הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18873 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
הסב של אדר ז"ל , פלו בן אהרון, אמר : "חרב עלי עולמי. אני לא רוצה לחיות יותר. זה הנכד הבכור שלי.
אדר אמר לסבו פלו בן אהרון מעכו: "אני בסיור שגרתי, הכל בסדר" אדר ברסנו (20) נהרג בהיתקלות עם מחבלים ברצועת עזה. מבקרים רבים הגיעו לנחם את המשפחה הוותיקה מנהריה. סבו, פלו בן אהרון, ששוחח עימו מדי יום: "זה נכדי הבכור. חרב עלי עולמי" .
 הבשורה המרה על מותו של אדר התקבלה בבית המשפחה בשעות הצהריים, ברחוב העלייה בעיר, שבמהרה התמלא במכרים ובחברים.
מדובר באחת המשפחות הוותיקות והמוכרות בנהריה: אביו של אדר, גיל, משרת כקצין לוגיסטיקה בשירותי כיבוי אש בגליל המערבי. אמו, ליטל, עובדת בבית המשפט. גם סבו של אדר הוא דמות מאוד מוכרת באזור, פלו בן אהרון, שבמשך שנים שימש יו"ר ועד עובדי עיריית עכו ופרש לפני חודשיים לגמלאות.
אדר הוא הבן הבכור במשפחה, ויש לו אח ואחות. הוא התגייס לפני שנתיים ושירת בגדוד 188 בשריון. עם תחילת מבצע צוק איתן עבר לגבול רצועת עזה, ושם נהרג בתקרית עם המחבלים שיצאו מהמנהרה באזור קיבוץ בארי. באותה תקרית נהרג גם מפקדו של הדר בדרגת קצין.
הסב, פלו בן אהרון, אמר הערב ל-mynet : "חרב עלי עולמי. אני לא רוצה לחיות יותר. זה הנכד הבכור שלי. אתמול בלילה הוא התקשר אלי ואמר לי סבא הכל בסדר. אני בסיור שגרתי בעוטף עזה. הבשורה הרעה הגיעה היום בצהריים. הנבלות ארבו להם במנהרות ולקחו את חיי גם. הדר, נכדי הכור, אהבת נפשי, קיבל יחס מועדף ממני. אני שבור ומרוסק".
בשעות אחר הצהריים והערב בית המשפחה התמלא במבקרים. גם ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, הגיע לביקור תנחומים. חבר משפחה סיפר: "קשה לי מאוד לדבר על הדר בלשון עבר. אני מכיר אותו מאז שהיה ילד. אני לא מאמין כי הוא איננו, לא מאמין".
אדר נולד בעכו ובכיתה א' עברה משפחתו להתגורר בנהריה, שם למד בבית הספר עמל, בחטיבה ב'. עדי, אחד מחבריו: "הוא היה בן מדהים שכולם אהבו. כל בן אדם רצה להיות סביבו, זה פשוט הזוי, לא מעכלים שהוא איננו. הוא אהב להצחיק אנשים, תמיד היו אנשים סביבו".
חברו, עמית שטרן, גדל יחד עם אדר מאז גיל הגן, 18 שנה ביחד. "היה אדם נערץ. לכל מקום שהלך הוא התקבל יפה ואנשים תמיד אהבו אותו. היה נוח לסביבה, הצחיק את כולם. זה כבר הפך לקלישאה לומר על בן אדם שמת שהיה נערץ, אבל אצל הדר זה היה נכון. הוא באמת היה כזה. וגם הצליח בדרך שלו". כתבה של אדי גל, יפה ברנס http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 46,00.html