חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 20:21

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תושבי אום אל פחם לא צריכים להיכנס לעכו עם דרכון
הודעהפורסם: 17 מרץ 2006, 20:11 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

מוחמד ברכה :"תושבי אום אל פחם הם התופעה האוריגינלית פה ואני לא חושב שהם צריכים להיכנס לעכו ולנצרת עם דרכון."

אני לא מאיים על אף אחד, אני הקורבן

מאת יואב שטרן הארץ

יו"ר חד"ש, מוחמד ברכה, אומר שהשוויון מעניין את ערביי ישראל יותר מהמאבק לזכויות לאומיות. "אנחנו המיעוט הכי גדול במדינת מיעוטים, יותר מהחרדים או האתיופי

סקר דעת קהל שערכה חד"ש בקרב הציבור הערבי לקראת הבחירות, העלה שהנושא שמטריד יותר מכל את האזרחים הערבים הוא השוויון. "הופתענו לגלות שדווקא שאלת השוויון, המלה שוויון, היא שמטרידה את הציבור הערבי, אפילו יותר מהמאבק לזכויות לאומיות", הסביר יו"ר חד"ש מוחמד ברכה מדוע דווקא השגת שוויון בתשתיות, בתעסוקה, בחינוך, נראה לו הדבר החשוב ביותר. חד"ש, אומר ברכה, משתדלת לקיים את השוויון הלכה למעשה ומנהלת את כל המאבקים בשיתוף פעולה ערבי-יהודי. כך גם ינוהל המאבק לזכויות קולקטיוויות לאוכלוסייה הערבית.

באיזה זכויות מדובר?

"זכויות לאומיות ויום-יומיות. כלומר, להכיר בערבים כמיעוט לאומי, וזה אומר לחלק את המשאב העיקרי שהוא הקרקע, באופן צודק, לאפשר תוכניות לימודים ייחודיות ולשדרג את ההכרה במעמדה של השפה הערבית והתרבות הערבית. מדינת ישראל צריכה לחבר לעצמה גם הימנון אזרחי, בנוסף להימנון הלאומי. כאשר אני נשבע אמונים בכנסת אני רוצה לשמוע הימנון שיבטא אותי ולא 'נפש יהודי הומיה'. וצריך גם להיות דגל אזרחי שיבטא את רצונם של כלל האזרחים".

האם זו לא גישה בדלנית?

"לקרוא לזה בדלנות זו אמירה שטחית ביותר. זה ידוע שאנחנו, בחד"ש, רחוקים מבדלנות מרחק שמים מארץ. אם השם 'זכויות לאומיות' מאיים על מישהו, אז מצדי אפשר לקרוא לזה בשמות אחרים. אני חושב שמגמות בדלניות יגרמו לנזק חמור למאבק של האוכלוסייה הערבית. לא חייבים להיות בדלנים כדי לנהל מאבק לאומי".

זכויות לאומיות כוללות הקמת פרלמנט ערבי?

"פרלמנט נפרד? אני נגד. דווקא מפלגות הימין יהיו מעוניינות שנקים פרלמנט כזה, כדי לדחוק אותנו אל מחוץ לסדר העדיפויות הישראלי. אז נהיה רק עוד חלק מה'בנטוסטנים' של האימפריה הישראלית, לצד אלה שבגדה".

בתשדירי הבחירות של חד"ש מצולם ברכה כשהוא מדבר מעל הריסות הכפר ספורי בגליל (הסמוך לציפורי) שבו גרה משפחתו עד 1948. לדבריו, הוא התעקש להצטלם שם כדי להדגיש את הקשר שלו למקום. כיום הוא מתגורר עם משפחתו בשפרעם וחולם לחזור אל הכפר החרב.

אתה יודע כמה שזה מפחיד את האזרחים היהודים?

"אני לא מאיים על אף אחד, אני הקורבן. אם אני חוזר משפרעם לספורי זה אפילו לא מערער את המאזן הדמוגרפי, כי בשני המקומות אני אזרח. כרגע זה לא אפשרי, אבל זה חושף את המהות הגזענית כאן. אנחנו רוצים לפתור את הנושא הלאומי כך שקווי ההפרדה בין אנשים לא יסומנו לפי הלאום. למשל, שהפועלים משני הצדדים יהיו קרובים זה לזה יותר מאשר לבורגנות בשני הצדדים".

מה דעתך על התוכנית לחילופי שטחים של ליברמן?

"אני פעם אמרתי לליברמן בכנסת, שיש עכשיו עונת פריחה וצמיחה, והוא פשוט לא שייך למקום הזה, זה לא מסתדר. אני לא קורא לגירוש של אף אחד, אבל אם מישהו צריך לפנות את המקום, זה לא אני".

אבל הוא לא רוצה להוציא אף אחד מביתו, רק להזיז את הגבול.

"הערבים במקום הזה הם לא כלי שחמט. הם חלק מההיסטוריה, מהנוף, מההווה וגם מהעתיד. ואלה לא מלים נבובות. אני לא באתי אל המדינה הזו, אלא היא באה אלי. תושבי אום אל פחם הם התופעה האוריגינלית פה ואני לא חושב שהם צריכים להיכנס לעכו ולנצרת עם דרכון. ההשוואה עם המתנחלים לא מקובלת עלי כי תושבי אום אל פחם חיים בביתם, הם לא הלכו להתיישב על אדמה לא להם. מי ששלח את המתנחלים לשם, יכול גם להוציא אותם".

האם הההגדרה 'מיעוט לאומי' לא משרתת את מי שדוגלים בשמירה על ישראל כמדינת העם היהודי?

"אני חושב שכל מדינת ישראל היא מדינת מיעוטים. מבחינה תרבותית, אין פה זרם תרבותי אחד ששולט, למרות הניסיונות להפוך את הצבא לכור היתוך. דווקא המיעוט הערבי הוא הגדול ביותר לעומת המיעוט האשכנזי, החרדי, או האתיופי".
עיתון הארץ

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: באמת איני מבין ...?
הודעהפורסם: 17 מרץ 2006, 21:44 
עכונט כדרך חיים

באמת איני מבין למה אנחנו צריכים להתעסק עם ... הזה ...

הרי ברור על פני השטח כי המנהיגות הפלסטיניאית שמורכבת בין היתר גם ממספר חברי כנסת ... בינהם .... שואפת לשני מדינות ... מדינה פלסטינאית בגבולות 67 ו ... מדינה דו לאומית שלאט לאט תדחוק את רגלי היהודים החוצה למדינות מהם באו ...

לו רצו באמת ערביי ישראל שיוויון יכלו למצוא זאת במפלגות הגדולות ... תוך הכרה אמיתית במדינת ישראל ...

ידידי היקר אלברט ... עכו מאבדת את זהותה ...בין היתר בגלל מנהיגות קולקלת זו של ערביי המדינה ...

גדלתי בעכו עם ערבים רבים אשר לא עסקו בפוליטיקה ולאומיות ... יחסי ערבים יהודים בעכו היו למודל לחיקוי במדינה ובעולם כולו ...
וראו את פלאי העולם ... עם הקמת הרשות הפלסטינית והסכמי אוסלו ... החלה לאומיות מוזרה ... המחפשת את בליעתה של מדינת ישראל ...

אותם ערבים שהיו לי כאחים בילדותי בשכונת וולפסון ... הפכו לשוחררי שינאה ... הנפת דגלים שחורים וקריאות לאמניות ... באוקטובר ...
מאז היבנתי כי הדו קיום שהאמנתי בו ... כאילו לא היה קיים מעולם ... אלא חורבן ודחיקת רגלי היהודים מסתתרות מאחורי דגלי שיוויון כאלה ואחרים ....

ערביי מדינת ישראל מצלחנים בתחומים רבים בחברה הישראלית ... מלבד התעשיות הבטחוניות ( ולהם חלק לא מבוטל באי אימון המתבקש לאור ... ) הם זוכים לשיוויון הזדמנויות ... ובתחומים לא מבוטלים אף בולטים בהצלחתם ...
כל קריאה לשיוויון היא דמגוגית שמסתירה אחריה כוונות אחרות ...

זמן רב חש אני כי מאורעות אוקטובר הם תוצאה של מניהיגות והסתה של ... כמו " ידידנו " ברכה .... והם רק הסימן לעימות עתידני בין האוכלוסיות היהודיות והערביות ... כתוצאה מדמגוגיה מסוכנת זו ...
המדברת על שיוויון תוך איזכור " שורשיות מדומה " של ערביים .. תוך שידרוג ההסטוריה ... התעלמות עיקבית מהסיבות האמיתיות לסיכסוך ... וכישלון המנהיגות הערבית ...שחוזרת על עצמה בקרים ולילות ...

כן ח"כ ברכה ... אם הדמוגוגיה שלך ושל חבריך ח"כ הערבים ... אין לנו ברירה אחרת אלא לברור את כניסתכם גם לעכו וגם לנצרת ...
כבניגוד לתפיסתכם השגויה ... אנו עם חפץ חיים ... שחייבים להזהר מצוררים כמוך וכמו חבריך ....

אתם אלה שקוברים יום יום את הדו קיום שהכרתי בילדותי ... אתם אלה שדוחפים את ערביי ישראל לנקבה נוספת ....

ולערביי עכו אני קורא מעל פורום זה תתנערו ממנהיגויות קולקולות אלה השואפות להנציח את הקונפילקט הערבי יהודי שממנו הן שואפות את כוחן הפוליטי ... השתלבו במפלגות הישראליות הלא סקטוריאליות ובכך תקרבו יותר ויותר את ההצלחות שלכם ... לשיוויון הזדמנויות ... יהיו שותפים לבניה ושיגשוג ומשיכו את רגליכם מעימותים וחורבן נוסף ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: