|
רועי, שאלת שאלה יפה ובכנות אפשר להעביר עליה הרצאה שלמה. אני אשתדל לתמצט את הכל לכדי הודעה אחת. ובכן אתחיל בזה שאומר לך שבדיוק בדרך שבה שאלת את השאלה הזאת מתחילות צעדי המניעה, כי אין לך מושג כמה שהמודעות והאיכפתיות הן חשובות ולצערי לא כולם מגלים אותן. ישנן לא מעט דרכים כמו לדאוג לאוויר נקי, לא ללכלך, לא לזהם, לא לבזבז יותר מדי מים וכו'..... במילה אחת להפוך להיות ירוק / ידידותי לסביבה. עם הזמן יש יותר ויותר ירוקים (שמגלים איכפתיות לנושא) לא רק בגלל שהם גילו שהצבע הזה הוא יפה.
אני מניח שיצא לך לשמוע לא מעט על בעית ה"חור באוזון" אז יש לזה הקשר לעניין. זה מתחיל מדבר שנראה לכאורה פשוט כמו שימוש במוצרים שלא פוגעים באוזון, מטהרי האוויר למיניהם, צבעי הספריי ועוד כמה מוצרים. בסופו של דבר זה מגיע לדבר הגדול והכואב מאוד בנושא זה הוא שעם כל הכבוד כמה שאזרחים מן השורה יגלו איכפתיות רבה לנושא יהיו אחרים שישחקו אותה אטומים וכאילו זה לא ממש נוגע להם. אני מציע להם לחשוב לא רק על דור ההמשך אלא על איזה עולם הם בדיוק משאירים להם. אני מתכוון לאותם מפעלים שהאירגונים הירוקים, בכלל זה גם "התא הירוק" במחאה שקטה אחת לכמה זמן מוחאים כנגדם. העובדים בהם צריכים להיות מודעים לנזק שהם עושים לסביבה שבה הם חיים ולא רק לחייהם באופן אישי.
אני מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך לנושא חשוב זה, ובמידה ויהיה צורך שאילן שהוא בכיר ממני בתחום ישלים את דבריי.
|
|