|
צביקה, לפי הזכרונות שלך אפשר לחשוב שאנחנו בני אותו הגיל, כי זה גם מה שאני פחות או יותר זוכר מילדותי בעיר. אני זוכר את "יחיעם" אבל עוד יותר טוב ממנו את "גן-עדן". בקולנוע הזה ראיתי את "הפרופסור המפוזר" (ג'רי לואיס) ואת "אי.טי. - חבר מכוכב אחר" (סטיבן שפילברג), ואני בכלל זוכר שהיתה מסורת כזו של להקרין סרטים של ברוס לי בימי שישי. אז בימים ההם ערים שכנות היו נראות רחוקות יותר ומי בכלל שמע על ללכת לראות סרט בעיר אחרת. היום זה נראה מה בכך, אבל אז זה היה נחשב ללוקסוס.
גם את "בנק לאומי" בגלגולו הקודם שהיה בבניין עגול, מול איפה שהוא נמצא היום אני זוכר. בזמן שחכיתי להוריי שיסיימו את מה שהיו צריכים לעשות בבנק הייתי מחכה להם בנקודה שהיתה בה מוסיקה שהתאימה לילדים, כמו "ברבאבא נולד בגינה...", אחד השירים שאני מאוד אהבתי בתקופה ההיא. כמה חבל שהעניין הזה נעלם עם השנים ונראה שהיום לאף אחד לא איכפת אם אתה בא עם הילדים שלך לבנק (או לכל מקום אחר) והם חסרי סבלנות לחכות איתך בתור ובזמן שאתה מחכה הם משגעים אותך.
יש דברים שאני זוכר טוב ויש כאלו שלא, אבל מעניין אם מישהו זוכר משהו ממה שהזכרתי וגם את ההופעה שבתחילת שנות ה-80' להקת בנזין באה לתת בעיר שלנו מול בניין אגד. אל תשאלו אותי על מקום מדוייק, כי את זה לצערי אני כבר לא זוכר ממש. פער הגילאים ביני לבין אחיי הגדולים הוא פחות מעשר שנים, ויש דברים שאני זוכר יותר בזכותם. בקשר להופעה הזו אני לא אשכח את המלחמה שהיתה לי עם אחי, איציק שאהב יותר את "תיסלם" והמלחמה הזו בינינו היתה להבדיל כמו זו שהיתה בשנות ה-60' בין מעריצי אלביס למעריצי קליף ריצ'רד.
|
|