החיים לא בזבל אני מבקש להעביר לכם בזאת כתבה שנכתבה על איכות החיים ברחוב האשל בעקבות פניתה של אחת השכנות , מן הכתבה משתמעת הכללה שלילית על כל השכונה .
בנוסף אליה אני מצרף את תגובתו של מנהל "התא הירוק" אילן (גרין) סויסה,
יחד איתו אני מבקש להבהיר כי לא רק שחיינו אינם בזבל אלא שלמי מהתושבים יש הרגשה מכך העיריה בראשתו של שמעון לנקרי העושה את המיטב על מנת להסדיר את הדברים.
חבל לנו שבעשיית הכתבה לא שמו אותנו בתמונה, כפי שמן הדין היה
צריך להיעשות ולא רק זה שלא חיכו לתגובתה של העיריה שעד כמה שאני מעודכן טיפלה בנושא כפי שהיא
רגילה לעשות בשאר הפניות שמגיעות אליה.
אני מוכרח לומר בכנות מבלי לפגוע חלילה לא בעיתונאית
ולא במקומון בו היא פירסמה את ידיעתה - צר לי אבל אוי לנו עם כל אזרח שבא לו להכפיש יכול באותה
הקלות להגיע לתקשורת והיא תצא בכתבה כזאת. כולנו תקווה כי מקרה כזה בו "הכביסה" מוצאת החוצה
לא ישוב על עצמו.

כאמור תגובתו של מנהל "התא הירוק" אילן (גרין) סויסה לנושא:ציטוט:
"תוכן הכתבה נעשה בחופזה ללא כיסוי מלא ובדיקה מעמיקה ותשאול של אנשים שאכן פועלים בשכונה.
מצער אותי לשמוע שישנם אנשים שיודעים רק להתלונן ומצפים שיעשו בשבילם ומאיימים שיפנו לעיתונות שתושיע
אותם, לא כך הדבר בכדי להזיז דבר צריך להשקיע כח ממש כמו החוק של ניוטון.
נכון שישנם מפגעים ששנים לא טיפלו בהם ואין בדעתנו להצניעם מתחת לפני השטח -ההיפך הגמור
המטרה היא שהתושב יהיה מודע לצרכים שלו ויפנה בצינורות המקובלים, אי אפשר לפנות מצד לבקש טיפול
במפגע ומאידך לפנות לעיתונות שלא נעשה דבר, זה לא עולה בקנה אחד.
אנו מייצגים את השכונה, פועלים בה בהתנדבות מלאה בשותפות עם תוכנית משעול ועירית עכו מתוך אחריותיות
ולא רק אחריות ולא לשם פרסום כזה או אחר חייבים לצאת מן הפרדיגמה הקיימת ולשוב לפסים ולא לשקוע ביגון
ולקבל רחמים.
כי האשל זה אנחנו ואנו תושבי עכו גאים ולא ניתן שיקלקלו ויסמנו אותנו כסטיגמה לדורות.
הכתבה הנ"ל בהחלט אינה משקפת ואינה תורמת לנו בקידום פני השכונה ולעתידה.
כמנהל "התא הירוק" ורכז קבוצת "תושב למען תושב" -פעילי שכונת האשל ולאחר התכנסות הקבוצה
אתמול ולאחר שדיברתי עם הפעילים מסקנתנו היא כדלקמן: ישנה כתובת אחד וזה אנחנו - "משעול"
ו"התא הירוק" בשותפות עם עירית עכו נקודה. ושום גורם שלא יגיע בדלת האחורית וינסה לטרפד.
זה לא מקובל עלינו - מטרתנו אחת למנף את השכונה ולעזור לתושבים לעזור לעצמם הבעייתיות
הנקודתית נפתרה והייתה צריכה לעבור דרכנו - ישנה כתובת מייצגת לתלונות. לבנות זה תהליך ארוך,
מייגע וסזיפי... להרוס זה במחי כף וחבל.
הבא נשיב את רוח העשייה שקיימת והפיתוח בשכונה ונראה את הדברים הטובים שנעשים מידי יום
ולא רק תלונות של אנשים שאומרים ולא עושים הכתבה הובאה בשם בודד ולא על דעת תושבי השכונה
ומייצגיה וחבל שלא טרחו לסקר את הדברים הטובים שנעשים ואף לראיין גם מתנדבים תושבי השכונה
שאנו כל כך גאים בהם כמודל לחיקוי שמחזקים קהילות גם מחוץ לעכו אנשים שכן עושים ... ולא תמיד
אומרים.
לסיכום - אמרו מעט ועשו הרבה למעננו ולמען ילדנו שרוצים בית ולא דיר.
שלכם,
אילן גרין סויסה.
מנהל התא הירוק עכו "