|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
לכבוד גידי אורשר עורך ראשי גלי צה"ל glz@galatz.co.il
א.נ.
שלום רב, ברצוני להביע את מחאתי להתבטאות של העיתונאי רזי ברקאי בתכנית הכול דיבורים ביום שני כ"ט בדצמבר 2008 בין השעות 9 ו 10 בבוקר. רזי ברקאי ראיין את דוב חנין וציטט את אחמד טיבי, שאמר שדם ערבי יקר לו מדם יהודי. רזי ברקאי השתמש בציטוט זה כדי לומר, שדם יהודי חשוב לו מדם ערבי. עלי לציין שאמירתו של אחמד טיבי אף על פי שהיא אמירה אומללה היא ניתנת להבנה היות וטיבי מייצג מיעוט אתני מופלה. לעומת זאת רזי ברקאי הוא שדרן ועיתונאי של רדיו צה"לי המייצג חיילים ישראלים יהודים כערבים הנלחמים כתף אל כתף. האמירה הזו עוד יותר צורמת לנוכח הדיווח, ממש באותה שעה, על נפילתו של אזרח ישראלי ערבי באשקלון מרקטת גראד. ההתבטאות של רזי ברקאי מעידה שמבחינתו כל הערבים שווים בכך שדמם שווה פחות מדמם של היהודים. זוהי צורת חשיבה גזענית, הרואה את כל הערבים כיחידה אחת והמבדילה בין אדם לאדם רק על פי השתייכותו האתנית גזעית. צורת החשיבה הזו מעידה, שאפילו עיתונאי מלומד בעל השקפת עולם הקרובה ל- "שלום עכשיו" אינו יכול להסתיר את הנטייה הקדמונית של סלידה ודחייה של הערבי כשותף שווה רק בגלל שהוא ערבי. על כן אני מבקש מרזי ברקאי התנצלות בשידור, על ההתבטאות האומללה הזו. אני גם מבקש שתודיעו לי בהקדם, דרך הדואל שלי, על שידור ההתנצלות כדי שאוכל לוודא שההתנצלות שודרה.
בכבוד רב רקרדו
|
|
|