ראו הוזהרתם: ביום ראשון, 08/01/2006, נערך כנס להשגת רוב יהודי בעכו!!!
שמי אבי זייקנר, בן 19.5, תושב עכו, יהודי, משרת בשירות סדיר. קראתי על הכנס במקומונים, שמעתי את דברי הנכבדים מולי כהן ושאר חברי מועצת העיר וברצוני להזהיר אתכם מן המהלך!!!
חבר מועצת העיר, מר מולי כהן, מאמין כי עתידה של עכו כעיר מעורבת תתאפשר אך ורק אם בעכו יהיה קיים רוב יהודי. אין ספק שמר כהן צודק. תושבים יהודיים לא ימשיכו להתגורר בעכו כאשר בעכו יהיה רוב ערבי ובראשות העיר יעמוד ראש עיר ערבי. אך ברצוני להזהיר את כלל התושבים: מר כהן לא מדבר כאן על השגת רוב יהודי בלבד, הוא מדבר על השגת רוב דתי-חרדי!!! במהלך הכנס ציין מר כהן: "עיר מעורבת היא חייבת להיות עם אחוז גבוה של יהודים. זה אומר לפחות 80% יהודים ו- 20% בני עמים שונים. הרוב צריך להיות מורכב מיהודים ציוניים שורשיים שברובם יהיו דתיים ואף חרדים. ובכך יש צורך להקים כמה שיותר מוסדות תורניים רוחניים לאותו ציבור שאנחנו מחכים לו שיבוא לעיר עכו ויחזק אותה". מר מולי כהן, איש דתי, חובש כיפה ושומר מצוות, חבר בסיעתו של ראש העיר, שמעון לנקרי, ואף נהנה מתמיכתו בנושא, מעוניין להפוך את עכו לעיר דתית-חרדית!!!
(ומה עם החילוניים?)
חבר מועצת העיר, מולי כהן, החל לגבש את הרעיון לפני כ- 15 שנה, והתחיל ליישם אותו לפני 8 שנים בהקמת גרעין "אומץ" שמטרתו לקלוט משפחות ברוכות ילדים בעכו. לפני 6 שנים הוקם בית חב"ד, שמטרתו להוות מרכב רוחני עבור העולים החדשים. לפני כ- 4 שנים הוחלט על הקמת "ישיבת ההסדר" שמטרתה לרכז תלמידי ישיבה המשלבים את שירותם בצבא יחד עם לימודי התורה. ולפני שנתיים, "המדרשה התורני הגבוהה לבנות", שמטרתה לקלוט בנות מרחבי הארץ, אשר יעמיקו את מורשת ישראל והיהדות בקהילה העכואית. בנוסף, הקמת "צימרים" שמטרתם לקלוט יהודים מחו"ל ובעיקרם יהודים שומרי מסורת ומשפחות דתיות וחרדיות מרחבי הארץ. במהלך הכנס הוא אף ציין שהוא מביא לידיעת הציבור את הרעיון שהוא כבר מיישם רק עכשיו משום שהוא מאמין שרק עכשיו תושבי עכו בשלים לקבלת הרעיון ולפני כן הם לא היו בשלים.
(ודאי שרק עכשיו הם בשלים, רוב החילוניים כבר עזבו את העיר ולכן אין לך מתנגדים!) http://www.akkonet.co.il/newsPictures/h ... 1-2006.htm
ואני שואל, האם תהליך ההתחרדות של עכו זו הדרך היחידה לחזק את הרוב היהודי בעכו? אני בטוח שלא. אולי, אם מועצת העיר לא הייתה משקיעה כל-כך הרבה כספים בתהליך ההתחרדות ובפתיחת המוסדות הדתיים-חרדיים, ועושה ההפך – מתן מלגות ותנאים עדיפים לצעירים המשתחררים משירות צבאי ורוצים להמשיך לגור בעכו, משקיעה בפתיחת קניון לתושבי העיר, מביאה משקיעים שיפתחו בעיר מסעדות, פאבים, בתי-קפה, פותחת מועדון מסיבות לצעירים באזור התעשייה, פותחת חנויות ומקומות בילוי בשבת, וכמו-כן מאפשרת תחבורה ציבורית גם במהלך השבת, ובכך גם תקטין משמעותית את האבטלה בעיר ע"י יצירת מקומות עבודה, אם כל זה היה קורה - תושבי עכו היו נשארים בעיר והיו אף מגיעים יהודים נוספים בשל פיחות המס הכנסה בעיר והובלתה של העיר קדימה לעבר הערים הגדולות כמו הקריות, חיפה ושאר הערים במרכז, ולא הפיכתה של עכו לעיר דתית-חרדית כמו קרית-שמואל שבה אפילו הכבישים בעיר סגורים בשבת.
אני שואל את עצמי - איפה תושבי עכו החילוניים? למה הם לא קמים נגד הרעיון? איפה האופוזיציה במועצת העיר? האם אתם רוצים, שכאשר יהיה בעכו רוב דתי, ובכך תהפוך גם מועצת העיר עכו לדתית, יסגרו את רוב רחובות העיר בעכו לנסיעה בשבת? האם אתם באמת רוצים להביא אוכלוסייה חרדית, שידועה כאוכלוסייה שאינה יצרנית בכלל, ואף תתרום להגדלת מספר המובטלים בעיר? האם אתם רוצים להביא לכאן אוכלוסייה שתמית את מעט החיים שנשארו פה בבית? אני לא אתן לזה יד – אני בעד רוב יהודי בעיר, אבל אני לא אתן יד להתחרדות העיר שבה גדלתי. אני מבקש מכם, קומו ועשו משהו.
אני כבר מחר אפנה במכתב למועצת העיר וכמו-כן לראש העיר, שמעון לנקרי.
אני מודה לכם מאוד ומקווה שהבנתם שזו בכלל לא הדרך,
אבי זייקנר.
avi_zaikner@walla.com