והנה עוד דעה של שר המשטרה עד לפני כמה ימים
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/193223ציטוט:
אהרונוביץ': משטרה עירונית תצמצם הפשיעה
השר לביטחון פנים סבור שתכניתו להקמת משטרה עירונית תפטור את בעיית הסחבת ואבדן אמון הציבור במשטרה.
שמעון כהן
"אין ספק שאירועי הפשיעה בשבועיים האחרונים מעיבים על הישגי המשטרה. התחושה בקרב הציבור זה שאין משטרה. אתה לא יכול להתווכח עם רגשות. למשטרה יש הישגים טובים במיגור הפשיעה ובפענוח מקרי פשיעה והעמדת עבריינים לדין". אמר השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, במהלך ביקור שערך אתמול בעיריית אור עקיבא כאורחו של ראש העיר, שמחה יוסיפוב."לצערי, באים שבועיים עם מקרי פשע חמורים, והופ, היחס למשטרה משתנה".
"אכן עוברים ימים קשים על המשרד ועל המשטרה." העיד השר וציין כי לנוכח הישגי המשטרה ראוי שהמשטרה תקדיש זמן ומחשבה לפעילות הסברתית טובה יותר על פעילותה ועל הצלחותיה.
"היום כולם מדברים על הצורך במשטרה עירונית". אמר יוסיפוב לשר, "במשך כעשור אני מציג את תכניתי בפני כל השרים לביטחון פנים ושרי האוצר בצורך לתת לראשי הרשויות סמכויות להפעיל משטרה משלהם בדיוק כמו שעשה רודולף ג'וליאני בניו יורק. לצערי, עכשיו עם התגברות הפשיעה האלימה ברחבי הארץ מבינים כי משטרה עירונית שתסתובב ברחובות תיתן מענה הולם בצמצום הפשיעה בישראל".
אהרונוביץ' הבהיר את מטרת ביקורו באור עקיבא וסיפר כי "למרות העובדה שהפשיעה עלתה לראש סדר היום הציבורי והדברים הבוערים מצאתי לנכון לערוך ביקור מקצועי באור עקיבא גם כדי לשמוע על המודל של העיר לטיפול בפשיעה. אני עושה זאת כדי לתת מסר שבכוונתי לתת יחס מיוחד לאזורי הפריפריה".
ראש העירייה סיפר כי הוא חש ש"כראש עיר אני מטפל בנושאי חינוך, רווחה, תרבות, ספורט ובנושא כה חשוב כמו ביטחון אישי של התושבים שלי אני לא מסוגל לספק תשובות ראויות".
לדבריו "משטרה עירונית שתהיה כפופה לראש עיר ושתטפל באירועים בקשורים בעבירות כמו אלימות, אלימות במשפחה, ונדליזם, עבירות רכוש תאפשר למשטרה הקלאסית לטפל בפענוח פשעים אמיתיים ובמניעת פשיעה מאורגנת. אם היה לי תקציב הייתי מוסיף עוד 10 שוטרים שהיו מסיירים בעיר. החלום שלי שבעיר יסתובבו ברגל שוטרים במדים זה ללא ספק ישמש גורם מניעתי ויפחיד עבריינים".
"יש ותהיה בישראל משטרה אחת." הבהיר אהרונוביץ בתגובה, "אני תומך אמנם במעורבות של ראשי הערים בפרויקט, אך סבור שהשליטה במשטרה שכזאת חייבת להיות אך ורק בידי משטרת ישראל ולא בידי ראשי ערים".
השר ביקש מאנשי המשטרה ובהם סגן מפקד מרחב חוף, נצ"מ בועז גולדברג, מפקד משטרת חדרה, סנ"צ בני הרנס, מפקד הנקודה באור עקיבא פקד שגיב אריאלי ולקצינים נוספים לתת סקירה ואלה תיארו ירידה דרמטית במרכיבי הפשיעה ובכמות הפשיעה באור עקיבא. התברר כי 18 שוטרים מוצבים באור עקיבא מהם 14 משמשים כסיירים. ארבעה בלשים קבועים פועלים בעיר בשתי משמרות. לצדם פועלים באופן קבע אנשי משטרת התנועה ובעיר פועלות שתי ניידות סיור. "אור עקיבא עברה מהפך בפשיעה והיום הפשיעה כאן נמצאת בירידה משמעותית. הדבר קשור בשיתוף פעולה מצוין עם ראש העיר והפקחים. קיסריה סובלת יותר מאור עקיבא בתחום הפשיעה". אמר סנ"צ הרנס.
ראש העיר גילה כי העירייה פועלת להצבת עשרות מצלמות אבטחה שיסייעו למשטרה בפענוח של עבירות בתחום העיר. במקביל, דרש ראש העיר, תוספת תקני שוטרים וכן לבנות תחנת משטרה בעיר. "בזמנו היו כאן אנשי מחלקת הבינוי של המשטרה. נתנו להם קרקע ולא יצא כלום. אני מבקש ממך לסייע לנו בבניית תחנת משטרה. לא ראוי שעיר ואם בישראל תסתפק בנקודת משטרה וששוטרים יפעלו מקראוונים ולא יהיה להם איפה לשים עצור".
עכשיו נשאלת השאלה:
מה גרם לשר המשטרה אהרונוביץ לשנות את דעתו אחרי הביקור בעכו?
האם השיטור העירוני בעכו עשה רושם הפוך על השר???