חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 19:25

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ראיון עם דוד בר לב , יו"ר הנהלת סניף הליכוד בעכו
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 22:59 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ראיון עם דוד בר לב , יו"ר הנהלת סניף הליכוד בעכו

הבחירות בסניף הליכוד בפתח, דוד בר לב יו"ר הנהלת הסניף סוגר קדנציה ומספק לנו מספר כותרות בראיון עמו "אין לי שום סיבה להתמודד שוב, תרמתי מספיק לליכוד", העברת המועמדות לא הצליחה לדבריו כי המועמדים לא היו בשלים לכך. מפרט על פעילויות מוצלחות , מסמן את ויקטור אלון כיורש על הקבוצה שגיבש ועל הקבוצות היריבות.

"ב 31 בינואר תבחר מועצת הסניף ונציגי סניף עכו לוועידת הליכוד, רק לאחר מועד זה תבחר המועצה בראשי הסניף." ביקש בר לב להקדים.

תמונה של דוד בר לב
תמונה
כיצד אתה מסכם את הקדנציה האחרונה?
הקדנציה האחרונה הייתה ארוכה מאוד, כאשר לקראת מחציתה היה צורך לערוך בחירות חדשות אך המרכז התנגד, בקדנציה הזו עשינו כמה דברים יפים. איני יודע כמה שהציבור יודע מכך והדברים היפים נעשו במסגרת עזרה לזולת וערבי תרבות. בנושא העזרה לזולת התמקדנו באיסוף מתנות למען החייל ואספנו הרבה ארגזי מזון למשפחות. לקראת החגים דאגנו כי מספר משפחות במצוקה יקבלו את חבילות המזון לחג.
באשר לערבי תרבות- ערכנו ערב של קונצרט בנוכחות מנכ"ל הליכוד לעולים מבריה"מ, כאשר הסניף היה מפוצץ. כמו כן ערב אחד הקדשנו לווטרנים עם שולחנות עמוסים. ערב נוסף הבנו ילדים וילדות רקדנים מקצועיים, ערב אחר הוצגה הצגת תאטרון באידיש כשהסניף היה מלא, ערב נוסף עשינו של שירה בציבור ברוסית בהנחיית זמר ואקורדיוניסט, שליווה את כולם. ערבים רבים נוספים ארחנו ארוחות "על האש" לליכוד החברים. קיימנו חוג לרקדנים צעירים ובמילים אחרות הסניף היה תוסס, מלא , פתוח תמיד מבוקר עד ערב, וכל מי שרוצה יכול להגיע.
כאשר בעקרון בבוקר יש קבוצת גמלאים גברים ואחה"צ קבוצות נשים שמקיימות מועדון בסניף באופן קבוע.

ומה לגבי פעילויות פוליטיות?
בתקופת הכהונה ביקרו רבים מהשרים ומחברי הכנסת ואם אתייחס לשנים האחרונות הרי בסניף ביקרו מר בנימין נתניהו, השר ישראל כץ, השר משה כחלון, השר גלעד ארדן (שאף ערך סיור בעיר), השר יואל (יולי) אדלשטיין ( 3 פעמים), השר בני בגין, השר יוסי פלד, השר דן מרידור, השרה לימור לבנת, שר החינוך גדעון סער, ח"כ ציפי חוטובלי ( 3 פעמים) שסיירה בעיר, ח"כ דני דנון – מספר פעמים. ח"כ אופיר אקוניס (פעמיים), ח"כ יריב לוין, וח"כ מירי רגב שהייתה פעמים רבות כולל בערבים משותפים עם מאכלים על האש.
אם מישהו טוען שראש הממשלה, השרים או חברי הכנסת החרימו את הסניף הוא טועה לחלוטין.

הבחירות המקומיות- מדוע הסניף לא מצליח מאז שפרשת מהתמודדות לראשות העיר?
אני הצטרפתי לליכוד ב-83, לאחר שפרשתי ממשטרת ישראל בא מילאתי תפקידים בכירים מאוד ובא הגעתי לדרגת סגן ניצב. מיד עם הצטרפותי לליכוד, נבחרתי כיו"ר מועצת סניף ולאחר מכן התמודדתי ליו"ר הנהלת הסניף ולמעט ארבע שנים שבהם אריק ברמי כיהן בתפקיד, אני מכהן עד היום כיו"ר הסניף.
באשר לבחירות המוניציפאליות, נבחרתי כמועמד הליכוד לראשות העיר ובכל מערכת בחירות קיבלתי אלפי קולות ולא היה חסר הרבה כדי שאבחר לראשות העיר. מכל מקום תמיד כשעמדתי בראש הליכוד זכינו במספר לא מועט של חברי מועצה, אם אני לא טועה בשיא היו חמישה חברי מועצה, ולצערי ברגע שהפסקתי להתמודד הליכוד לא הביא אף לא חבר מועצת עיר אחת.
היה ניסיון להעמיד אנשים שטענו שהם צעירים, אבל לא הייתה הצלחה לכך.

אתה יודע להצביע מה גרם לחוסר ההצלחה?
בזמני, לא כיהנתי כראש עיר בגלל שחברי ליכוד רבים הקימו מפלגות עצמאיות ולאחר מכן הצטרפו גם ליריבי. משנת 2003 הרשימות לא מצאו חן בעיני הציבור שהעניש אותנו על כך.

מה חלקך בכישלון ?
החלק שלי בכישלון הוא רצוני להעביר את ההתמודדות בעירייה לצעירים שהם עדיין לא היו בשלים לכך. הניסיון שלי לקדם צעירים או לפחות מי שקוראים לעצמם צעירים לא הצליח.

אתה מופיע כמועמד למועצת הסניף הבאה, האם אתה מתמודד לקדנציה נוספת?
לא,לא, לא, אין לי שום סיבה לכך. מספיק תרמתי למען הליכוד, לא רק מזמני אלה גם מכספי. הדבר היחידי שאני מתמודד עליו הוא חבר מועצת סניף, גם לא על חברות בוועידה – הסיבה היא פשוטה החלטתי לסייע לויקטור אלון להיבחר כיו"ר בגלל אמינותו, נאמנותו ועזרתו לזולת, וברשימה שלנו מתוך 27 רק חמישה מתמודדים שוב, 22 מועמדים חדשים לגמרי, וגם החמישה נועדו לא לשבור את התשתית של ניהול הסניף. הם באים כבסיס כי אי אפשר שכולם יהיו רק חדשים. ייקח זמן עד שישתלבו וילמדו את העבודה הנדרשת. באשר לוועידה, מבין שבעת המועמדים של הקבוצה שלנו- רק שניים מתמודדים שוב, השאר חדשים.

אמרת שנחלת כישלון בהחלפה לצעירים, מה הפעם?
צעירים נחשבים עד גיל 35, הם קראו לעצמם צעירים. הפעם ארגנו קבוצה למופת המורכבת משלושה עורכי דין צעירים, משפטנית צעירה, רואת חשבון צעירה, צעיר בוגר תקשורת וסטודנט לתואר שני, צעיר בוגר הנדסה, שתי מורות צעירות, ובנוסף להם יש שלושה סגני ניצבים בדימוס מהמשטרה, פקד בדימוס, מנהל שירות תעסוקה לשעבר, קפטן אוניה, בוחן במשרד הרישוי, חבר מועצת עיר, פעילי ציבור ואנשי עסקים ממגוון רחב של הציבור.

ברשימת המועמדים מופיעים היועץ של ראש העיר, חבר מועצת העיר מהקואליציה ועוד - איך אתה רואה זאת?
נינת חברת מפלגה עם אמה מזה שנים רבות, היא זכאית וכשרה להיות מועמדת לכל תפקיד, לגבי בן עזרא- ניסיון העבר לימד אותנו שברגע שהוא נכשל בהתמודדות הוא נוטש את הליכוד. בעבר ב-2003 הוא ניסה להיבחר למועמד הליכוד לראשות העיר ונכשל. נטש את הליכוד התמודד ברשימה עצמאית. לאחר שהסיר את מועמדותו לראשות העיר קיבל תפקיד בעירייה למרות גילו המבוגר. סרגה הוא חבר מועצת העיר לא מסיעת הליכוד, ועל אף שעשה זאת הוא לא הוענש על אף שהגשתי תלונה רשמית נגדו. אני מאמין שחברי ליכוד רבים לא אוהבים את מה שהוא עשה ואני בספק אם הוא יקבל קולות.

כיצד אתה רואה את עתיד סניף הליכוד בעכו לאחר הבחירות האלו?
אני מאמין שקבוצתנו שהיא בעלת הכוח האלקטורלי הגדול ביותר בסניף תזכה בשני שליש ממספר חברי מועצת הסניף. הקרב על השליש האחרון יהיה בין קבוצת בן עזרא לקבוצת סרגה, אחת הקבוצות שלא תזכה בשליש תמחק לפחות לארבע השנים הבאות ושאיש ממנה לא יבחר.

מה דעתך על דרך ההתמודדות של הקבוצות בבחירות אילו ?
קבוצת סרגה לא מלכלכת, קבוצת בן עזרא החליטה להטיל רפש בנו וכל אחד יודע מי שלא מסוגל להתמודד אינטלקטואלית או אלקטורלית נגד יריביו משתמש בהטלת לכלוך עליו. לדעתי, קבוצת בן עזרא אם היא חפצה חיים אין להטיל בנו רפש, כי אנו חזקים ממנה ועדיף שיינגחו את הקבוצה השלישית שממנה כדי להוריד קולות ואם יצליחו לעשות זאת יש להם סיכוי לא להימחק, אבל הם עושים בדיוק ההפך.

דיברת על תוצאות הבחירות , אבל לא אמרת באמת איך יראה הסניף בעתיד?
השילוב של הוותיקים עם הצעירים של בעלי מקצועות שונים ובעלי תפקידים ציבוריים שונים והניסיון שהצטבר אצל הוותיקים יכולים לגרום לכך שבכל התמודדות עם כל בעיה מועצת הסניף החדשה תצליח לפתור אותה.
אני תמיד אעזור ואעמוד לרשות מי שיבחר יו"ר הנהלת הסניף החדש, ויו"ר מועצת הסניף החדש, ומוכן להעמיד לרשותם את כל ניסיוני על אף מגבלותיי הרפואיות.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: ראיון עם דוד בר לב יו"ר הנהלת סניף הליכוד בעכו
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 23:14 
משתמש עם ניסיון של יותר ממאה הודעות
משתמש עם ניסיון של יותר ממאה הודעות

לך הביתה תפרוש כבר גמרת את הקריירה לא תרמת פה כלום חוץ מתרבות פוליטית שעבר זמנה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: ראיון עם דוד בר לב , יו"ר הנהלת סניף הליכוד בעכו
הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 01:27 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
סמל אישי של המשתמש

מר בר לב הראיון הזה לא מביא לך ולא לליכוד כבוד ומלא רעל ולא מדבר על חזון ועשייה למען העיר
ודיבורים של פוליטיקה מלוכלכת של קביעת עובדה מי חזק וששתי הקבוצות עדיף להם שהם יריבו אחת עם השנייה
אין ויכוח שהסניף הוא חושך ואין שם כלום
ובגלל פוליטיקה מגעילה המצב מביש
ואנשים לא יודעים לשחרר את המקום שלהם ולדעת ללכת הביתה ולא להפריע לאחרים
איזו בשורה חדשה אתה מביא לליכוד ?
ושממה שאתה רואה בעכו נט יש רק קבוצה אחת שמלכלכת

לגבי מחנה בן עזרא
ישראל בן עזרא פועל כל הזמן למען העיר ולא מפריע לאנשים להתקדם ונאחז בכיסא שלו ומכבד את עצמו ולא יורד לפסים אישיים ולא מספר שאתה שמעון פרס של עכו שהפסדת מערכות בחירות בלי סוף
שאמרת שהוא עזב את הליכוד .בניגוד לאחרים שכל הזמן נשארו והזיזו את כולם ורק הפסידו!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 10:44 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

פוליטיקה פנימית וארצית לא ממש מעניינת את רוב תושבי עכו.

אגב, חשוב והכרחי שכל המועמדים כולל המועמד החשוב ישראל בן עזרא יהיו תושבים קבועים בעיר עכו .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 12:17 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ביקשתי את תגובתו של ישראל בן עזרא לדבריו של דוד בר לב:
=======================================================
ישראל בן עזרא : "איני נוהג להשיב על השמצות שלשמחתי הם בודדות וחריגות גם שברור שהם נטולות יסוד . אני מעדיף לעסוק בעשייה נטו ! חבל שדוד בר לב , בשלהי עשייתו , אינו בוחר בדרך חדשה של פוזיטיביות ופיוס "

" תגובתי לדבריו של דוד בר לב :מסתבר שהמסך, כמו גם הנייר, סובל הכל. בערבית, יש פתגם האומר שעל המילים אין מכס!....

חבל שבר-לב, אינו מכבד עצמו וזולתו וכותב דברים שאינם אמת – וסביר שלא במקרה נכתבו דבריו – זה שקר, לא נטשתי את "הליכוד".

בגלל בעייתיות מסוימת וקשה (מקרה לחיאני) שהייתה בסניף "הליכוד" בעיר, בזמן הבחירות, פניתי ל"מצודה" וקיבלתי אישור – בנוכחות עדים – לצאת ברשימה עצמאית.
המנכ"ל דאז, בגלל שיקולים פסולים מחק אותי בסתר, מרשימת "הליכוד".
מאוחר יותר, בית הדין של המפלגה, בדק הנושא ותיקן המעוות ואף הביע את דעתו השלילית על מה שקרה ב"מצודה".

בבחירות, היה ברור לי לחלוטין שאם שמעון לנקרי ואני, נלך בנפרד, שנינו נפסיד ואם אנחנו חפצים להביא לשינוי ולהציל את עכו – עלינו לחבור יחדיו.
ואכן, לקחתי אחריות ובניגוד לכל אוהדי ומקורבי שכעסו עלי, הורדתי מועמדותי. בדיעבד, אכן צדקתי. ניצחנו בהפרש של כ-100 קולות בלבד.

מתוך דברי בר-לב משתמע, כאילו "קיבלתי תפקיד". זאת פשוט איוולת וחוצפה שהרי אני ומשפחתי, רק נותנים ונותנים ללא הפוגה – מכספנו, זמננו, מרצנו וכישורינו – לקידום העיר. ועל עשייתי, חסרת הגבולות, אין לי עניין להיכנס כאן.

יצוין שהיה חשד שיש הסכם בין שמעון לביני שכאילו הובטח לי דבר, אך משפורסם ההסכם, הסתבר שאכן לא ביקשתי דבר והכל נעשה מתוך ציונות ואהבת העיר.

ובאשר להשמצות שכאילו הקבוצה שאני חבר בה, משמיצה וכו'.
גם פה זו עזות מצח וסילוף האמת. על זה נאמר: "הפוסל במומו פוסל".

כל מי שמעורב יודע שאנשי קבוצת בר-לב, בעל-פה ובכתב, משמיצים באופן אישי בדברי בלע חסרי בסיס – על חברי ועלי אישית – מבלי שאנחנו מגיבים.

יתרה מזאת, אנשיו ממשיכים באותם שיטות שהביאו את סניף "הליכוד" לתחתית שהיא נמצאת בה כעת, בסכסכנות וחוסר נאמנות.
בין היתר, הציעו לחלק מהצעירים שבקבוצתנו, תפקידים ובלבד שיבגדו ויפנו עורף לחבריהם.

אתמול בערב, בפגישת קבוצתנו, אמר אחד מהחברים שבר-לב נפגע מהניסוח שכתבנו
לרגל חג החנוכה. הוא, משום מה חשב, באופן תמוה שזה כוון אליו. דבר שלא היה ולא נברא, כי כל הקבוצה, מורכבת מאנשים חיוביים, אמינים וישרי דרך שמתנהלים ומפרסמים באופן חיובי בלבד.
על כן, הוסכם בקבוצה, למחוק את המשפט שנוגע לחנוכה ולא לאיש כלשהו, רק משום שבר-לב, באופן סובייקטיבי, נפגע.

אז, כדאי שדוד יכבד את עצמו וזולתו ואת קבוצתנו שמורכבת, לשם שינוי מאנשים ערכיים חדורי תחושת שליחות - עובדה שלא היו מוכנים לעבור קבוצה – עבור תפקידים.
אם הוא אכן חפץ בהתחדשות "הליכוד" בעכו, שיפור תדמית הסניף והעצמתו, לטובת העיר – אז מוטב שיכבד את הקבוצה החדשה וישמח על קרן האור שהחלה לזרוח בעירנו "
.

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 15:32 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הליכוד מסיים את קיומו ואתם מתקוטטים פה וחבל.
חבל על האנרגיות שלכם שהולכות לכיוונים מפוזרי כיוון .

קראתי בעיון את הראיון עם בר לב ועלי לומר שרוב דבריו
ממש אינם חדשים ועל כך נאמר " הוא שהיה הוא שיהיה" .
ופה ממש בראיון שכביכול רוצה להראות על דרך חדשה לליכוד בעכו
אנו למדים שעל ההתחלה ישנן שלוש קבוצות. נו , אז תגידו אתם רציניים?
אני חוזר ואמר תפנימו הליכוד יצא לגימלאות .

ישראל בן עזרא לדעתי אתה חייב להמשיך להיות מחובר לראש העיר גם בפן המפלגתי.
אין לך מה לעשות בליכוד שאינו מלוכד ולך לא מתאים להיות במקום שכזה.
כי הליכוד לא עשה ולא יעשה כלום למען עכו ואתה איש של עשיה .
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2015, 13:01 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

היום נפטר איש יקר , דוד בר לב , סגן ניצב בדימוס - במשטרת ישראל , יו"ר הנהלת סניף הליכוד בעכו , לשעבר מועמד מספר פעמים לראשות העיר מטעם הליכוד , חבר מועצת עיר וסגן ראש העיר לשעבר.
הנה שידור קצר של דוד בר לב ז"ל , במטה הבחירות של הליכוד בעכו בשנת 2008 .
יהיה זכרו ברוך

קישור לשידור בעכונט בפייסבוק

https://www.facebook.com/video.php?v=84 ... =2&theater

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2015, 19:16