הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18964 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
נועה מאושפזת ביום הראשון של כיתה א'
נועה מורד מעכו התרגשה לקראת היום הראשון בבית הספר, אך נאלצה להישאר בבית החולים בגלל ניתוח שקדים שהשתבש. "מאוד עצוב לי, רציתי להיות עם כל החברות בכיתה", היא סיפרה
לא כך דמיינה נועה מורד את היום הראשון בכיתה א'. הילקוט והקלמר החדשים נשארו בבית, ואילו נועה בת ה-6, בילתה את היום הראשון ללימודים במחלקת הילדים בבית החולים כרמל בחיפה. סיבוך בניתוח שקדים שעברה הביא לכך שאת יומה הראשון בבית הספר היא העבירה בכיתה המיוחדת במחלקה, שם סייעו לה האחיות בשיעור הקריאה הראשון.
"החשש הגדול שלה היה שהיא תפסיד חומר ולא תצליח להשלים את החסר", סיפרה בחיוך האם, יסמין. "האחיות הביאו אותה לכיתה מיוחדת שיש במחלקה, נתנו לה שיעור בקריאה מול המחשב ואז היא קצת נרגעה".
נועה עצמה אמרה כי קיוותה לבלות את היום הראשון ללימודים עם חברותיה בבית הספר: "מאוד עצוב לי, רציתי להיות עם כל החברות בכיתה. אבל בבית החולים קיבלתי תחושה כאילו אני בבית הספר". בכיתה המיוחדת במחלקת הילדים בבית החולים כרמל לומדים מדי יום כ-20 ילדים, ובסך הכל כ-7,000 ילדים בשנה.
המחברות והספרים נשארו בבית האם סיפרה כי המשפחה כולה, המתגוררת בעכו, נערכה לקראת כניסתה של נועה, הבת הבכורה, לכיתה א'. "אני מתרגשת יותר ממנה. היא כבר הכינה את כל הציוד, ילקוט וקלמר של בובות 'בראץ', כל המחברות והספרים. הכול נשאר בבית".
נועה נכנסה לפני שבוע לניתוח שקדים מתוכנן, בבית החולים "אלישע" בחיפה. לאחר ששוחררה לביתה, החל בשבת האחרונה דימום. "מיהרנו לבית החולים 'כרמל' ושם טיפלו בה בתרופות. אתמול כבר היינו אמורים להשתחרר ואז החל שוב דימום ובסופו של דבר נאלצו לנתח אותה פעם נוספת" סיפרה האם.
מחר אמורה נועה להשתחרר סופית מבית החולים, וביום ראשון הקרוב תעשה סוף-סוף את דרכה לבית הספר. "היינו בקשר טלפוני עם המורה והיא יודעת על המצב ומחכה לבואה. נועה מאוד מאוכזבת שהפסידה את היום הראשון בבית הספר, אבל אני מקווה שהיא תתקבל בשמחה והכל יישכח במהרה", אמרה יסמין.
אחיה ראב"דhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770440,00.html