חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 26 אפריל 2026, 03:09

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המצאה ושמה "העם היהודי"
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2008, 19:51 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מסכים עם "להיות עם חופשי בארצנו"-רוצה להיות יהודי חופשי.
להווה ידוע שפתיחת חנויות בשבת הינה בעיקרון מנוגדת לחוק ויכולים פקחים(דרוזים/ערבים) מטעם משרד העבודה לקנוס את אותן חנויות.
נכון, אתה נוסע בשבת למגרש הכדורגל אבל האינך עובר על מצוות היהדות? הרי יהודי אינו אמור לנסוע בשבת ונסיעתך היא ע"פ פסיקתו של רבי נוח שהזכרתי במעלה השרשור.

הגדרתך יהודי אינה תופסת ביהדות כי לא מי שחש או רוצה להיות יהודי הרי הוא יהודי-צריך לעבור גיור כהלכה שזה הרבה יותר ממה שאתה ואני מכירים ביהדות.
אני מכיר בהרגשתך אבל היא אינה תופסת ברמת ממסד ואיני רוצה (רוצה אבל זה לא המקום) להכנס שוב לפולמוס שהדת היהודית ע"פ פסיקותיה והלכותיה היא אחת משתי הדתות הפרימיטביות ביותר שישנן ולקוחה מימי האופל של ימי הביניים שם נתקעה ולא עודכנה.

אני יהודי בפועל ,שוב לא מבחירה אלא מעצם הולדי לאימי היהודיה כי לו הייתי נולד בתורכיה לאם תורכית ככל הנראה הייתי מוסלמי.
אני רוצה להשאר יהודי אבל רוצה שדתי תהיה נוחה לעבדה,לא תלושה מהמציאות העכשוית, נוחה "למשתמש" וקרובה אליו ולא כך הם פני הדברים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2008, 21:25 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

איציק מדוע אתה מתחמק מהשאלות הבאות?
ציטוט:
אם אני מבין אותך נכון כל אחד שמרגיש יהודי הוא יהודי
על פי שיטה זו תגייר כל אחד על פי ההרגשה שלו?
תחתן כל זוג על פי הרגשתם?
תעניק לעולה זכויות על פי הרגשתו?

עלי להזכיר לך שישראל הוקמה ע"י חילונים למען יהודים בעיקר חילונים
והנה מי שרוצה להגיע למשחק כדורגל בשבת בתחבורה ציבורית לא יכול.
מי שנגמר לו החלב בשבת צריך לנסוע עד ירכא.
אתה מעדיף להתעלם ממציאות עויינת לחילוני :(
והכל בגלל ש
ציטוט:
סבתי עליה השלום עליתה ארצה מתוניסיה כדי לחיות בארץ עם הוויה יהודית ..

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2008, 00:45 
עכונט כדרך חיים

רקארדו .. צביקה היקרים ..

הדיון הזה לא עושה לי טוב .. ואודה לכם אם תרשו לי לפרוש ממנו ..

והסיבה העקרית ... חורבן בית המקדש ... והגלות ...

החלו בדיוק מאותו ויכוח ...

כי במקום להתאחד ולנצח ולהצליח במרד מול הרומאים ...

התעסקו במלחמת ובשינאת חינם בין חילוניים לדתים ...

אני מעדיף לחיות את חיי ע"פ הבנתי .. ולכבד דיעות אחרות ...

הויכוח לא עושה לי טוב ..

ואני מאחל לעם ישראל אחדות וחוסן ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 ינואר 2009, 00:38 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

איציק היקר עצם הכניסה לויכוח על דבר כ"כ ברור או פשוט נותנת כבר לגיטימציה להמצאות ההזויות הללו של יהודים מסכנים שלא מוצאים מנוח עד אשר יהסרו לכלות את עמם..
ריקרדו אינו אדם דתי כפי הנראה ורוב ידיעותיו לוקות בחסר ומציגות לצערי הרב בורות המושגים בסיסיים ואכמ"ל..
כ"כ פשוט ששפכנו להיות עם מרגע שיצאנו ממרים כדברי ריה"ל בספר הכוזרי שמסביר לחבר ששואל אותו על העם היהודי דווקא מיציאת מצרים ולא מבריאת העולם שכן לאחר חבלי הלידה במצרים יצאנו למסע ארות במדבר בו גיבשנו את עצמנו לקראת מתן תורה ומשם יש השתלשלות המסורת של תושב"כ ותושב"ע דרך משה ,יהושע זקנים נביאים ואנשי כנסת הגדולה,דרך התנאים האמוראים והסבוראים,הגאונים הראשנים ואחרוני האחרונים בדורנו,
רק כסיל ינתק את עצמו ממורשתו היהודית וינסה לטעון שאין עם ישראל,
מי יסביר את קיבוץ הגלויות שקרה כן לאחר השואה (ולא סתם..)
כדברי הנביא "ברגע קטן עזבתיך וברחמים גדולים אקבצך" וידוע שישנה נבואה שניתנה לדורות.
לדעתי יהיה נחמד אם נפגש ללימוד משותף אני ,איציק המסורתי ,צביקה האתיאסט (באופן זמני תאמין לי..) וריקרדו שיזכה לעלות לארצנו הקדושה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 ינואר 2009, 00:59 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

http://www.ofell.com/
מסע להרי החושך,
אני מציע לקרוא את הספר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 ינואר 2009, 07:32 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלעד, יהי רצון שתזכה לחזור סוף סוף בתשובה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 13 ינואר 2009, 08:49 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלעד
ההסבר הפשוט לרדיפת יהודים וקיומה של שואה נעוצה בעצם העובדה שהעיסוק הפנאטי בדת מעביר אנשים על דעתם.
מאז שחר ההיסטוריה הדת הינה אבן הנגף בפני הקידמה האנושית.הרצון של דת מסויימת לכפות עצמה על פני יתר הדתות היא שהקימה את מסעות הצלב, את האינקויזיציה, את השתלטות האימפריה העותומנית,ועוד

ראה את התנהלות האיסלם- כל מי שאינו מוסלמי אינו ראוי להיות בין החיים ואחת דינו-מוות או התאסלמות. אין בינינו ובין הערבים בעיית טריטוריה-יש בעיית דת. המוסלמים אינם מוכנים להסכים להמצאותה של דת אחרת באזורם ועל כן כל המריבות. מי הוא החיזבאללה-פשוט "מפלגת האלוהים" ובשם שכזה אינם מסוגלים להסכין עם קיומנו.

בסה"כ מרבית הדתות מאמינות בקיומו של אל אחד-אותו אלוהים בדיוק אבל דרך עבודתם אותו היא שונה ועל זה יקום ויפול דבר.

אין לי בעייה עם אמונה ,כל הדתות כולן, מאמינות בקיומו של איזשהו כח עליון אבל לחלק מהן יש שמות אחרים לאותו כח עליון, (אלוהים,זיאוס,שינטו ו"יקום")כולנו זקוקים למשהו שימלא את תוכנו ובעיקר משום שאין לנו הסבר ממשי לקיומו של אותו דבר נעלם ואין לי דבר וחצי דבר כנגד אמונה שכזו ולו בלבד שאיש לא יכפה דעתו על רעהו .יכולתך להוכיח קיומו של אלוהים זהה ליכולתי להוכיח את אי קיומו ועל כן לו בני האדם היו פחות עוסקים בדרך עבודת האלוהים שלהם,פחות עוסקים בנסיון לשכנע כי האלוהים שלהם הוא הוא האחד והיחיד מן הסתם פני העולם היו נראים טוב בהרבה.

כפי שאמרתי- האמונה היא צורך קיומי ואל לי להמעיט בערכה,אישית, אמונתי בזכותה של מדינת ישראל להתקיים גדולה מאמונתי הדתית או השתייכותי העדתית ,בעבור אמונה זו אני מוכן להקריב את עצמי (וידעתי לעשות זאת לא פעם בעבר) ,להקריב עצמי בגין אופן עבודתי את הבלתי נגלה נראה לי יותר מדי פנאטי ויותר מדי מיותר.

אף על פי כן ,מקבל אני כל אדם באשר אמונתו בין אם הוא בודהיסט, אתאיסט או דתי חרד לדתו.

אשמח לרב שיח בעניין-תארגן.

לא אהבתי את הקטע בו אתה מנסה לומר שדברינו הם כתוצאה של בורות. מה שנראה לך מובן מאליו כי כך חונכת משחר נעוריך אינו בהכרח אקסיומה ובהחלט יש מקום להטלת סימני שאלה כאלה ואחרים. עצם העובדה שיש הוכחות לקיומם של בני אנוש ויצורים אחרים הרבה לפני "בריאת העולם" הינה סיבה מספקת לאותם סימני שאלה וטוב לנו כאנשים שפויים לא לקבל כל דבר כעובדה שאין עליה עוררין.

עייפתי....

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 15 ינואר 2009, 21:28 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

ריקרדו בטח התכוונת לחזרה בתשובה ע"פ משנתו של הרב קוק זצ"ל שדיבר בספרו על חזרה לארץ ישראל של דור הגלות,
ואם כך הכדור חוזר אליך..
ידידי אתה לא נמצא במקום הטבעי של העם היהודי לא פיזית ולא מחשבתית
.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 פברואר 2009, 01:58 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

רקרדו היקר שלום רב ,

לעמים ולדתות יש תמיד את האמונה שלהם וזה מחזיק אותם להתקיים בעולם הקשה לפעמים . זה טוב להם אז למי זה מפריע בכלל ולנו העם היהודי אנו מאמינים ומרגישים טוב מאוד עם הכתוב וכפי שאמר גבריאל גרסייה :
"החיים אינם מה שחיית, אלא מה שאתה זוכר והאופן שאתה זוכר אותם כדי לספרם". ( למדתי מבני כלפון ) :lol:

סביר להניח שיש פלסטינאים שהמקור שלהם הוא יהודי וברור שכל שלטון מוסלמי או נוצרי גרם ליהודים שהיו חלשים כאן להמר את דתם ולהישאר בארץ ישראל ולכן קשה לנו עם חלק מהאנשים שהמקור שלהם הוא יהודי . המרת דת עקב אלימות הייתה גם בספרד ובפורטוגל ועל כן פורסם לפני כחודש מחקר ש 25% מהספרדים הם ממקור יהודי .

הנקודה שאני מבקש לתקן היא : שלא כל היהודים בצפון אפריקה , המקור שלהם היה ברברי , (חסרי דת והקהינה , בת הכוהנים דהיה אל כהינה -שמה המלא: דהיה אל כהינה, בנת טביתא אבן טרפן , לא הפעילה אלימות כפי שעשו אחרים ) .
המקור של הרבה יהודי מרוקו הוא מספרד ומפורטוגל , אחרי הגירוש הם ברחו לצפון אפריקה ובמיוחד למרוקו כמו שעשה רמב"ם - רבי משה בן מימון , שהגיע לעיר פס במרכז הצפוני של במרוקו , מהעיר קורדובה שבספרד, לא רחוק כ 400 ק"מ בלבד בין הערים .
יהודים אחרים שהגיעו לערי החוף באוקיינוס האטלנטי , ברחו מפורטוגל ( הבריח אותם יהודי שסיפק חיטה והיה לו אישור מהוותיקן ובין שקי החיטה הוא הוביל יהודים רבים לערי החוף הדרומי של מרוקו , אזימור , ספי , מוגדור וכו וכך שבמשך מאות שנים היה דיאלוג בין היהודים השונים במרוקו , כך שלא כל יהודי מורוקו המקור שלהם הוא ברברי .

לידיעתך אותם ברברים שעברו ליהדות בשנת (608 לפני הספירה). המקור שלהם היה פיניקי עם עניים כחולות כמו שיש למאיר שטרית :lol: שהמקור שלו הוא מדרום מרוקו והם היו המלומדים ביותר וידעו את יהדותם עם אמונה רבה והם שומרים על היהדות מזה יותר מ 2600 שנים , אפה יש עוד יהודים מאמינים איכותיים כאלה בעולם .

באוקטובר 2005 , ביקרתי בספרד ואחרי כן כתבתי באתר האישי שלי את :
סיפורו של מסמך מחירונה והדמיון למסמך משפחתי שברשותי

בביקור שלי במוזיאון , יהדות חרונה בספרד , בו יש תיעוד של החיים היהודיים , לפני הפגיעה המטורפת של הכמורה ביהודים ולפני כל הניסיונות שיהודי ספרד התנסו בהם , ע"י האינקוויזיציה ואחרי כן הגירוש האכזר ע"י האינקוויזיציה , (בהתאם לאישור האפיפיור ברומא בשנת 1478 ),

כ 200 אלף יהודים עזבו את ספרד מי ביבשה מי דרך הים למדינות רבות ובניהם עזבו כ 50 אלף לעבר מרוקו .

במוזיאון , ראיתי את המסמך להלן , הבנתי שראיתי מסמך דומה שיש ברשותי , מסמך משפחתי .
להמשך הסיפור בקישור להלן :

http://www.akkonet.info/levy-a/gerona-maroc.htm

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 פברואר 2009, 12:02 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלברט היקר תודה על ההבהרה,
אני מסכים איתך שלא כל היהודים במרוקו מקורם בשבטים הברברים. לפחות חלק מיהודי מרוקו הם שרידים של מושבות כנעניות שקיבלו על עצמם את היהדות. חלק אחר הם יהודים שהיגרו למרוקו מישראל הן כסוחרים והן כפליטים אחרי המפלות נגד האימפריה הרומית. גם הכנענים שקבלו את היהדות וגם יהודים מישראל התיישבו בד"כ בערים הקרובות לחוף, שם התנהל רוב המסחר. יחד עם זאת היו שבטים ברברים שלמים בהרי האטלס והאנטי אטלס במרוקו ואלג'יר שהתגיירו ליהדות בתקופה שבה היהדות יצגה את המאבק נגד מלכות רומא. לאחר התפשטות האיסלם הצטרפו רבים מבני השבטים הברברים לכיבוש ספרד וחיו שם במשך מאות שנים. בספרד נוצר כור היתוך בין היהדות האסלם והנצרות שנקרא תור הזהב. כך שגם יהודי ספרד שגורשו היו בחלקם ממוצא ברברי שאמצו לעצמם את הלדינו (לטינית ספרדית). השמירה על הלדינו מעידה על מקורם של היהודים ספרד. הורי אשתי מתורכיה, אבי וסבי מרומניה ולפני זה מאלג'יר, דברו לדינו אפילו שהפסיקו לחיות בספרד מאות שנים. כך שאחת האינדיקציות החשובות של מוצא הוא השפה בה דברו היהודים. ידוע לי שיהודי טאנג'יר מרוקו-אספאניול שימרו את הלדינו ואולי עוד קהילות שאני לא יודע עליהם. מה הוא לדעתך אחוז דוברי הספרדית בקרב יהודי מרוקו?

תמונה
http://www.tiznit.org/Juifs-Maroc.htm
כל הדיון הזה החל כדי להסביר שהיהדות היא לא בהכרח קשרי דם אתניים של בן אחר בן אלא יותר תפיסת עולם (קונספט). ואמנם יהדות ספרד ומרוקו הגיע למעמדה החשוב בעקבות הגירה של דעות ואח"כ מורים מישיבות בבל לספרד וצפון אפריקה דרך עורקי התחבורה שפתחה לפניהם האמפריה המוסלמית. תקופה זו היא התפר שבין תקופת הגאונים לתקופת הראשונים ולמעשה חתמה את תקופת הגאונים. לדוגמה ידוע שהרב חי גאון מבבל ענה על שאלותיהם הרבות של יהודי צפון אפריקה בינהם ענה לשאלות של רבנו ניסים מתוניס. רבנו ניסים ביקר בספרד לעתים קרובות ולימד שם בישיבה. הוא השיא את ביתו ליהוסף בנו של רבי שמואל הנגיד שחי בספרד. תלמידו של רבינו ניסים היה רבי יצחק אלפסי מורו של רבי יהודה הלוי מחבר ספר "הכוזרי".
חלק מהעניין שביהדות הוא הרצון לגבש את קהל המאמינים לכלל תחושה של קירבה משפחתית אתנית ולשמור על מאמיניה המפוזרים בין אומות העולם. זו תחושה שעוזרת למאמין לגבש ולהתרכז באמונתו. הסיפורים המופיעים בתורה על ההקפדה של אברהם לבחור לבנו יצחק אישה מבני משפחתו בארם היא יותר דוגמה לכך שעל ההורים לדאוג ולעזור בשידוכי בניהם מאשר צו של שמירה על השתייכות אתנית. כמו שהזכרתי קודם את המקרה של הגר שמביא ביכורים לבית המקדש שרשאי לומר "אלוהינו ואלוהי אבותינו". אפילו שאין הוא צאצא ישיר של אברהם יצחק ויעקוב. הקשר האתני המופיע בתורה הוא אמצעי לאמונה ואינו מטרה. לעומת זאת כאשר הציונות פשטה מעליה את לבושי היהדות היא נותרה רק עם ההגדרה האתנית של היהדות והפכה את האמצעי למטרה. כך שהיהדות במשמעותה הציונית היא לא תפיסת עולם הפתוחה לכל אלא הגדרה נוקשה של קבוצה אתנית עם השתייכות גזעית ברורה המקשה על ההשתלבות בסביבה המזרח תיכונית. הברכה של "עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב" יש לפרשו לכיוון של עשיה רוחנית יחודית ולא פירוש אתני גזעני. אחרת הברכה נהפכת לנו בחזרה לקללה ח"ו, היא כוונתו הראשונית של בלעם הרשע, שבא לקלל ונמצא מברך
.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: