|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
ריקרדו, אני מודה לך. אני שמח שאתה נהנה לקרוא את הודעותיי. אני מוכרח לומר, שלא תחשוב שזה חד סיטרי גם אני יוצא נשכר מזה שיש לי עם מי לדבר על המוסיקה שאני אוהב כאן, ב"עכונט" ויאמר לזכותך שאתה בהחלט מבין עניין. אהבתי את שרשרת הוידאו קליפים הזו של הבלוז, וזה שסיימת בשיר שדילן כתב על "בליינד וילי מקטל" זה היה מבחינתי הקצפת. אם אתה לא היית עושה זאת אז אני הייתי מביא את הקישור לשיר הזה, כך שיאמר לזכותך שנוסף לכל גם הצלחת לחשוב צעד אחד קודם.
בלוז, הוא ללא ספק אחד הסגנונות המוסיקלים המאוד אהובים עליי. תקופה מסויימת הוא די גבל עם הפולק. בספרית הדיסקים שלי הקדשתי שורה של אמני בלוז מדור האבות ושורה נוספת לדור הבנים, שחלקם אפילו זכו לשתף פעולה עם האמנים שהשפיעו עליהם. אני לא יודע אם שמת לב, אבל היתה תקופה שבה ציינו את המילה Blind ללא מעט מהאמנים, אפילו דילן אימץ את זה בכמה מהקלטותיו.
באשר לקטע הראשון שהבאת, אם אני לא טועה הוא לא תיעוד אמיתי אם כי קטע המחזה מתוך סידרת הסרטים שהבמאי, מרטין סקרוסזה הקדיש לבלוז בקופסא הבאה שמחירה יקר אך משתלם. אני מודה שזה בין הדברים שלפחות בינתיים עוד לא רכשתי, אבל נראה אולי עוד בהמשך.

השיר של דילן "Blind Willie McTell" הוא מהתקופה שמרק קנופלר (שהוא כידוע הסולן של ה"דייר סטרייטס") היה המפיק המוסיקלי שלו וכמו הרבה שירים טובים של דילן הוא בסופו של דבר נשאר בחוץ, אבלב הוא היה אמור להיות במקור ב-Infidels. בין הבוטלגים של דילן אפשר למצוא את השיר הזה גם בגירסה לא אקוסטית ולטעמי פחות יפה.
ריקרדו, נקנח הפעם ביוצרי הבלוז, סוני טרי ובראוני מגי שכפי שהצגתי אותם באחד מפרקי הסידרה "הפקולטה לחקר בוב דילן", סוני היה עיוור ובראוני היה חירש והם השלימו זה את זה בצורה נפלאה. הם החלו בתקופת האבות ושיתפו פעולה עם שורה ארוכה של אמנים מוודי גאטרי ועד לג'ון מייאל וארלו (בנו של ...) גאטרי. בקישור קטע בו הם אי שם בשנות ה-70' כבר בסוף דרכם אבל עדיין אם כוחות במותינהם. עד כאן, להישתמע בפעם הבאה.
http://www.youtube.com/watch?v=LK54MGSCWME&feature=related
חג חנוכה שמח !! ואם כבר הזכרתי את וודי גאטרי, שכבר יצר שירים מקוריים משלו וגם ביצע שירים של אחרים, שאת חלקם מצא מהמקורות (אני לא יודע אם זה יפתיע אותך או לא, אבל הוא היה יהודי). הוא ביצע כמה שירים של חנוכה, הרכב הכלייזמטיקס הקדישו לכך דיסק שלם משלהם.

|
|
|