חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 21:56

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תמונות מהטקסים בהונגריה במסגרת "ערים-תאומות" בין הערים עכו ו
הודעהפורסם: 27 מאי 2011, 00:24 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תמונות מהטקסים בהונגריה במסגרת "ערים-תאומות" בין הערים עכו ו NAGYKANIZSA

לברית "ערים-תאומות", יש משמעות רבה יותר, על רקע העובדה שיחסיה של ישראל בחו"ל – בשפל המדרגה.
היחסים האישיים, של בכירי העירייה, עם אורחים בכירים ושגרירים, לדוגמא: כמו היחסים המצויינים שהתפתחו עם שגרירות טורקיה שהזמינה משלחת תלמידים והורים, לבית השגריר בכפר שמריהו ואף מתכוונים לפעילויות תרבותיות משותפות קבועות.

יותר ויותר, גורמים שונים, בארץ ומחוצה לה, הופכים לשוחרי עכו ולשגרירים טובים של העיר. סינים ויפנים, גרמנים וכו' וכעת, הגיע טור ההונגרים.

ראש העיר שמעון לנקרי , הוזמן למפגש "ערים-תאומות" של NAGYKANIZSA בהונגריה, אך, בחר בישראל בן עזרא , יועצו שייצא תחתיו.

ליום השנה לעיר NAGYKANIZSA , הוזמנו 6 "ערים-תאומות" – מארצות שונות.
היו טקסים, אירועים וצעדה ססגונית שהוביל פטר, ראש העיר – שהנו גם חבר בפרלמנט הונגרי.

התהלוכה הכילה: תזמורת, משלחות מ"ערים-תאומות" עם דגלי האומות,לרבות דגל ישראל שהונף ע"י ישראל.

ישראל בן עזרא לעכונט :
"היה מרגש לצעוד עם דגל ישראל שהיה גדול ומתנופף ברוח, לאורך רחובה הראשי של העיר. זה השפיע, גם על הקהילה היהודית הקטנה שנותרה בעיר.
בעבר, הייתה בעיר, קהילה גדולה ועשירה מאד שבנתה את בנייני הפאר במקום וגרמה לשיגשוג ופריחה כלכלית עצומה במקום.
רובם, נרצחו בשואה. מעטים עדיין פועלים כיהודים, בפרהסייה וחלקם מסתירים זהותם היהודית, בשל האנטישמיות.
היו גם, תופעות ראויות להערכה, כגון; קצין גרמני שלאחר המלחמה, התקין לוחיות זיכרון מנחושת, בכניסה של בתי נכבדי העיר היהודים שניספו בשואה – גם כדי להבליט שהבניין היה שייך ליהודים.
הייתה גם אשה צעירה, נוצרייה שענדה תליון מגן-דוד על צווארה שהתעקשה לצעוד ליד דגל ישראל – בגאווה.
סיפורה מוכיח, שוב ושוב, כמה עולמנו קטן ומעשה שהיה כך היה:
יום אחד, סמוך לנסיעה, אני מקבל טלפון ומעבר לקו, אני נשאל ע"י אלמוני "האם שמך ישראל?" עניתי בחיוב. "האם שוחררת מטירונות כי עברת טירונות בעת שלמדת בבית-ספר "קציני ים"?" עניתי בחיוב. "האם שלחת מכתב לאלה שנשארו בטירונות ובמכתב כתבת, בין היתר – מצורף בזה חוט ומחט, כדי שתתפרו את התחת שיקרעו לכם בטירונות?" עניתי בחיוב.
הוא פרץ בצחוק ואמר לי בשמחה – "זה אני, הטירון שאליו שלחת המכתב, לפני קרוב ל-50 שנה! אני מתקשר אליך, משום שידידתי מ-NAGYKANIZSA התקשרה אלי וביקשה שאבדוק, מי זה ישראל, הנציג העכואי שמגיע להונגריה? אמרתי לה שהשם הזה מוכר לי, מן העבר".
בעקבות הטלפון הזה, התפתחו יחסים טובים בהונגריה, עם הקהילה היהודית ואותה חברה של אותו טירון לשעבר שהינה אוהדת ישראל וקרובה לקהילה היהודית.
המפגש עם רה"ע/חבר פרלמנט, פרץ גבולות, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית. כבר בפגישה הראשונה, התפתחו קשרים מצויינים, בעקבות העובדה שהבאתי, שורה ארוכה של רעיונות, לניצול הפוטנציאלים הרבים שיש לעיר שזיהיתי אותם, בשל הניסיון הרב שצברתי.
פגישת העבודה, הביאה לעוד 2 פגישות עבודה, יוצאות דופן.
יצויין שרה"ע, לא הזמין איש, מכל עשרות האנשים שהיו במשלחות, לפגישות עבודה אישיות.
הוא יזם פגישת עבודה, רק איתי – הנציג הישראלי העכואי – בשל התועלת הרבה, שמצא ברעיונותי, לטובת עירו.
בסופן, הציע שאעבור לעבוד איתו! סירבתי בנימוס ואז הציע שלפחות אתארח, פעמיים בשנה, כחלק מ"צוות חשיבה".

בטקס מפואר, באולם מלא, עם כל המי ומי, הצהיר רה"ע, באופו ייחודי, על הנציג העכואי מישראל.
הם גם סיפקו דגל ישראל, גדול, כדי שאפשר יהיה לצעוד איתו .( ראה תמונות בהמשך )
הפתעה לא קטנה ציפתה לישראל , בכיכר העיר, שם היה עמוד, עם 6 שלטים, כשעל אחת מהם כתוב – IZRAEL – AKKO .( ראה תמונה בהמשך ) .

ישראל בן עזרא : " הביקור, הוסיף גאווה לקהילה היהודית הקטנה והיחסים האישיים והמקצועיים, הוסיפו כבוד לעכו וליהודים/הישראלים, בעיני המארחים והמשלחות. "

תמונות בטעינה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: תמונות מהטקסים בהונגריה במסגרת "ערים-תאומות" בין הערים ע
הודעהפורסם: 27 מאי 2011, 06:38 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

[color=#0000FF]נפלא לראות איש רב פעלים כישראל בן-עזרא נושא בגאווה את דגל ישראל.

היה עוד יותר נחמד אם במקביל היו נושאים את דגל עכו כמקובל בגבעת-שמואל לדוגמא[/color]
.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 מאי 2011, 09:03 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אם היו לוקחים אותי אני הייתי נושא את דגל עכו
הטלפון שלי ידוע והדרכון פתוח ולא היתה בעיה .
חומר למחשבה בפעם הבאה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 מאי 2011, 09:08 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל ידידי יישר כוח עשית עבודה יפה
בולדוזר תמיד ישאר בולדוזר אפילו אם הוא בהונגריה או בכל מקום.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2014, 11:29 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

משלחת צליינים מהעיר התאומה של עכו נז'קניצה שבהונגריה ביקרה בעיר ובראשה עמד סגן ראש העיר התאומה.

את המשלחת ליווה מטעם עיריית עכו, ראש תחום תיירות בחברה הכלכלית של עכו, דני ארמה שערך להם סיור מודרך באולמות האבירים ובאתריה הקסומים של עכו.

תמונה בטעינה
תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

מי מחובר