ישבתי אתמול בערב עם חבר עכואי לשעבר שהיום הוא שכני בנהריה. סיפרתי לו על הרשמתי לפרוייקט נאות ים. כחברים ותיקים אני כבר עברתי את ה40 והוא מעט יותר הוא אמר לי כך:
תשמע - אני מאוד אוהב את עכו, את הקפה בשישי בבוקר אני שותה בעכו, חומוס אני אוכל אצל סעיד ובעתיקה אני אוהב לטייל בבוקר. אבל שלא תבין אותי לא נכון - את עכו עזבו אלפים ולא רק בגלל ה15 אחוז ולמרות שרובם עובדים דרומית לעכו.
את עכו עזבו לא רק בגלל ה15 אחוז אלה בגלל שהעיר נשמטת ליהודים מתחת לרגליים. הערבים היום נמצאים בכל שכונה, מסתובבים בחבורות, ואיפה שהם נמצאים היהודים מעדיפים לא להמצא ולא להגיע.
ערך הנכסי נדל"ן יורד בגלל זה והמציאות השתנתה מקצה לקצה.
אמרתי לו שהחינוך בעכו עדיף על החינוך בנהריה והוא אמר לי:
נכון אתה צודק, אבל מה יעשו הילדים שלך בערב ? האם הם יסתובבו בחופשיות כמו במרכז נהריה ?
אמרתי לו שבנהריה לצערי וזו עיר שגדלתי בה היום נזרקים רימונים, והוא אמר לי נכון אבל זה בין קבוצות של עבריינים והסיכוי שאתה תפגע מזה הוא נמוך הרבה יותר מאשר שתפגוש עברייני רחוב כמו בעכו.
אני חייב לומר לכם שזה בהחלט מעורר אצלי התלבטויות ובמיוחד המתח על הרקע הלאומני בין ערבים ליהודים שמתורגם לקטטות ומעשי נקם לא מוסיף.
אני הייתי שמח לדעת מה מציעים חברי הפורום לתקן את המצב.
זה באמת דיון שיש לתת עליו את הדעת ואני כאיש קבע מדבר על זה הרבה עם חבריי שאגב מתלבטים כמוני.
ממתין לתגובותיכם.