not so fast, mister..,. i still have a word or two!
חשבתי לספר לכם על חוויה שהתנסיתי בה בשבת האחרונה: הייתי בחתונה של קרובת משפחה וכמעט התפתיתי לתעד במילים מה שקרה תוך כדי...כשישראלים, שלא היה להם קשר ליהדות כשהיו בארץ, חיים פה זמן רב, הם מנסים לשמור על זיקה כלשהי למסורת אבל מה שיוצא זה הרבה בלבול ותערובת. ממה נתחיל? החופה התרחשה לפני צאת השבת, הכלה החלה להסתובב סביב לחתן אבל לפני שסיימה 7 סיבובים הרב אמר לחתן להסתובב גם כן ולבסוף הם עשו מן "עוגה עוגה" מחוץ לחופה כשההורים יושבים על כסאות וצופים כמו בהצגה, הרב הרפרומי נאם ונאם ובעצם לא אמר דבר, מרוב שהוא ניסה להיות קליל ומודרני החופה הפכה לבדיחה כשהקהל מצפה לשורה המצחיקה הבאה (כמו סטאנדאפ קומדי), על המילה הראשונה כשהוא קרא את הכתובה הוא פישל: במקום לומר "בשבת" כלומר- היום בשבוע- יצא לו "בשבת" כמו "שבת אחים גם יחד...",כל הישראלים התרשמו ממנו עמוקות וביקשו לדעת מניין הוא כדי שיוכלו להזמינו לחתונות של הילדים שלהם, המתאבנים היו כמובן שרימפים וסרטנים אבל לפני שניגשנו למזנון נערך טקס ההבדלה ובציעת החלה. טוב שזכרו... ובמזנון? בשר בקר ליד סלט איטלקי עם גבינות...ולקינוח קפה עם חלב. לפחות התערובת של המוזיקה לריקודים הייתה נעימה: קצת עידן רייכל, קצת איזה שיר על מענטזת, אנריקו אגלסיאס וראפ. העיקר שהיה שמח! ולמה סיפרתי? מצער ומפחיד לחשוב מה יקרה בדור הבא. אילו מסרים יעבירו ההורים הצעירים לילדיהם? מה מתוך הבלאגן של מנהגים וחצאי מסורות יכולים להחזיק את הדור שיבוא מפני התבוללות מוחלטת? למה שהקהל הצעיר יבין ששוברים כוס מתחת לחופה כזכר לחורבן המקדש למשל, אם הבדיחה של הרב "תשבור את הכוס למען תדע שזו הפעם האחרונה שאתה שם את הרגל למטה.." (זה נשמע טוב יותר באנגלית...) תפסה יותר והקהל התפוצץ מצחוק? זה מה שיזכרו בסוף הרי...למה ישראלים צועקים במלוא גרונם "מזלטופ" במקום להתעקש ולומר "מזל טוב"? אני בטוחה שלא כולם מסכימים איתי וחושבים שהשד לא נורא כל כך, כי גם בארץ ראיתי גם ראיתי דרדור של דברים שהיו מובנים מאליהם בעבר הלא כל כך רחוק. יהיו גם כאלה שיאמרו לי שישראלים צריכים לחיות בארץ אם הם רוצים לשמור על מסורת. אבל מה שאמרתי בדיוק משפט אחד לפני מפספס את המטרה הזאת...יותר מזה, אם רוצים- אפשר גם כאן. הרי יש קהילות יהודיות ששומרות באדיקות על פרטים גדולים וקטנים כאחד. הקיצר...יכול להיות גרוע יותר, נכון? אני התחתנתי בבית הכנסת הטוניסאי בעכו- מקום מרשים ביופיו. הרב ישר אמר מילים של טעם שחדרו לליבי והביאו דמעות לעיניי (טוב, הוא הזכיר את אבי ז"ל), האוכל בניצוחו של אלברט סעדה היה מעל ומעבר והיה לי זמן לדבר עם כל מי שהזמנתי כי החתונה לא הייתה המונית. אין לי וידאו או די.וי.די (כמה מכם בכלל צופים בזה יותר מפעם אחת???), לא קיבלתי 20 "סודה סטרים" במתנה (היום נותנים מתנות או כסף?) ואפילו טראומה אין לי גם אם יש לי רק איזה 25 תמונות מכל החתונה בזכותו של אורח זריז- כי גיסי, שהיה ממונה על הצילום, לא הכניס את הפילם כמו שצריך... כמו שאמר הרב אתמול: החתונה היא רגע בים של שעות שיהיו להם ביחד. לפחות זה נכון. בסימן טוב...ומזל טוב! רוית- שנת לימודים פורה, שנת חינוך משמעותי, שנת יצירתיות וכבוד הדדי ותנאים משופרים למורים...!
|
|