שפעת העופות... עשו מזה סיפור עצום, הרגו מליוני תרנגולות לא נגועות, חיפשו מתחת לאדמה תרופות וחיסונים אנשים נכנסו לבהלה, לא אכלו, לא יצאו מהבתים, התקשורת דאגה לעדכן אותנו בכל התפתחות "דרמתית"
מישהו יודע כמה אנשים נהרגו משפעת העופות? בארץ אני חושב שבכלל לא, בעולם אולי 10 במקרה הרע...
כנ"ל אנטרקס כל מה שעשו מזה ומעטים מתו מזה.
אפילו במלחמות! במלחמה הנוראה שהייתה בלבנון מתו כ100-110 חיילים, את זה אנחנו זוכרים, אבל מישהו זוכר בכלל שבשנה מתים במדינה כמעט 600 בני אדם בכבישים? מישהו יודע וזוכר שאנחנו כולה 3 וחצי חודשים מתחילת השנה וכבר מתו מעל 140 שזה כבר יותר מהמלחמה.
תשאלו כל ילד ברחוב כמה אנשים מתו בפיגוע האחרון, הוא ישר יגיד 9 ויספר לכם איפה כל אחד מהם גר וסיפורים עצובים על החיים שלכם...
מישהו יודע כמה אנשים מתו השבוע בכבישים? לא!!! כי מוות בכבישים זאת סטטיסטיקה!!! כל אחד מאיתנו יכול להכנס לסטטיסטיקה הזאת ואף אחד (חוץ מהמשפחה והחברים) לא ירגיש, נהיה עוד מספר בסטטיסטיקה!
איך יכול להיות שמדינה שמשקיעה כל כך הרבה בביטחון, רפואה, טכנולוגיה... ומתקדמת בתחומים אלה, לא מצליחה למנוע תאונות דרכים?
איך יכול להיות שאף אחת מ3 המפלגות הגדולות לא הזכירה אפילו את זה במצע שלהם?
אם אני הייתי פלשתיני הייתי אומר הם הורגים את עצמם, למה אני צריך להתאמץ ולהתאבד?
הממוצע אומר שעל כל 3000 ק"מ שאתם עושים אתם תעברו תאונה שיש סיכוי שתמותו בה (מה שאומר שנהג ממוצע עובר תאונה שמסכנת את החיים שלו ושל הסובבים פעם בחצי שנה - שנה בערך?)
עכשיו יבואו אלה שיגידו אני כבר 30 שנה בכבישים ולא עברתי תאונות, אז אני חוזר ואומר הממוצע, שכולל גם את אלה ש30 שנה לא עשו תאונות ואלה שב5 שנים עשו 20 תאונות... כי אל תשכחו שאתם יכולים להיות הנהגים הכי טובים אבל מישהו אחר יכול להרוג אותכם!
מה הפיתרון? יש פתרונות, יש המון, מצאו תרופות ופתרונות לדברים יותר נוראים אפשר למצוא גם לזה.
אני יכול לתת כמה רעיונות, אומנם הנוער לא יאהב את זה, אבל לתת לילד בן 17 רשיון לרכב זה לתת לו רשיון להרוג!
יותר מזה, אני חושב שצריכים לבדוק טוב טוב את לימודי הנהיגה, בשיעורי נהיגה לומדים 2 דברים : לשנות כיוון ולשנות מהירות וזהו!!!!
את רוב הנסיון מקבלים בנסיעה
יש מדינות בעולם, שיש משטח לימוד, המורה נכנס עם התלמיד לשם באוטו והם נוסעים ויש כל מיני הדמיות של מצבים מסוכנים וככה לומדים לתפעל ארועים... בארץ אתה יכול ללמוד 28 שיעורים שמתוכם 16 היית תקוע בפקקים ויש לך רשיון!
הפתרון הכי טוב נמצא בנו
אל תצפו שמדינה תתקן את זה, כי היא לא תתקן... אם לא יהיו תאונות זה יגרום לפחות רכבים לההרס ואז לא יקנו רכבים חדשים (שהמ"ס עליהם עצום) ומשרדי הביטוח והמוסכים יפלו - זה יפגע בכלכלה אין ספק אבל מה זה כלכלה לעומת חיי אדם
אז פעם הבאה שאתם עולים על הכביש, תחשבו על זה.. תחשבו טוב!
חגורת בטיחות היא לא נוחה אבל היא מצליחה חיים, וגם אם יש 5% שהחגורה תציל זה גם משהו!
אל תעשו פרסה במקום אסור כדי לחסוך דלק... מה זה עוד 10 שקל דלק לעומת החיים שלכם ושל זה שיתנגש בכם בגלל הפרסה הזאת? אל תשתגעו בכבישים.. החיים שלכם, של הסובבים אותכם הרבה יותר חשובים...
עוד נקודה למחשבה, שאלתי פעם קבוצה של כ-100 אנשים כמה מהם מכירים אנשים שהיו נוכחים בפיגוע, 2-5 הרימו ידיים, ואז שאלתי כמה מכירים אנשים שהיו שותפים בתאונת דרכים, ממה שזה נראה כולם הרימו ידיים אולי 2-5 לא הרימו...
שתהיה לכם נסיעה טובה ובטוחה!!!!
|
|