|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
אילן כתב
ציטוט: איזה מים צלולים...נכון ? אמת זה לא הזיהום זה הרפלקטיביות של הזכוכית באותה תקופה, שנות השמונים המוקדמות, החלטתי שאני עוזב את העיר ומתבודד על החוף. בחרתי לי נקודת אמצע בין סטלה מאריס ופרוטרום ושם בניתי סוכה מכפות תמרים. עשיתי לי ריהוט מחפצים שהים פלט וחייתי שם כמו בהישרדות במשך חדשיים. אולי לג'ובינו יש תמונות, כי הוא ופיטוסי באו לבקר אותי מדי פעם. היה עוד משהו מקיבוץ עין המפרץ שבא לבקר כל יום קמתי בשש בבוקר ורצתי מהגדר של ארגמן לפרוטרום וחזרה. בדרך הייתי חוצה את המים של הנעמן. הם לא היו נוראיים אבל לפעמים היה להם ריח של כימיכלים. הבעיה היתה כשהגעתי לאיזור של פרוטרום. נוזלים משונים יצאו משם במספר מסלולים. הנוזלים היו שמנונים וצבעם היה משתנה מיום ליום. לפעמים זה יהיה ירוק לפעמים חום כהה ולפעמים ורוד. הריח היה נורא ואיום. לפעמים ראיתי אנשים עם חלוק לבן ליד הגדר וצעקתי להם, מה אתם שופכים לים של.. אמרו לי שאין מה לעשות ושאלך כי לא בריא להסתובב יחף במקום כזה. לא המשכתי לרוץ כי הייתי יחף אבל לעולם לא אשכח את המחזה הזה. בלילות הייתי מביט אל המפעל המואר והוא נדמה לי כמפלצת עם אלפי עניים שמאיימת לטרוף את כולנו. זו היתה תחושה איומה של חוסר אונים. שמחתי לעזוב את עכו לצורך לימודי בירושליים ורחובות, כשחזרתי בסוף שנות השמונים לבקר באיזור עדיין הנחלים הללו בשלל צבעי הקשת זרמו לים. כך שיכול להיות שהכתמים השחורים, שנראים ד"א רק בים, הם תוצאה של תמונה ישנה אבל לא הייתי ממהר להתנחם לחשוב שהמים היו צלולים, כי משרד הבריאות אז לא בדק.
|
|
|