|
אודי, תודה על המילים המחזקות וברצוני להוסיף- בהמשך למה שאתה כתבת על ת"א אני חייב לציין את י-ם. בשבוע האחרון של המלחמה היינו אצל קרוב משפחה בי-ם,ושנסענו ממנו-לקחנו מונית ספיישל מביתו לתחנת רכבת במלחה(ביתו,דרך אגב,בשכ' רמות בצפון י-ם).הנהג הפעיל מונה(אין להם תשלום לנסיעה בדרך אחרת...)וזה עלה לנו קרוב ל-50 ש"ח(בדומה לנסיעת ספיישל מעכו לקריות והלאה).הוא גם לקח מאיתנו כסף בניפרד עבור המזוודות... אותו הדבר בדיוק גם בת"א כמו שכתבת...
בנוסף אני חייב לציין שנהגי מוניות השירות לפעמים גם מעט חוצפנים.לא פעם קרה שעמדתי בתחנה וחיכיתי לאוטובוס.פתאום עצרה מונית בלי שאני סימנתי לה לעצור,ונהג שואל לאן אני צריך.כשאמרתי לו שאני לא צריך לנסוע במונית,הנהג יתעצבן ונסע בפראות מהמקום...זה קרה לא פעם ולא פעמיים.או שקורה לעיתים שנהג מונית עוצר את מוניתו ומחכה מס' דקות עד שיגיעו אליה נוסעים שהוא ראה מרחוק(כשבפנים כבר יושבים נוסעים וצריכים להמתין...)אולי חבל שנהגי אוטובוס לא מאמצים שיטה זו לפעמים... גם חבל שמוניות יש כמעט כל שניה גם פנימי בעכו וגם לחיפה,והם נוסעים בתדירות גבוהה יותר מאשר אוטובוסים,אך כלכלית עדיף לנסוע באוטובוס כי יש חופיש חודשי,חופשי יומי,כרטיסיות שחוסכים הרבה כסף מה שאין במוניות(אולי אם במוניות היה את זה יותר אנשים היו נוסעים במוניות...)גם חבל שאוטובוסים אין בתדירותצ כה גבוהה כמו המונית.בעיני עדיף לנסוע באוטובוס לא רק בגלל הסיבות הכלכליות אלא גם בגלל הנוחות! באשר למה שכתבתי בתחילה על כך שנהג רצה לקחת מעתיקה לשיכון 15 ש"ח עבור ספיישל-מה שבסוף התברר כלא נכון וכניסיון מתוחכם לעבוד על הנוסעים ולהרוויח כסף במירמה,אני חייב לציין שנסיעה באוטובוס לעתיקה וממנה(בקווים הנוסעים ל/ומהכפרים)היא כנסיעה פנימית בעכו,ונהגי האוטובוס לא מתחכמים כמו נהגי המוניות(אולי כי להם זה קצת קשה יותר...)-יש גם מעט אוטובוסים שנוסעים לעתיקה וממנה במשך היום...
|
|