לחברי בעכו נט
היום אני מרגיש יותר ויותר שאנחנו לא סתם קהילת גולשים וירטואלית,יותר ויותר קהילה של חברים ואפילו אחים
(של אילן כמובן
)
לכן לחברים אספר קצת על הסיפור מאחרי הקלעים,שלא תשמעו בטלבזיה, ברדיו ובאינטרנט על הטיימינג לאירוע
ועל ההתראה הקצרה מעמותת צלול למבצע המחאה המהיר והתקשורתי
החברה מעמותת צלול שכרו שירותי ספינת מחקר כדי לבדוק את טיב המים הנשפכים מהצינור הנשפך לים,
כאמור הצינור המפורסם שהוועדה להתרת הזרמת שפכים לים, אשרה למפעל מילובן להזרים דרכו שפכים לים
ומסתבר ,שיש אישור כזה לעוד 3-4 מפעלים ובדרך לאישור עוד כ- 17 מפעלים (לדברי עזר מהעמותה) מה שקרה ברגע
שנודע למשהו מהמפעלים או מהרשויות על המצאות ספינת המחקר, הם הפסיקו את הזרימה לים עד יעבור זעם.
עמותת צלול הבינה את העיניין ואת הקושי להביא ממצאים אמיתיים לאורך זמן מהשטח זמנה במהירות את התקשורת
דוברת העיריה במקביל פנתה אתמול בערב והיום בבוקר לכל הגורמים הימיים בעכו, לביה"ס לקציני ים, למרכז הימי,
לבני הנוער במועצת הנוער ולאילן סוויסה שלנו מהתא הירוק , אני במקביל כשנודע לי הסיפור מרדיו חיפה בשעות הצהרים
המוקדמות, התקשרתי לאלברט , לרועי לאילן ולחלק ממתנדבי התא הירוק שהיו בבית ולשמחת כולם, רבים מהם התייצבו למשמר
בהתראה קצרה.
כל הנוכחים במרינה התארגנו למשט ההפגנה הימית,הספינה "מלכת עכו" של אדאורד כורי, לקחה איתה את רוב החברה
שהיו על החוף מעירית עכו, מועצת הנוער אנשי המרינה ואחרים, אני ואהוד עלינו על הספינה שהיתה עמוסה עם אנשי התקשורת,
ובמקביל יצאו לים מספר יאכטות מהנמל, סירות מנוע ומפרש של המרכז הימי וביה"ס לקציני ים עכו, עם התלמידים שלהם
על הספינות נתלו דגלים של העיר עכו ושלטים בכתוב "תושבי עכו דורשים ים צלול" "יה-אל"א איזה זיהום" .
כשהגענו למקום שפך הצינור לים שהיה מסומן ע"י מצוף, הראו לנו המקום עם המחשה לזיהום ע"י רימון עשן חום
שסימן את השפכים, הספינות חגו במעגל והפעילו צופרים כמחאה.
עמותת צלול מקווה שהממצאים שהספיקה ספינת המחקר לקחת מהמקום יראו את האמת במערומיה לבית המשפט
ותורה להפסיק את זיהום הים לאלתר.
נ.ב
הינו עסוקים בהסרטת האירוע בוידיו לכן הצילומים במצלמת
הסטילס לא ממחישים כל כך את ההתרחשות
נקווה שסרט הוידיו יערך בקרוב ואז תוכלו לקבל יותר
המחשה מהאירוע
ספינת המחקר של עמותת "צלול" על רקע העיר העתיקה
הספינה "מלכת עכו" עם קבוצת המפגינים מהעיר עכו