בהלול ... שיפתחו מחדש את שירים ושערים ...
או שיחליף את נוימן ... או ... שרף ...
בכל אופן ... שכל אחד ...

ו ב ה צ ל ח ה !!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: איציק ידידי , מילים כדורבנות
הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2005, 13:40 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

איציק ידידי !
" מילים כדורבנות " כתבת ואני מסכים איתך בכל מילה.
למעשה עוד אתמול בעת קריאת הכתבה התעורר בי רצון עז להגיב אולם הבלגתי משום מה.
האיש הזה שנהנה מהערכה רבה גם בקרב הציבור היהודי ועדיין לא הבנתי בדיוק למה , שכן האיש הזה נגוע בצביעות תרתי משמע
בתוכניות טלויזיה יהודיות הוא מרבה לדבר על דו קיום ועל כל מיני "בולשיט "
ומאידך בתוכניות בערבית הוא מדבר על קיפוח גזילת זכויות ואין זכר לדו קיום לאחווה
בין יהודים וערבים ולמעשה הוא גורם שבמקום לגרום לאיחוד גורם לקרע בין המגזרים.
כמו שכותב ידידי איציק האם במדינה ערבית כל שהיא בן מיעוטים (יהודי) היה מגיע למעמד כה בכיר במדיה כל שהיא ?
התשובה חד משמעית : לא !!!
"טול קורה מבין עינך" מר בהלול לפני שאתה בטענה כל שהיא .
אתה שפונקת ע"י התקשורת הישראלית לאורך כל הדרך , מה לך כי תלין ?
האיש הזה הלאומני והמילינטנטי רצה להיות ראש עיר בעכו ?!
אוי לנו ואבוי לנו עם אחד כזה היה מגיע לשלטון בעיר.
חומר למחשבה לכולנו תושבי עכו .
[color=red]
[/color]

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: אכן יוסי היקר ...
הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2005, 14:20 
עכונט כדרך חיים

אכן יוסי היקר ..

אנו עדים בתקופה האחרונה לגילויי לאומניות ערבית שנולדת משום מקום ..

אכן גם הישראליות חדשה ... אך מבוססת על הלאום העתיק והשורשי ..
היהדות ... בעלי שורשים ומסורת בארץ ... עם חותמות והוכחות ...

ארץ ישראל היא ארץ העם היהודי ... וכל הניסיונות להחתימה בחותמות .. מאז כיבושה לפני 2000 שנה הם צביעות ..

ב 2000 שנות כיבושה ... התנחלו בה לאומים שונים ... עם
שאיפות .. ורצונות שונים .... בינהם חמולות ערביות ומוסלמיות ...
חמולות אלה התישבו בארץ ישראל ... וחלקם נשאר בה גם לאחר קום מדינת היהודים ... מדינה דמוקרטית .. מדינת ישראל ...
מכורח צביונה הדמוקרטי ... נהנו המעוטים בה ... כולל הערבים מחופש
תרבותי ותעסוקתי ... ועל כן לא פלא שצמחו מהם אנשי רוח ותרבות
לא מבוטלים ...

צר לי שאותם אנשים מפתחים זהויות לאומניות חדשות ... ומנסים לבססם על אמירות ... שאיפות ... וכירסום ...

כדאי שנלמד ...

שמדברים על כיבוש .... לדעת ולהבחין איזה כיבוש ...

שמדברים על התישבות / התנחלות ... לדעת ולהבחין איזה התישבות / התנחלות ...

שמדברים על לאום ... לדעת ולהבחין ... מה הבסיס של אותו לאום !!!

שמדברים על דמוקרטיה ... לדעת וללמוד ... מהי דמוקרטיה .. ומה הבסיס של אותה דמוקרטיה ....

ובכן אני ... נולדתי וגדלתי בעכו ... אשר בנחלת שבט אשר .. בארץ אבותיי ... ארץ ישראל ....
בן העם היהודי ... לו הנחלה והזכות הבלעדית על ארץ ישראל ...

וכל מי שחושב אחרת ... שיחפש ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: תגובות נוספות ...
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2005, 22:23 
עכונט כדרך חיים

תגובות נוספות ....

http://www.akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?t=1524

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2005, 22:33 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

כנראה שזוהיר בהלול או כמו ששמעון מכנה זוהיר בלבול ,התבלבל הפעם... :wink:
עקבה היא לא עיר נמל ,הסמוכה לאילת ולחופי הים האדום ובכלל בשטח הירדני ?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ו 3 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: