חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 14:13

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הממשלה מתכננת החל משנת 2007 לבטל את הצפירה בימי הזיכרון !
הודעהפורסם: 06 אפריל 2006, 23:17 
עכונט כדרך חיים

הממשלה מתכננת החל משנת 2007 לבטל את הצפירה בימי הזיכרון !

כפי שפורסם בקול ישראל, (התקבל בדוא"ל שלי)
מתכננת הממשלה החל משנת 2007 (כלומר בעוד שנתיים) לבטל את הצפירה הנהוגה ביום השואה וביום הזיכרון.
סגנית הממונה על הטקסים במשרד ראש הממשלה, הגברת רותם חמן מסרה כי ההחלטה התקבלה לאחר דיונים בהם נטען כי מכיוון שאין שום מדינה אחרת אשר מקיימת צפירה כלל-ארצית מספר פעמים בשנה, אין צורך בהמשך מימון המנגנונים הדרושים לקיום הצפירות (מעבר למימון המוזרם גם כך לכוננות שעת-חירום)
האם אין גבול לחוצפה??? הרי אין אדם אחד בארץ אשר לא חווה את זוועות השואה ו/או השכול בעצמו או דרך משפחתו! האם אנחנו יכולים לממן מכספי משלם המיסים פרויקטים גרנדיוזיים וראוותניים אך כאשר מגיעים להקצבה מינימאלית לקיום דקות דומייה ספורות בשנה, דקות אשר מאחדות את כל העם באשר הוא – זה לא???

אנו קוראים לכולכם לתת יד למניעת ההחלטה המבישה הזאת! לא ניתן לציניות הקרה לשלוט בחיינו! יש דברים יותר חשובים מכסף!!!

לתשומת לבכם: אין מדובר ב"מספר פעמים בשנה", אלא בשני מועדים בלבד: יום השואה ויום הזיכרון. נכון שאין לדבר אח ורע במקומות אחרים. תושבי חוץ שהתמזל מזלם להיות כאן בדיוק במועדים הללו עמדו נפעמים נוכח הסולידריות הלאומית. ביטול הצפירה יהיה הרבה יותר מאשר חוצפה או ציניות. זה שילוב קטלני של טמטום ואטימות. באותן דקות דומיה ספורות (3 בשנה, למען הדיוק) יוצרת הצפירה יותר סולידריות לאומית מאשר הדגל או ההמנון. האם יש לגב' הממונה על הטכסים מחולל-סולידריות בסדר גודל כזה "חסכוני" יותר? כך, לאט לאט, פרור אחר פרור, הורסים כל מה שנבנה כאן

תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 אפריל 2006, 23:27 
נו בטח, המדינה אומרת לעצמה גם ככה מספר ניצלוי השואה הולך וקטן אפשר להתחיל לשכוח מזה... הרי אכפת לממשלה אם נזכור את העבר שלנו? לא! לא אכפת להם!
וביום הזיכרון, הם בטח אומרים לעצמם, יופי הנער עשה את שלו, מת בהגנת המולדת עכשיו הוא יכול ללכת.

בושה!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: הפסקת הצפירות
הודעהפורסם: 07 אפריל 2006, 00:40 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כבר זה מספר חודשים שדנים על כך בכל מיני פורומים באתרים שונים וגם בפורומים של נכי צה"ל .שם יש התנגדות גדולה וסוחפת שהרי אלו ימים יחודיים שגם יחידים בעולם לציון זכרון כואב וכאוב.
בטוחני שיש שמרגישים כמוני אך בדקות הצפירה גופי מתחדד בחידודין וצמרמורת עוברת בגופי וביום הזכרון לחללי צה"ל שני הדקות האלו ברגע הצפירה כאילו נפתח מסך קולנוע ובו רצים חברי שנפלו על מזבח המולדת ועוד כל מיני סרטי מלחמה שהישתתפתי בה .נכון שהסרטים לא נעימים אך זה חלק מחיינו ורק העמידה המתוחה היא היא אשר גורמת לאדם לדעת למי הוא חייב את ביטחונו .

רבים מנכי צה"ל ממתינים ממש בזמן הזה לאחר שתוקם הממשלה "להפציץ" את כל הח"כים לביטול הרעיון של ביטול הצפירה . מה הם ארבע דקות בשנה לעומת חיים שלמים שנזכור את אחינו בשני מעמדים יום השואה ויום הזכרון לחללי צה"ל הי"ד.

בואו נרים פה בפורום התנגדות לביטול הצפירה.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לא
הודעהפורסם: 07 אפריל 2006, 00:55 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

שכחתי לומר בדף הקודם

לא איני רוצה להיות כמו כל העמים בכל דבר יש דברים שכן הייתי מעתיק ולומד ומחקה ויש לא.נקודה.
כשהייתי בארה"ב למשל או באנגליה למשל אם לא הייתי עוקב יום אחר יום לא הייתי יודע מתי שבת כי שם כל הימים זורמים ושוטפים .
שלא כמו אצילנו בישראל אנו יחודיים במספר דברים וטוב שכך
מרגישים את השבתות כבר בריח של יום שישי שנישא באויר(החלות במדפים)
מרגישים את החגים שימים שלפני החג כל ההכנות למינהם ועכשו בערבו של
חג הפסח אז בכלל .שלא נדבר על קבלת יום כיפור איך כל המדינה נכנסת להס כללי מקדושת היום .והנה אנו רואים ומרגישים שאנו לא כמו כולם.
לנו יש את החוכמה והחוצפה הכי גבוהים ביקום ומאידך לצערי יש לנו את הזילזול גם הכי גבוה .ויש המון מה לשפר .בואו ניקח לא עלינו שוב מלחמה .בזמן הדריכות והכוננות והמלחמה איך אנו גוף אחד כל עם ישראל מתאגדים ויוצאים להגן על עצמינו .מי לא מתנדב לתת שכם ? וכו' וכו' אני מניח שנתתי מספיק דוגמאות למה אנו יחודיים ולכן גם היחודיות בצפירה חייבת להישאר .

על כסף הם מדברים שם ? המושחתים לא רוצים לחסוך כי אם לבזבז במקום אחר בטוח שפחות חשוב וקדוש.

עכשו אני הולך לישון עצבני

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 אפריל 2006, 13:04 
עזרא, אל תלך לישון עצבני זה לא טוב לך ולא טוב לנו!

דבר נוסף שלא הוזכר זה שחוץ מזה שבצפירה אנחנו זוכרים את אחינו, חברנו, ומשפחתנו שנפלו על הגנת המולדת או בשואה שזה דבר חשוב!
אבל אנחנו גם מרימים את הראש למעלה ואומרים שלמרות הכל אנחנו עדיין חזקים, אנחנו עדיין ביחד ואנחנו ננצח ונעבור כל מכשול, ואז כשרואים את דגל ישראל בחצי התורן תוך כדי צפירה אנחנו אומרים הוא שם בגלל העצב אבל אנחנו לא ניתן לזה לקרות יותר, הדגל צריך להיות למעלה, אנחנו גאים בדגל, אנחנו נשבענו בכותל אל מול הדגל הזה, אנשים מתו בשביל הדגל הזה ואז מעלים אותו למעלה וחוגגים את יום העצמאות

זה חלק מההווי הישראלי שלנו הצפירה הזאת
איך אפשר לבטל את זה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: הצפירה והדגל של ישראל הם הסמלים שמאחדים אותנו....
הודעהפורסם: 07 אפריל 2006, 17:32 
עכונט כדרך חיים

הצפירה והדגל של ישראל הם הסמלים שמאחדים אותנו....

תמונה

למרות שנוהג הצפירה הוא נוהג ארצות העולם להתייחד עם חללהם
באמת בהווי הישראלי היא הוטמעה וכבר אי אפשר בלי זאת
הצפירה עצמה ...גורמת לצמרור ורטט בגוף אנושי -לא שגרתי
מה שעוזר להיצבט בלב ולהתייחד עם היקרים לנו , כל אלו שאינם כבר ביננו
לי אישית זה מעלה שוב זיכרון ....וזוהי משמעות יום הזיכרון
אם זה האפקט ...למה להעביר חוק נלוז לביטול הצפירה...חסרים חוקים לאכיפה
במדינה קטנה ,פעמיים ים ,שני יהודים....אלף דעות
עזרא אחי ...לא להתעצבן ! -זוכר ששאלת איך אני נשאר צעיר ...צריך לתת להם להתעצבן....
ורועי אחי ניחנת בחוכמת חיים ...המשך כך
נ.ב. רגע רגע מה אתה משנה נושא ? מה עם הקפה שלי .....חחחח.... :lol:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 אפריל 2006, 21:22 
חחחח, ניסיתי לשנות נושא, לפחות ניסיתי:)
תודה רבה אילן
נראה לי שפשוט הממשלה התכנסה ישבה וחשבה על פיתרון למצב הביטחוני, ברגע שהם לא מצאו פיתרון אחרי 5 שעות של ישיבה הם אמרו לעצמם גם ככה הדימוי שלנו לא משהו, אם לא נצא עם משהו אז זה יחמיר את המצב בואו נוציא איזה חוק מפגר
יאללה הצפירה הזאת מעירה אותי ב9 בבוקר בואו נבטל אותה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: אני בעד לבטל את הצפירה הזאת
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 22:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני בעד לבטל את הצפירה המטופשת הזאת.
אין דבר יותר טפשי מללכת ברחוב, לשמוע צפירה, ולעמוד כמו פסל ו/או כמו אדיוט, רק בגלל שיש צפירה.

בשנים האחרונות אני באופן אישי התעלמתי באופן מופגן מצפירות. פעם עוד הייתי נועל את עצמי באיזה חדר בזמן הצפירה כדי שלא יראו שאני מתעלם ממנה. בשנתיים האחרונות אין לי בעיה להמשיך ללכת או לרוץ ברחוב בזמן שיש צפירה.

לדעתי מדובר במנהג טפשי שלא מתאים ליהדות (שדוגלת בתפילה ולא בעבודת אלילים).

ואבהיר:
אין קשר בין הסירוב שלי לעמוד בצפירה לבין כיבוד זכר חללי השואה או חללי המלחמות של מדינת ישראל (שחלקן היו גם מטופשות בגלל מנהיגים שחצנים).

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: עוד משהו ששכחתי להוסיף
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 22:13 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עוד משהו ששכחתי להוסיף:
הצפירה זאת כפייה חילונית (ויש אומרים גם חולנית) על הציבור.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 22:28 
ברור שזאת כפייה חילונית, הרי החרדים לא איבדו במלחמות חברים ואחים, הם לא נלחמו שם... אבל לא על זה אנו מדברים

סלח לי מאוד מר שמעון כהן, אני מתבייש לדעת שיהודי כתב את מה שכתבת, בבקשה תגיד לי שאתה מוסלמי או משהו...

אף אחד לא מכריח אותך לעמוד, אתה יכול להמשיך ללכת ולהתעלם, אבל אל תבוז לאלא שעומדים ומכבדים את כבוד המת!

אף אחד לא בא אליך ביום שבת והכריח אותך להדליק אש כי זאת כפיה חילונית
אני נגד כפיה לא משנה אם חילונית או דתית, אני לא צם ביום כיפור אך אני לא מסתובב ברחובות עם אוכל או עושה מנגל בחוץ כי אני נותן כבוד
וזה מה שמצפים ממך לעשות, תן כבוד לאנשים אחרים ובטח ובטח לאדם מת!
ולא סתם מת, מת כדי שאתה תלך פה במדינה בזמן שמשמיעים צפירה לזיכרו!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: רועי, יש לך דעות קדומות
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 22:33 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

רועי, יש לך דעות קדומות על חרדים.
אתה ניזון מתקשורת ומאנשים כמו טומי לפיד שמנפחים לך את השכל על זה שחרדים לא משרתים בצה"ל.

חרדים כן משרתים בצה"ל.
במלחמות ישראל נלחמו ונהרגו חרדים וגם דתיים שחושבים שלעמוד בצפירה זה מנהג גויים (בד' אמותיהם הם לא עומדים בצפירה).

רועי,
יום אחד גם אתה תתבגר, תבין שהמדינה זה לא בדיוק מה שאתה חושב שהיא, וגם אתה אולי לא תעמוד בצפירה. בינתיים אתה חלק מקהל שבוי ששטפו לו את המוח על זה שבצפירה חייבים לעמוד.

ביום כיפור אתה לא מסתובב עם אוכל ברחוב, כי אתה פשוט מפחד שירגמו אותך באבנים (כמו שעושים למי שמעיז לנסוע ברכב בחג הזה, למרות שאין חוק שאסור).

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 22:57 
ממש לא
אני יודע שדתיים משרתים ושירתו איתי מספר דתיים, אני מדבר על החרדים, לבושי השחור הכבדים ממאה שערים וכאלה...

לא משנה כמה רע במדינה זאת עדיין המדינה שלי, כשנשבעתי מול הכותל שאני מוכן למות למען המולדת לא נשבעתי כי הייתי חייב, נשבעתי כי רציתי וכי אני מאמין וזה מה שאני אעשה!

מצטער להגיד לך, אבל יש לי חברים שעשו על האש ביום כיפור ואני לא הגעתי כי ראיתי בזה זילזול בשכנים, בבית שלי אני אעשה מה שאני רוצה אבל בחוץ לא ולא בגלל האבנים, אלא בגלל הכבוד!
הכל מתחיל בכבוד, אם אין כבוד אין כלום.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: יפה אמרת - הכבוד!
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 23:03 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

רועי,
יפה אמרת - הכבוד!

אני רוצה לראות אותך ביום שהכבוד שלך יאבד, אם בגלל המדינה ואם בגלל משהו אחר. כרגע אתה כמו רבים במסלול של תמימות שיום אחד תתנפץ לך מול הפנים. יום אחד תבין שהמדינה לא ממש שמה עליך, ואז נראה אם תמשיך לכבד את המדינה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: הזכות לכבוד והכבוד לכבד...
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 23:05 
עכונט כדרך חיים

אחים שלי...שבוע טוב...
רועי ושמעון היקרים ...הכל בסבלנות...
איך ילדיי אומרים לי : "סבלנות סבלנות לא קונים בשום חנות "
ראשית ישנה הזכות לבטא את דברנו גם אם הם לא נעימים לאוזננו
לא צריך ליהיות מקובעים ולפעמים צריך להבין מדוע ולמה הצד השני חושב אחרת
אני רואה את תגובותכם ומנסה למתן את הכעס
הלא כיהודי דתי אני אכן מודע לכך שישנם חילוניים שלא הולכים בדרכי וזו זכותם
אבל מכאן ועד כפייה חילונית או דתית הדרך עוד ארוכה .
תראו אותנו בפורום כולנו ביחד למרות שכל אחד מאיתנו מגיע ממקום ודרך שונה

הנקודה היא הזכות לכבוד והכבוד לכבד וזה דבר ראשון במעלה
רק כשזה קיים יהיה ניתן לקיים דיון מכובד
עכשיו חיוך רחב ולחיצת ידיים ....אני אוהב אותכם
אח שלכם

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אפריל 2006, 23:19 
ההפך הוא הנכון
אין לי שום דבר נגד שמעון!
אני מכבד אותו ובגלל זה לקחתי את זה בצורה הזאת, כי לא האמנתי שהוא ירשום דבר כזה!

אני יודע שהמדינה לא שמה עלי, ודווקא בגלל זה שהיא לא שמה עלי ואני אוהב את המדינה הזאת אני מנסה לשנות משהו!
כי אנחנו לא נשנה אף אחד לא ישנה.
עם שלא זוכר את העבר שלו, לא שווה העתיד שלו, אני זוכר את החיילים שבזכותם אני פה גולש לי בכיף בעכו-נט, אותם חיילים שאני מכבד ב2 דקות תמימות של עמידת דום, כולה 2 דקות!
אתה אומנם אחרי צבא, אבל אם לא נחנך את ילדנו לכבד אחד את השני ויותר מזה לכבד את החיילים שמתו כדי שהם יסתובבו פה ונגיד להם עזבו המדינה גרועה לא עושה כלום וכו' מה שיקרה זה שהם לא ירצו לשרת, לא ילחמו כדי שנמשיך לחיות פה, ירדו מהארץ ואז איבדנו את הרעיון!

זה מה שגרם לירידה מעכו, אנשים איבדו אמון בעיר ובעירייה ואז זה השפיע גם על ילדיהם ורבים עזבו.

מה שיש לנו זה כל מה שיש לנו ועם זה אנחנו צריכים לחיות לא משנה איך הממשלה מתייחסת אליך

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: