האמת היא,אודי,שאני גם רציתי לכתוב הודעה על יום העצמאות של ארה"ב שחל היום(4/7),אל מה לעשות?,אתה הקדמת אותי
סתם בצחוק
אחי,זה בסדר
האמת שגם אני קראתי בואלה את הידיעה הקשה והכואבת שארבעה בני אדם נהרגו כשאלמוני פתח באש.פשוט כואב הלב לנוכח מקרים מצערים כאלו.
אירוע קשה זה מזכיר לי שלפני 6 שנים ב-4/7/02 אירע פיגוע ירי בדלפק של אל-על בנמל התעופה של לוס אנג'לס,אם אינני טועה,שבו נהרגו 2 ישראלים,ובזכות תושית מאבטחי אל-על במקום נמנע אסון גדול יותר.עד כמה שזכטר לי,היורה באירוע אז היה ממוצא ערבי שפעל לבדו(יכול מאוד להיות שאני טועה כי עבר די הרבה זמן מאז...).האירוע אז כוון נגד ישראלים על אדמת ארה"ב ביום עצמאותה של ארה"ב-אירוע מאוד סימלי וסימבולי!
(האירוע המתואר בואלה הזכיר לי אירוע דומה שהתרחש השבוע בספרד בעת החגיגות לזכיית אליפות אירופה(אירוע מאוד חגיגי)-לאחר הזכיה ביורו השבוע ביום א' היו מלא חגיגות וגילויי שמחה בספרד,אך היו גם כאלו שניצלו את המצב ופרצו לחנויות,שזה בעיני פשע נתעב!!!אין כמובן להשוות זאת לרצח בני אדם,אך יש כאן קשר בין ארוע שמח לבין ארוע עצוב שקורה.)וכעת למשהו יותר שמח ומעודד-
ע"פ הויקיפדיה:ציטוט:
הכרזת העצמאות של ארצות הברית היא האירוע המכונן בהיסטוריה של ארצות הברית, שבאמצעותו הכריזו שלוש עשרה המושבות האמריקניות על עצמאותן מהאימפריה הבריטית. את דבר ההכרזה ניסח תומאס ג'פרסון, והראשון לחתום עליה היה ג'ון הנקוק (שכיהן כנשיא הקונגרס הקונטיננטלי באותו הזמן) קצת פחות מחודש לפני ששאר הנציגים חתמו.
ההחלטה עצמה אושרה בקונגרס הקונטיננטלי במושבו הזמני בפילדלפיה ב-4 ביולי 1776 בזמן מלחמת העצמאות האמריקנית, והוכרה על ידי הבריטים רק לאחר תום הקרבות ב-3 בספטמבר 1783, עם חתימת חוזה פריז. החתימה על ההצהרה בדבר עצמאות הייתה לאירוע היסטורי בתולדות האומה האמריקנית הצעירה, והתאריך בו היא נערכה נחגג מידי שנה כיום העצמאות של ארצות הברית. המסמך המקורי עליו חתמו נציגי המושבות מוצג כיום בארכיונים הלאומיים בוושינגטון הבירה.
קיושר לערך של 'הכרזת העצמאות של ארצות הברית' מתוך הויקיפדיה:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%99%D7%AA