|
אני לא יודע מי מבין חברי "עכו_נט" שמע להצעתי ובמקום לצפות בתוכנית הגמר של "הישרדות" ששמעתי שלא מעט התאכזבו מכך שהוא להפתעתם לא היה בשידור חי, והקשיב למופע המחווה של מיטב אמני ישראל מבצעים משירי "הביטלס" שהועבר כאמור בגלי צה"ל, אבל כמי שהקשיב אני יכול לומר לכם שהיה ערב מופלא. בכלל שמעתי רק דברים טובים מהפסטיבל שיואב קוטנר אחראי לניהול האמנותי, חשוב לדעתי שהדור הצעיר לא רק שיידע על המוסיקה הנפלאה של הרביעיה המקסימה הזו מליברפול אלא גם שיידע לא פחות מזאת את תרומתו רבת השנים של קוטנר לעניין התודעה שלהם עבור לא מעט אנשים בארץ, ואני כולל בזאת גם את עצמי. אני מאמין או יותר נכון מקווה שלאור ההצלחה זה יהיה כפסטיבלי המוסיקה האחרים שחוזרים מדי שנה.
המופע ערך לא פחות מ-3 שעות, ולמרות שבדרך כלל האווירה לא עוברת במלואה בשידור רדיופוני דווקא אני יכולתי להתרשם לא רע מהחוויה שעברה על הקהל שנכח שם. כל אחד מהאמנים שהשתתף בערב נתן את כל כולו, בסגנון יחודי לו, ולדעתי אפשר לראות את הצלחת הערב בקנה מידה עולמית. כלומר בכל מקום בעולם היו מתגאים דבר ראשון באירגון ערב כזה ושנית באמנים מאותה סיבה שציינתי.
לי באופן אישי אמנים כמו אהוד בנאי ודני רובס שכידוע מזכירים את "הביטלס" בלא מעט משיריהם דיי חסרו, אבל פרט לעובדה הזו היו היו לא מעט שיאים מרגשים כמו מאיר בנאי שכפי שקוטנר אמר כשהוא הזמין אותו לבמה הוא בין האמנים שלא מרבים לבצע גירסאות כיסוי, אבל דווקא בגלל זה היה מעניין להקשיב לחלק שלו בערב. מעבר לעבר לעובדה שהוא בחר לבצע כמה מהשירים כשהוא על מערכת התופים. היו כמה שיתופי פעולה בין אפריים שמיר ודני סנדרסון (יוצרי "כוורת") וכמו כן ירמי קפלן וחמי רודנר. מעבר לזמרים הידועים היו כמה תגליות חדשות ולדעתי מדהימות ולשם שינוי עד כמה שידוע לי דווקא לא מיוצאי "כוכב נולד" - גל דה פז ואסף אבידן שאני מניח שעוד נשמע עליהם הרבה. אגב, את הערב ליוותה כל הערב על הבמה הלהקה "מג'יקל מיסטרי טור" (מסע הקסם המסתורי) שצביקה הזכיר אותה בתגובה שלו.
לסיום עברה לי מחשבה לאיזו חידה שאני מבקש לחוד אותה לאלו מכם שמכירים טוב את שירי "הביטלס". איזה שיר שלהם מתאים לסמל המיתוג של העיר. זאת אומנם לא חידה נושאת פרסים, אבל אני מבקש שתחשבו טוב לפני שתענו עליה (אם בכלל).
|
|