|
מי שאיכפת לו , שלום ,
גם לנו בעכונט איכפת ואני רוצה לומר לך , שאתה צודק בהחלט שיש דרישות מוזרות מהמעסיקים ומחברות כוח אדם מחיפה והקריות , שמעדיפים את המועמדים שגרים בחיפה ובקריות.
זה מקומם הדבר המוזר הזה , מה זה חיפה ועכו , בכל מקום בעולם , זה בכלל תחום של עיר אחת – נהרייה עכו-חיפה . אני לא מבין את הצעירים שמנהלים היום את משאבי האנוש , מושג מטעה של העסקת כוח אדם בשנות ה 2000 , במקום להיות פתוחים ונרחבים , הם מסתגרים בשכונה שלהם .
היה סיפור עם הבן של החבר שלי , שהייתה לו אותה בעיה לכן אני מכיר את זה מקרוב , הבחור נאלץ לכתוב בקורות החיים שלו , בכל פעם כתובת מגורים של אחת הדודות שלו באזור בו נדרשת העבודה ורק כך הוא קיבל מקום עבודה .
יום אחד הוא קיבל את העבודה בדרום חיפה וקיבל נסיעות כאילו הוא גר בחיפה , נסע כל יום ברכבת מעכו לחוף הכרמל , במשך 45 דקות , כאשר התרגלו אליו המעסיקים והוכיח את עצמו , הודיע שהוא עובר לגור בעכו ומזה שנתיים הוא עובד באותו מקום כעכואי .
זה מצער אבל זאת המציאות העגומה של פסיכולוגית התעסוקה בכל הארץ , זה לא מה שהיה פעם , כאשר התקבלתי לטכניון , הם קיבלו אותי ברצון רב ונתנו לי הסעה מעכו לטכניון וחזרה .
כמות של מקומות עבודה הייתה תמיד מוגבלת באזור עכו , אפילו בזמן שהיו המפעלים התעשייתיים הגדולים ועתירי כוח אדם , לכן עד היום יש עכואים רבים שעובדים רחוק מעכו . לפני הרבה שנים , הייתה תקופה , לפני שעבדתי בטכניון , עבדתי באשדוד בהקמת פרויקט גדול , אף פעם לא ראיתי את עצמי מוגבל .
בכל מקרה על ראש העיר להמשיך ולהביא עוד עסקים ומפעלים לעכו כפי שעשה עד עכשיו . אני מציע לך , לפנות למחלקת ההון האנושי בעירייה בקומה 3 , תרשם שם וזה עוד סיכוי לקבלת הצעה , מבלי לתת את הכתובת של הדודה בחיפה . בהצלחה