חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 02:24

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מרסל ממן גזבר העיריה
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 21:14 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כידוע אני קצת נודניק וקרציה בנושא שהוא בשבילי כסדין אדום מול שור
והנושא הוא מגוריהם של בכירי העיריה בעכו.
בהזדמנות זו נברך במזל טוב את מור לוזון שהגיעה למצוות ואמש נערכה לה חגיגת בת מצווה מאוד מהודרת באולמי דאור.
ולעינין ,אביה של מור כלת הערב הוא חבר מועצת העיר רפי לוזון שהזמין את משפחתו ידידיו חבריו מכל מקום ומתפללי בית הכנסת ע"ש רבי שמעון לוזון שבו אני נמנה על בין מתפלליו.

בין לבין בשולחן שבו ישבתי באו והיתקבצו מספר בכירים מעירית עכו ואני בתוכי הרגשתי איך הם נופלים עלי כמו פרי בשל .אחד היושבים אמר לסובבים שאני עזרא חבר וותיק בעכונט וכותב ללא חשבון ללא פחד וישר בפרצוף .חיוכים היו על פני המסובים ואז לאחר שאכלנו והאוכל עוכל פניתי ישירות לגזבר העיריה מרסל ממן ושאלתיו מדוע הוא לא גר בעכו שהרי הוא נמנה על אוכלוסיה חזקה שראש העיר רוצה להביא לעיר והנה יש לנו מישהו שכזה אבל הוא לא גר בעירינו.

לדעתי תשובתו של מרסל היתה חכמה וממש היסכמתי איתו .
ציטוט .טוב לעיר שאני עובד בה ולא גר מיכוון שיחסי הקרבה שעם היו לי עם תושבי העיר היו בגדול רק מפריעים למהלך העבודה התקין ולראיה הוחלפו רוב עובדי מחלקת הגביה מעכואים ללא עכואים מהסיבה של הקירבה והחמיר ואמר שרוב הבעיות שהיו לעירית עכו בנושא הגביה באו מהעכואים . זה קרוב זה שכן מזה לא נעים לכן כאשר אין סנטימנטים העבודה הולכת טוב יותר בדיוק כמו השוטרים בארה"ב שלא עובדים בעיר שהם גרים. לא אחת יצא למסרל להכנס לסופרמרקט לקניה קלה והנה ניגשים אליו לא אחת מקללים ומעליבים .
והסיבה הכי חשובה זה בטחון למשפחתו בני ביתו שהרי עבודת הגזבר היא למעשה "כניסה" באנשים שלא כולם מבינים אותה בשפה נוחה ולכן יש מצבים לעיטים לא נעימים.
יש לציין שמרסל ממן שזו הפעם הראשונה שיצא לי לדבר איתו הפגין סבלנות ונימוס ללא "הרמת אף" כאחד האדם .ממש פשוט.

למען ההגינות אמרתי למרסל שאני הולך לכתוב בערך על מה שדיברנו ביננו בעכונט והוא הסכים .(כשדיברנו ביננו עמדנו בצד למען לא להפריע לשאר המסובים יעני ראיון ללא מיקרופון).

בגדול אני מאוד שמח שעכונט מחלחל לכולם ממש בכלל ובפרט לאנשי העיריה שאמרו לי לא פעם אתה יודע? כמעט כולם קוראים פה בעיריה אבל לא מגיבים.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 21:36 
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
כן זו הפתיחה שלי עזרא הפעם באמת הצלחת סוף סוף להעלות חיוך על שפתיי
אם לא הייתי מכיר אותך כלל וכלל וקורא רק את התגובה הזו הייתי סבור ובטוח שאתה יועץ התקשורת של מר מרסל ממן
בו נשנן ונזכור כמה דברים. לעכו הגיע חשב מלווה, בעקבות ניהול כושל כלכלי וכספי של העיר. מי עמד אז על קופת העיר??? מרסל ממן מי עומד כיום על קופת העיר??? מרסל ממן. בעבר היה גזבר אחר שקראו שלמה הולנדר הוא היה עכואי ואני לא זוכר שהוא קיבל איומים או עשה טובות הנאה לאנשים כאלו ואחרים בגלל שהוא תושב העיר. לראיה לכך שכיום הולנדר ממשיך להיות גזבר בקרית ים .
עזרא התירוץ העלוב הזה של מרסל ממן לא לגור בעכו דורש ממנו מכתב פיטורין רק על הזלזול שלו באיטיליגנציה של התושבים. ואיך אתה עזרא ועל כך אני מתפלא רואה הגיון בהסבר כזה מזלזל. מרסל מרוויח כיום את המשכורת הכי גבוהה בעירייה ואין שום הגיון וסיבה שהוא ימשיך להתגורר בקריות ולא בעכו. זו אוזלת יד עיוולת ובושה לעיר עכו שאלו הם פרנסיה.
הכל עזרא אבל הכל הוא עניין של אופי האדם ותפיסת תפקידו ברמה המקצועית ולא שום דבר אחר
שלך
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 21:49 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

למר
D.N.A

אני רואה שאתה רואה רק שחורות בעיר שלנו

יש לנו עיר לתפארת עם הנהגה מצוינת וגם מרסל ממן עושה את עבודתו בצורה טובה ביותר.

ואני כאחד שלא נמצא במערכת של עיריית עכו מצדיע לה

אז תפסיק לרשום רק שחורות על העיר שלנו ותתחיל לפרגן.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 22:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ואני ממרום גילי לא פתי ולא תמים וכאשר אני מקבל אז אני מקבל?
והפעם את דעתו של מרסל קיבלתי במלואה.

אבוא ואומר נתת דוגמה להפליא והיא שלמה הולנדר .שלמה לא התחיל את עבודתו כגזבר העיריה אלה מלמטה וכך נסק לתפקידו הרם בעיריה ואילו מרסל הובא כבר כגזבר.

זה שהיה חשב מלווה פה אני איתך שהרי חשב מלווה לא היה מגיע לתת כתף ולעזור למי שעושה את עבודתו בשיא המקצוענות .
(אגב גם החשב נדמה לי שהוא בשר ודם וגם הוא יכול לטעות .לא?

לא חלילה לי להשמיץ את הגזבר אבל אולי ישנם דברים שהחשב רק נתן ולימד כי שלמות אין לאף אחד רק שאיפה לשלמות אולי המלאכים שבשמים מושלמים.
והיה ומצא החשב המלווה משהו חריג ולא חוקי בטוחני שהגזבר לא היה ממשיך לשבת על כסאו אבל, בעובדה הוא ממשיך בתפקיד משום אמינותו לתפקיד .
תמיד יש מקום לשדרוג.

המטרה שלי כרגע היא אוהד שגב שלדעתי חייב להיות תושב קבע בעיר ולא ארעי.
שלב אחר שלב נגיע למצב שמי שעובד בעירית עכו יגור בה כתושב של קבע.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 03:04 
עכונט כדרך חיים

עכו היא עיר נהדרת וכיף לגור בה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 10:59 
עזרא יקירי
אמרת לצדקת , שלמה הולנדר צמח מלמטה ועשה שעבודתו במקצוענות מלאה בראשות מאוד בעייתית ועובדה שגם היום הוא נמצא בראשות מאוד בעייתית (קרית ים) ועושה עבודתו נאמנה ומקצועית
לגבי מרסל ממן אני כרגע לא נכנס אם כל מה שהוא עשה הוא חוקי או לא, בשביל זה יש בתי משפט וחוקרים , אני מדבר על המקצוענות שלו ששואפת לאפס, כי עובדה שהעירייה נכנסה בכל זמן תקופתו לגרעונות עצומים . מרסל ממן צריך ללכת הביתה ולא בגלל אמינותו אלא בגלל מקצוענותו הכושלת .
לגבי אוהד שגב??? שלא יעשה טובות ולא יקנה דירה בעכו , הטובה הכי גדולה שהוא יכול לעשות זה לשחרר אותנו מעולו של מנכ"ל זה, ואמן ולנקרי יהיה מספיק אמיץ לעשות זאת ולהבין שאוהד מהווה בעיה גדולה לפיתוח של העיר(זאת כמובן דיעה אישית ופרטית)
שלך
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 17:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

בנושא גיזבר העיר מרסל ממן אני מסכים לחלוטין עם D.N.A
כאחד ממקבלי המשכורת הגבוהים יותר בעיריית עכו הוא קודם כל היה חייב
להיות תושב היעיר , נקודה.
להתפרנס מעכו זה בסדר ? ולגור בה לא ?
טענתי בעבר ואני טוען גם בהווה , יש בעכו מספיק אנשים מוכשרים
והם אלה שצריכים להתפרנס מהעיר/עירייה .
איני בטוח שגיזבר זה הוא הצלחה כה כבירה
בתקופת כהונתו מינו פעמיים חשב מלווה זה אומר דרשני , לא ?
ועזרא ידידי
אתה מצליח להפתיע אותי , שאתה "תאכל " את התירוצים העלובים
שהגזבר הלעיט אותך ?
כל בכירי העיריה חייבים להיות תושבי העיר , ולא, שיחפשו את פרנסתם במקום אחר.
כיצד הם יכולים להאמין בעיר אם הם אינם מתגוררים בה?
עלי זה לא מקובל לחלוטין גם עם ביניהם יש גם מנהלים מוכשרים.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 17:41 
כל מילה נוספת מהודעותו של יוסי היקר מיותרת מבחינתי.
אני אוסיף למרות זאת ואומר שאם בכירי העיר היו תושבי העיר הייתי יכול לראות את הדברים גם באפור ולא רק בשחור
ואם היה רה ארגון מחדש בבכירי העיריה (דהיינו החלפת מספר דמויות בעיר) הייתי מתומכי ראש העיר הנפלאים (כן כן אני שפוי לחלוטין) . לאורך כל הדרך אני טוען שלנקרי עובד קשה אבל הוא עובד בניוטרל בגלל האנשים שבחר סביבו
שבת שלום
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 18:00 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ל D.N.A
ללא ספק רה ארגון יכול בהחלט להביא לעיתים שינוי לטובה , אבל לא בהכרח.
איני מסכים לתפיסתך בה אתה טוען שראש העיר בחר באופן גורף
באנשים לא מוכשרים לתפקידים הבכירים ברשות.
חלק גם אני הייתי מחליף מאחר ויש לרענן את השורות ולהביא
לחלק מהמשרות מקצוענים "טכנוקרטים " ולא פוליטיקאים.
אבל מה לעשות אנו לא חיים בשלטון יחיד בו יכול הנבחר לבחור את
" יועציו /בכיריו " כרעות עיניו.
כמי שהיה מקורב לפוליטיקה בעכו לא מעט שנים אני יכול להגיד לך
שלעיתים יש " אילוצי קואליציה " ויהיה זה האיש המוכשר ביותר בראשות העיר
הוא חייב לעיתים להתכופף לאילוצי הקואליציה אחרת הוא ישאר
בחור מוכשר ולא ראש עיר.
כפי שכתבתי בראשית דברי אסור לעשות הכללה גורפת
כי אנו עלולים לעשות עוול למספר אנשים מאד מוכשרים בעיריה שעושים עבודתם נאמנה ויותר מכך.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 18:19 
יוסי יקירי
בו אני אשתדל לדייק מבלי להזכיר שמות
אזכיר רק שמות של אנשים טובים בעירייה
לדוגמא איילת חביב מנהלת מחלקת הרוחה היא אכן עובדת מקצועית וטובה ואכן ראש העיר הגיע למסקנה הזו לאחר שנאלץ לסבול ולגרום לסבל רב בקרב תושביו במינוי פוליטי אשר קדם לאיילה חביב. המינוי לא היה של לנקרי (תנחש שלי מי ?) ואם ניחשת נכון אזי אתה מבין שגם האדם הזה צריך ללכת הביתה כי הוא אחד הבעיות הגדולות של העיר עכו.עם זאת אתה יכול גם לראות הדיפה הצידה של אדם שכן תרום ותורם לעיר שמו בישראל ישראל בן עזרא, הוא עובד קשה עבד קשה ויעבוד קשה. אז מה עשה ראש העיר , הזיז אותו הצידה בלחץ האדם שמינה בהתחלה מינוי כושל של מנהלת רווחה קודמת והנה לך נזק שלא נפתר. נכון, אכן לישראל בן עזרא יש בעיה קשה של יחסי אנוש ועל זה הוא צריך לעבוד קשה מאוד, אך אם זאת הוא אדם שיודע לעבוד ולהזיז דברים אז למה הזיזו אותו ??
רוצה לשמוע על עוד כישלון שהיה בתחילת הדרך קח את מנהל הפיקוח הנוכחי שלנו איש יקר שעושה עבודה נקיה מקצועית , בתחילת הדרך מישהו (כן כן אותו אחד) הזיז אותו הצידה וכאשר נוצר ברדק בא ראש העיר וכיבה שריפה וחזיר את מנהל מחלקת הפיקוח הנוכחי לתפקיד. אני יכול למנות לך עוד המון מחדלים בלתי פוסקים של אנשי מקצוע שכל מניעיהם הם פוליטיים חלקם הם נדוניה של השלטון הקודם אך רובם אבוי הם של השלטון הנוכחי . אותי לא מעניין אילוצים פוליטיים ,אני אזרח שרוצה לקבל את עכו אחרת ואם האנשים הללו שבחר לנקרי מסנדלים אותו אז הוא בעצם מסנדל את התושבים. לומר לך שבעתיד לא אבחר בו ? אולי אך אם לא אבחר בו סביר להניח שלא אבחר באף אחד כי אני לא רואה כרגע מועמד אפקטיבי אחר. אך בו לא ניכנס לבחירות כי זה דוחה ומגעיל.
יוסי יקירי זה המצב ואיתו אני לא מוכן להשלים , מה שקורה בעירייה הוא סדום ועמורה, שני אנשים כושלים האחד גרורה מהקדנציה הקודמת ואחד חדש לחלוטין פשוט הורסים כל חלקה טובה בעיר ומביאים עוד ועוד מקורבים שלהם שעושים רק נזק לעיר. אתה מבין כדי לצלם תמונות בעיר צריך לשלם 30000 ש"ח לעובדת ועוד להוסיף לה מזכירה , ואני נמנע מלנקוב בשמות וכאשר אני כותב על כך אני רותח מזעם , עם כל הכבוד לך יוסי גרינברג ואתה יודע שאני אכן רוכש לך כבוד אני לא מקבל שום תירוץ בגנות האילוצים הפוליטיים
שבת שלום ומבורך לך ולבני משפחתך
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 ינואר 2007, 00:36 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ליוסי ידידי היקר
לא איני פתי ואיני אוכל כל מה שנותנים לי באמת ובתמים אני כן חושב שנכונה דרכו של החשב אך מאידך איני מוצא מקום לשכרו המופלג.

נשאלת השאלה למה הוא מקבל שכר כזה גבוה? האם למען שלא יסתנוור ויקח שוחד? או אולי הוא סופר מן מה שנוכחנו לדעת שהוא לא .

אני הרי תמיד בכל היזדמנות "עוקץ" את מי שלא גר פה ואתה יודע מה? עכשו זה כבר מאוחר אבל אולי יהיה בעתיד כדאי לשנות חוקה של בחירות לעיריה שכל מי שיבחר חייב להיות תושב עכו קבוע אחרת תישלל ממנו זכות להיבחר .

כמו כן כל בעלי המקצועות כולל היועץ המשפטי ,הדובר,וכו' .

גם אני אמרתי בעבר שצריך ניקוי אורוות בעיריה וכך נראה בעליל כאשר לנקרי נכנס לעיריה היה בום על קולי כאשר הוציא במכה אחת את כל הבכירים לחופשה .
ואני חשבתי איזה יופי יש ניקוי אורוות מה שלא כל כך הלך .
הפעם לאחר ששמעון יודע ומכיר כל נפש בממלכתו אני מאוד מקוה שלא יכניס אנשים הללו לרשימתו.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 ינואר 2007, 00:59 
עזרא יקירי
למה לא לקרוא לילד בשמו
כל עובד עיריה יהיה מחוייב להיות תושב עכו או לחלופין להעתיק את מקום מגוריו פרק זמן מסויים
נקודה
לגבי הבכירים וניקוי הארווה הרשימה ארוכה וצריכה להתחיל במשרד הצמוד לראש העיר ולהמשיך בהרכב הקואלציוני הלקוי שלו
שלך
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 ינואר 2007, 12:54 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לדנא.

נכון ,בסדר אני מסכים אך איני אומר מהיכן להתחיל בשביל זה הוא ראש עיר
ויש לו סדר עדיפיות ואילוצים קואליציוניים שחובקים אותו.

שבת שלום

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 ינואר 2007, 14:44 
עזרא יקירי
אני את דעתי בנושא האילוצים הקואלציונים כבר אמרתי
אני לא רוצה להישמע כמו תקליט שבור (למרות שאני די קרוב לזה)
אם הוא לא מסוגל שיפנה למישהו אחר ואם כן אז קדימה לדרך
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה