|
פריס לא מפסיקה להיות מקור בלתי נדלה לכיף! אנשים כל כך נהנים כאן. יש מליוני תיירים, בליל של שפות, כולם מרוצים, מחייכים, ממלאים בתי קפה, מטיילים ב"חוף הים" המלאכותי לאורך הגדה של הסיין, מלקקים ג'לאטו טעים, רוקדים סמבה בהרקדה המונית- עיר של נהנתנים. ככה, בלי כוונה, טיילנו אחרי הצהריים ופתאום הגענו למחסומים לאורך הנהר ויצא לנו לצפות מקרוב ב"טור דה פראנס"- גוש של רוכבי אופניים, מעולים ובכושר אדיר, מן הסתם הטובים בעולם ולאנס ארמסטרונג האמריקאי (בעצם מייצג את קאזאחסטאן???) במקום שלישי. ראיתי אותי! כמעט נגעתי...! הם חלפו על פנינו ב3 שניות. איזה יופי. היינו בפְרובָאן, עיר שהשתמרה מעולה מימי הביניים. היא נמצאת במחוז שמפיין, לא רחוק מהעיר טְרוּאָה שם ר"שי היה גר. כמה רומנטי לטייל במקום כל כך עתיק. העיר שוכנת על צלע גבעה, הבתים בנויים אבנים לא מסותתות והגגות ישנים ומוסיפים נופך אוטנטי. בין הבתים יש חצרות ירוקות ובחלק מגדלים גפנים. בכל פינת רחוב, כל מוזיאון או מופע החברה' לבושים כאילו יצאו מתוך ספר הסטוריה. ראינו מופע של אבירים נלחמים בכוחות רשע ומצילים את בלאנש, הנסיכה היפה. מופע נוסף היה של רכיבה וירטואוזית על סוסים בנוסח ג'ינגס חאן ולבסוף מופע מרהיב של ציפורי טרף. ואיך אפשר בלי הנקודה היהודית? אז הרחוב שמוביל למרכז העיירה נקרא רובע היהודים משום שיהודי עשיר היה בעל מספר בתים שאחד מהם אפילו שימש בית כנסת (צילמנו) עם מקווה. הוא התנצר, טפו טפו! אבל השם נשאר. אגב, קראתי ספר "בנותיו של ר"שי" שכתבה מישהי מקורבת לקהילה שלנו. היא בעצם ערכה מחקר לא קטן לפני הכתיבה כדי ללמוד את הסביבה של טרואה וכשהתהלכנו ברחובות המדליקים של פרובאן וראינו באחד המוזאונים את הבדים והעורות שהכינו לירידים השונים- נזכרתי בספר וראיתי איזו עבודת הכנה נהדרת הסופרת עשתה. כמובן שהרבה ממה שיש בספר הוא פרי דמיונה כי אין הרבה מידע על ר"שי, אז אולי היו לו בנות, כי ידוע על חתן שלו...אבל שאר הדברים בספר, כמו יריד האביב, מעוגנים בהסטוריה של המקום. נורא חמוד מה שכתבת לשלד. בהחלט היה כיף להרגיש אותו נושף בעורפנו. ייתכן שהוא ממשיך לקרוא אבל תגובות כנראה כבר לא יבואו. חשבתי לי (גם זה קורה לי לפעמים...) שיש הרבה אלמוניים שקוראים כי אחרת איך זה שיש כל כך הרבה צפיות לבלוג הזה? הלו!!! אתם שם!!! אם אתם נהנים- תזרקו מילה... ולגבי המפגש- אולי את יודעת אם "קפה אקסודוס" ברחוב וייצמן עדיין קיים? אולי תחת שם אחר? זה היה מול החנות של הוריי. מה דעתך להפגש שם? זה דיי מרכזי ונוח. אני פשוט לא מכירה בתי קפה אחרים. הלואי ועוד יופיעו ביום רביעי...
|
|