הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18964 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
ראיון עם ישראל בן עזרא בעקבות הכתבה "מייהדים את עכו העתיקה"?

מה דעתך על הכתבה במקומון "כל הצפון" , בעניין "מייהדים את עכו העתיקה"? אני מגיב כאן, כאדם וכמי שאכפת לו מהעיר:- יש שבונים ויש שהורסים. יש שמפייסים ויש שמסיתים ומציתים. ברגע הראשון, אתה כועס על אותם פוליטיקאים וכתבים שרואים רק את השלילה ומעצימים אותה ולפעמים גם מפברקים אותה. אך, לאחר רגע של הרהור, אתה מרחם עליהם! שהרי אלוהים קילל אותם ולא נתן להם את מתת האל: היכולת לייצר ולבנות, להנעים ולחבב. הם לא ניחנו, בחדוות-היצירה והשמחה לתת. ומה בעניין ייהוד עכו העתיקה ? "הפוסל במומו פוסל" – זה, אותו הפוליטיקאי ששש לספר לי ש-% הערבים בעיר המנדטורית, הגיעה ל-72% ! מכ-0% בשנות החמישים!!! וכעת, הוא מחשיד אותנו בייהוד העיר העתיקה?! ולא סתם ייהוד, אלא הם מוסיפים מדמיונם וכותבים:- "לפי המידע שקיבלנו, מדובר בסטודנטים בעלי ראייה ימנית גזענית" וכו' וכו'... זהו הרי שקר מוחלט. אלא שהם נוקטים בהאשמות גזעניות, משום שרבים מאתנו ממהרים להתגונן ולהתנצל לשווא. מה מפריע בכתבה ? היא מטעה ומסיתה, לא מועילה אלא לשעה קלה, לפוליטיקאי שיזם אותה. הם לא פועלים ממניעים של "חסידי אומות העולם". כל שהם רוצים, זה לצוף משבוע לשבוע, זה בראש סדר עדיפותם, מבלי לתת הדעת על התוצאות. הכותרות: "מייהדים את העיר העתיקה" ו"היהודים באים" !!! באות להזעיק ולהזהיר מפני קטסטרופה הממשת ובאה, כביכול ?! א. המציאות שונה. לא מדובר בהבאת גורמים קיצוניים, כפי שמנסים להטעות אותנו, אלא בסטודנטים קיימים, מהמכללה, כאן בעכו. ב. כמקובל, הפרויקט, עבור סטודנטים יהודים וערבים – ללא אפליה – הפוסל במומו פוסל – כבר אמרנו?! הרי, מי שמפלה, זה הגורמים האיסלמיים הקיצוניים שמפלים את היהודים וקובעים שהיהודים לא רשאים לגור בכל מקום, אפילו בארצם (בתוך תחום הקו הירוק) ורק כשמדובר בערבים שרוצים לגור, אפילו בישובים קהילתיים יהודיים, אז ורק אז, פתאום יש חוקי דמוקרטיה. יש לזכור שהדו-קיום בעכו, הינו אחד מהנכסים החשובים לעיר ויש לשמור עליו - לטובת כולם. אנו זוכרים שבתקופת האינתיפאדה, מספר נערים השליכו אבנים ואז, העיר העתיקה הייתה מוחרמת לאורך שנה וגם החמצנו פסטיבל. הסובלים היו בעיקר סוחרי העיר העתיקה, אך גם העיר כולה. אני מכיר את העיר העתיקה. כילד, משנת ה-50, אני זוכר את אבי מייצר מוצרי פלסטיק בעכו העתיקה. כל התושבים הערבים הכירו והוקירו אותו מאוד מאוד. היחסים היו טובים. אבל עכו העתיקה, נשארה בנכשלותה ולא התפתחה, להפך, נכנסו אליה אוכלוסיות חלשות, המבנים התפוררו, בנו תוספות בלי התחשבות בייחודה ובמורשת העיר. כעת, מנסים לפתח את כל העיר , כולל העיר העתיקה ולהכניס בה אוכלוסיות חזקות ומשכילות. סטודנטים ואומנים - יהודים וערבים - שהפרויקט מחייב אותם, בעבודה בקהילה, עם הנוער וההורים, לעזור בלימודים, להכשירם לאומנות וכו'.
מה חדש בעיר העתיקה? בין היתר, מוקם מרכז לאדריכלות לשימור שיהיה מוכר בעולם! השבוע ייפתחו מוזיאון חדש ומלון מפואר, בנוכחות שר התיירות, ובדרך עוד פרויקטים חשובים, ברמה בין-לאומית שעליהם אספר בהזדמנות. הראשונים שירוויחו מכל זאת, זה המגזר הערבי שהרי הם – הדיירים והסוחרים בעיר העתיקה – ועל כן, הם הם הראשונים שצריכים לדאוג, מכל ניסיון של עצירת הפיתוח העצום, הקדמה והשגשוג הכלכלי שצפויים כעת. הם הם, שצריכים להתנגד לאותם פוליטיקאים המעוניינים בביצה עכורה ומעופשת, כי שם הם פורחים. מה אתה מבקש מהפוליטיקאים והכתבים?
שיעסקו בביקורת ולא בהסתה ולפעמים שגם יפרגנו ובעיקר שידייקו. מה אתה מציע? בואו נעצור ונשכח מכל מחדלי העבר, נשתף פעולה וננצל ההזדמנות, אולי האחרונה שלפנינו. הרי, כשנוריד גשמי ברכה, זה יבוא על כולם! אם לא, אז גם השנאה וההרס יבואו על כולנו, חלילה! שהרי, אנו כולנו, באותה סירה!.... עכו הייתה בגדולתה אלפי שנים, אך הוחמצה בעשרות השנים האחרונות – וכפי שאמר ראש העיר- שמעון לנקרי "הגיעה שעתה של העיר" – יש לה את כל הנתונים להיות בפסגת עולם, בתחומים רבים וזה תלוי רק בנו שהרי אם לא אנחנו, אז מי?!..... אני אופטימי, מסיבות רציונאליות ומאמין בעכו, מחמנייה ויתרונותיה. צריך רק לקום ולממש ולממש.