|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
אתמול בלילה יצאה הודעה שהשחקנית פארה פוסט הלכה לעולמה אחרי מאבקה במחלת הסרטן וקשה לומר כמי שזוכר אותה עוד מילדותו בתפקידה ב"מלאכים של צ'רלי" שזו לא היתה ידיעה קשה, אני לא יודע מה איתכם אבל לי אישית קשה לקבל כל ידיעה כזאת שגורמת לי לחוש שתקופת הילדות מתרחקת לה יותר ויותר ללא שוב אלא רק על כנפי הזיכרונות, ובאמת פארה פוסט מזכירה לי את התקופה של עיתון "להיטון" ופוסטרי האמצע. עוד מהתקופה ההיא - שירים של "הבי ג'יס", כדור הדיסקו המנצנץ וסרט הקולנוע "שיגעון המוסיקה".

הלכתי לישון עם הידיעה הזאת, והתעוררתי הבוקר עם ידיעה לא פחות קשה - "מייקל ג'קסון מת מדום לב". אותו אם מותר לומר, הערצתי קצת יותר. אני זוכר אותו עוד בתקופה שהוא היה עם אחיו, בחמישית הג'קסונים, אבל זכור לי יותר מכל היציאה של היצירה הראשונה שלו Thriller שהשנה בדיוק ציינו 25 שנה לצאתו. אני זוכר שקיבלתי אותו על גבי תקליט, עם פתק החלפה. עוד אז ידעתי שהוא הולך להיות הדבר הבא במוסיקת הפופ והחלטתי להשאיר את התקליט ולא להחליף אותו. אז ממש אהבתי אותו ואת המוסיקה שלו.
מאז ועד היום הטעם המוסיקלי שלי השתנה ללא היכר, אבל אני בכל זאת זוכר לטובה את הימים ההם. אני זוכר לא מעט רגעים מההיסטוריה שלו. את שביתת הרעב שעשה (שלומר את האמת כבר לא זוכר את הנסיבות לה) ורציתי לכתוב לו שלא יעשה שום שטות שתעלה לו בחייו. אני זוכר גם את התאונה שהיתה לו על אחד מסט הצילומים שעשה. הוא תמיד רצה להיות הטוב ביותר בכל מה שהוא עשה, אם בשואו על הבמה ואם בוידיאו קליפים שיצר, זכור לטובה אותו "מותחן" שצולם כמו סרט מפחיד.
 http://www.youtube.com/watch?v=9Xs9OQHpwDE
אני הפסקתי להעריץ אותו עוד לפני שהמציא את "הליכת הירח" ללא ספק אחד הדברים שהתפרסם בהם, אבל היה לי איפשהו עוד מקום בלב לתקופה שעברה. כך שהחדשות עליו אולי הפסיקו לעניין אותי, בכדי לעקוב אחריהן בצורה צמודה אבל ידעתי על: החתונה שלו עם בתו של אלביס פרסלי, הסיפור על המשפט שניהלו נגדו, העמידה על המרפסת ממנה כמעט הפיל את בנו התינוק ועוד.... בכל זאת הבוקר, הצטמררתי מההודעה על מותו ואתם יודעים מה, גם הזלתי כמה דמעות לזכרו. הבוקר הבאתי בעמוד הפייסבוק שלי קישור לוידיאו קליפ של להקת "קווין" לשיר Who Wants to Live Forever (מי רוצה לחיות לעד) והוספתי - לזכרו של מייקל ג'קסון שסיפור חייו צריך ללמד אותנו לחיות את החיים בלי לנסות להאריך אותם בכל מיני נסיונות מוזרים.
http://www.youtube.com/watch?v=OgK_keIJq-4
כך אנחנו יודעים ששנות ה-70' וה-80' נחשבים כבר ממש להיסטוריה. פארה פוסט ומייקל ג'קסון - סמלים של תקופה יהי זכרם ברוך !!
|
|
|