|
כמו שרבים מכם יודעים השבוע, ביום שני חזרתי לארץ אחרי חודשיים בארה"ב. היות והתרבות האמריקאית דיברה אליי מאז ומתמיד, עוד לפני שאיציק, אחי בחר לעבור ולחיות שם ועד שאני בכלל חלמתי שאצליח מתישהו להגיע לשם. בפעם הזו שהיתה הפעם הרביעית שלי, כמו בכל פעם לא יכולתי לחזור מבלי שארכוש לעצמי כמה מתנות.
הפעם בניגוד לפעמים הקודמות אמרתי לעצמי שארכוש יותר ביגוד ופחות דיסקים וספרים, אבל מה אומר לכם זה לא ממש עזר לי שאפילו הפעם לא הכנתי לעצמי רשימה. חזרתי עם משקל עודף בגלל ספרים ודיסקים, אבל יאמר לזכותי שלפחות באחד הביקורים שלי בשיקאגו רכשתי חולצת הדפס אחת של "Blue Chicago".
מי שמכיר אותי יודע שאני מטבעי אוהב לחקור ולגלות יוצרים מההסטוריה האמריקאית. במשך השנים, מאז שסיימתי תיכון (למרות שאת התכונה הזו היתה לי קודם) הצלחתי להתוודע ללא מעט. זה לא המקום להזכיר שמות, כי הרשימה באמת ארוכה אבל אתם יכולים לבקר באתר הפרטי שלי.
בכל אופן בפעם הקודמת שביקרתי שם שהיתה לפני כ-3 שנים, יצא לי להתוודע למשורר האמריקאי - קרל סנדברג. בזמנו התעניינתי באחד הספרים שכתב ונקרא - "American Songbag". ספר שהוא לדעתי אוצר לא פחות מאשר ספר השירים "עלי עשב" של וולט ויטמן. הצלחתי למצוא עותק שלו באחת הספריות הציבוריות אך לצערי לא בחנויות. הספר הזה מביא מבחר של שירים שקרל סנדברג שמוכר לכולם כמשורר, ליקט כמי שהפולקלור של העם האמריקאי כה דיבר אליו והיה כה חשוב לו. זו היתה נקודת המוצא שלי הפעם לחיפושים אחר כל מיני דברים חדשים שידברו אליי.
הפעם משום מה מאחר וגיליתי מבחר שונה של מוסיקה שנגיש יותר לקהל האמריקאי בחרתי לראות אם יש בדיסקים משהו של קרל סנדברג שידעתי שגם הקליט כמה משיריו כשהוא מלווה את עצמו בגיטרה, והופתעתי למצוא אמן בשם Dan Zanes (שהוא לא מוכר כלכך לקהל בארץ, אבל אם כן זה בזכות שיר שהוא מבצע בפסקול הסרט "רוצחים מלידה"). דן הוקסם אף הוא מאותו ספר של קרל סנדברג ובחר להקדיש לו דיסק שלם משלו, כשכל שיר שבו מאחר והוא בא מקבוצת פולקלור שונה מבוצע אחרת. לא חשבתי הרבה ואחרי שמיעה של כמה דגימות מהדיסק הזמנתי אותו דרך האינטרנט.
לא הפריעה לי העובדה שאיציק, אחי אמר לי שהאמן הזה מוכר יותר כאמן שמקליט שירים לילדים, כי מעבר לעובדה שהיצירה הזו הזכירה לי את מה שוילקו ובילי בראג עשו לפני כמה שנים עם שירים גנוזים של וודי גאטרי נזכרתי שגאטרי בעצמו וגם כמה מחבריו, כמו פיט סיגר הקדישו כמה מיצירותיהם לילדים מתוך אותה מחשבה שהדברים כה חשובים שאפשר להסתכל לילדים בגובה העיניים ולשתף אותם בדברים הנפלאים הללו. קראתי ש-Dan Zanes לקח את כל העניין שסנדברג הביא שהוא החליט לנסוע בעקבותיו ברחבי ארה"ב. היחס הרציני מעבר למוסיקה עצמה בה לידי ביטוי גם בחוברת עצמה שהיא קרובה למאה עמודים מלאי תמונות והסברים על מה שנקרא Old Time Music.
בהמשך הביקור שלי הזדמן לי גם להיכנס לחנות ספרים משומשת ולמצוא בה ספר עב-כרס ובו מכונסים כל שיריו של קרל סנדברג. מיותר לומר שבעיניי לא רק שהוא יוצר גדול כמו שהרבה אמריקאים יודעים את זה, והם בעיקר מכירים בכך שהוא מי שכתב את ביוגרפית רחבת ההיקף של הנשיא, אברהם לינקולן. אלא שאני אישית מוצא בו את כל המעלות הטובות מן רוחות התרבות האמריקאית שאני אוהב.
חשבתי להמשיך ולספר לכם על עוד דברים שמצאתי ורכשתי, אבל אני לא רוצה סתם לשעמם אתכם.
|
|