חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 19:34

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 15 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ספרים...רבותי ספרים
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 20:01 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

[color=#FF0040]שלום
יש לי העונג להצטרף לקהילת הקוראים/ כותבים
מקווה שתפיקו המון מההמלצות שלי

נשי[/color
]

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: ספרים...רבותי ספרים
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 20:04 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

הספר האוהל האדום
מאת אניטה דיאמנט
שמה דינה. בתנ"ך מוזכרים חייה כאפיזודה קצרה ואלימה, המופיעה בינות לפרקים מוכרים הרבה יותר בספר בראשית, העוסקים באביה יעקב ובתריסר בניו. ספר זה, המסופר בגוף ראשון, מגלה את תולדותיה וחייה רבי התהפוכות של דינה ושל הנשים בעולמה. האוהל האדום, שבו אין לגברים דריסת רגל, הוא מעון הנשים בתקופת נידתן. בו מתרחשות דרמות, קנאות ואהבות, ובו יוצאים לאוויר העולם ילדים וסודות כמוסים. דינה סופגת שם את יסודות החוכמה הנשית ואת המסורת העתיקה של האמהות שלה: לאה, רחל, זלפה ובלהה. סביב ההתרחשויות באוהל האדום מתעצבת האישיות והמודעות הנשית של דינה בת יעקב. סיפור חייה של דינה עובר על הגבול הדק שבין עוצמה לחוסר אונים, בין עצמאות לקבלת הדין, בין יצר ההישרדות לייאוש קיומי. אניטה דיאמנט מעניקה לסיפורה של דינה פרשנות מקורית וייחודית שמאירה באור חדש את האפיזודה התנ"כית ומחיה בה את הרגשות, הסערות, העצב והכאב, את אכזריותו של רגש הקנאה ואת תוצאותיו ההרסניות. "האוהל האדום", שעולה מתוך תקופה של ראשית ההיסטוריה, הוא סיפור נוגע ללב וגם הישג רב ערך בספרות המודרנית, אשר מאפשר לקוראים להתבונן התבוננות חדשה בחברה הנשית התנ"כית.
ספר מקסים- מומלץ בחום

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 20:05 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

ספר קיסרית
מאת שאן סה
הקיסרית נולדה בימי שושלת טאנג האגדית במאה השביעית, גדלה על גדת נהר לונג, שם למדה לאלף סוסים. היא נכנסה להרמון הקיסרי המאוכלס בעשרת אלפים פילגשים, ידעה רציחות, קשרים ובגידות ונעשתה קיסרית סין

ספר מקסים, אומנם כתוב בשפה מאד גבוהה. משקף תרבות רחוקה ושונה משלנו,עלילה מאד יפה במיוחד התאורים הרבים שבו
מומלץ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 20:08 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

הספר אלף שמשות זוהרות
מאת חאלד חוסייני

חאלד חוסייני, מחבר רב המכר רודף העפיפונים,
חוזר עם ספר מקסים, מטלטל וסוחף, שנוגע בחייו של כל אדם בימינו.
סיפור עוצר נשימה שמוצג על רקע התהפוכות הפוליטיות ההרסניות שידעה אפגניסטן בשלושים השנים האחרונות -
מהפלישה הסובייטית ועד לשלטון הטאליבן והשיקום אחר סילוקו.
בספר מפליא המחבר להציג את האלימות, הפחד, התקווה והגורל של ארץ זו במונחים אינטימיים ואנושיים.

זהו סיפורן הפרטי של שתי נשים אפגניות, שחייהן משתלבים לבלי הפרד, אשר עושות יד אחת כדי לשנות את גורלן האכזרי,
אך במחיר קשה מנשוא. השתיים, אשר נולדו בדורות שונים ולמשפחות שונות בתכלית, נאלצות לחיות בכפיפה אחת בשל תלאות המלחמה
האכזרית, כאשר תהפוכות ההיסטוריה טורפות את חייהם של האנשים הפשוטים ושמות ללעג כל ניסיון לשרוד, לגדל משפחה ולמצוא אושר.
בד בבד זהו גם סיפור אהבה עוצר נשימה, שמוכיח כי בכוחה של האהבה להזיז הרים.

אלף שמשות זוהרות, שמביא לידי ביטוי את כשרון הכתיבה הטבעי והנדיר של חוסייני, כשרון שהפך את "רודף העפיפונים" לספר כה אהוב על מיליוני קוראים ברחבי העולם, הוא בעת ובעונה אחת תיעוד של שלושים שנות מלחמה והרס האפגניסטן, וסיפור נוגע ללב על משפחה וחברות. זהו ספר מרשים ומכמיר לב שעלילתו מתרחשת בימים קשים ומרים, סיפור על ידידות מופלאה ומפתיעה, ועל אהבה שדבר לא יעמוד בדרכה - ללא ספק הישג נדיר.

ספר מעולה, סוחף ומרגש.לדעתי הרבה יותר חזק מקודמו(רודף העפיפונים),מסופר מנק´ מבט של אישה-ולכן קל מאוד להתחבר ולהזדהות איתו.כתוב בטוב טעם,מומלץ בחום

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 20:10 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

הספר כפרה
מאת איאן מקיואן
ביום קיץ חם ומחניק של 1935 מתחוללים בביתה הכפרי הנאה של משפחה אנגלית אמידה שורה של מאורעות שעתידים לשנות לבלי הכר את חייהן של נפשות רבות. אגרטל עתיק שנשבר על שפת בריכה בפארק, פתק מסגיר שנכתב מתוך סערת יצרים ורגשות ובמקום להיגנז נשלח בטעות ליעדו. מחזה רומנטי וילדותי שלא הוצג, נערה שנאנסה- כל אלה נקשרים זה בזה מכוחה של מקריות הרת גורל ונהיים חוליות בשרשרת לא ניתקת של היתפתחויות ותהפוכות המוליכות את הקורא הנידהם עד 1999. מוליכות אותו לא רק דרך עלילה מרתקת - מלאכת מחשבת של סופר וירטואוז - אלא גם דרך מחזות אנושיים, חברתיים והיסטוריים מרובי פנים; מילדות ובגרות אל זיקנה, מאידיליה מתערערת של אחוזה כפרית אל שיירות מופצצות של חיילים נסוגים ופליטים בצפון צרפת בתחילת מלחמת העולם השנייה, ממדשאות וערוגות ורדים מטופחות אל מסדרונות בית חולים בלונדון המתכונן למתקפה אווירית; ובייחוד,מסיפור אהבה כובש אל סיפורו המורכב של ניסיון כפרה על עוול אישי שהמיט על קורבנותיו חורבן גדול. יריעה עצומה היא שנפרשת ברומן זה, ואף על פי כן כל פרט ופרט בה מלא חיים- הנופים והעצמים ובני האדם- כבציור גאוני ריאליסטי ורב השראה, שיש בו מעוצמת המציאות ומעוצמת האמנות כאחד. ספרו המפתיע של הסופר הבריטי בן זמננו, "

ספר מקסים
אומנם החלק הראשון (200 עמודים) לא הכי סוחף לקרא, אבל ברגע שמגיעים לחלקים הבאים, מבנים שכל הספר מבוסס על החלק הראשון, ולפי דעתי, החלק האחרון הוא היפה ביותר, שבו בעצם יש סגירת מעגל עם תחילת הסיפור

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 20:11 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

הספר נ.ב. אני אוהב אותך
מאת סיסליה אהרון
הולי וגרי היו נשמות תאומות. חברים עוד מימי התיכון, נשואים שמונה שנים, ואף אחד לא יכול לדמיין את הולי בלי גרי ואת גרי בלי הולי. גם כשהיו רבים, היה זה תמיד עם הרבה אהבה וצחוק. ואז קרה הנורא מכול :גרי מת ממחלת סרטן, והולי נותרת לבד. אבל גרי, שצפה מראש איך ייראו חייה של אשתו אחרי מותו, חזר אליה עם עשרה מכתבים שהותיר אחריו. מכתבים שמיועדים להיפתח באחד בכל חודש, ומדריכים אותה בחייה החדשים.בלעדיו. הוא שולח אותה לשיר קריוקי במועדון לילה, לחופשה בספרד, לקנות מנורה חדשה לחדר השינה, למצוא עבודה ולהתאהב. כל מכתב, שמסתיים במילים "נ.ב. אני אוהב אותך", מעודד את הולי. האדם שהכיר אותה טוב מכולם מלמד אותה שהחיים ממשיכים. בעזרת חברותיה הטובות ובני משפחתה, היא שוב צוחקת, בוכה, שרה, רוקדת ומתאהבת.הכול בזכות מכתביו החכמים של גרי, המלאך שמשגיח עליה. ספר אופטימי על חיים חדשים שמתחילים מאותו מקום שבו הסתיימו החיים הישנים

ספר סוחף ומרגש עד דמעות שנותן הרבה חומר למחשבה על החיים ועל מקרים בחיי היומיום של כולנו..

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 20 יוני 2008, 22:10 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ענבל, שלום. ברוכה הבאה. שמחתי לקרוא את המלצותיך היפות, חלקן של ספרים שאני מכיר.
אני מוכרח לומר שמצא חן בעיניי שהמלצת על ספרות יפה, ולוא דווקא על רומאנים ורודים, למעט
אולי הספר האחרון ברשימה. אני לא יודע אם אלו המלצות מקוריות שלך, אני מקווה מאוד שכן.
אני בכל אופן כמובן לא בא לבדוק אותך בעניין הזה, אבל במידה ואת מביאה המלצה של מישהו
ממקור כלשהו מן הראוי שתזכירי את שמות הכותבים. תרשי לי רק להציע לך היות ואת כותבת
המלצות, וקרוב לודאי שמישהו יחפש אחר כמה מהספרים. רצוי שתוסיפי תמונה של עטיפת
כל ספר, אין צורך כמובן לסרוק אותן הן קיימות באתרים שונים באינטרנט. היות וזו הפעם
הראשונה שלך, אני אחסוך לך. דבר נוסף מומלץ אם אפשר לכתוב את הכל בהודעה אחת.
שוב ברוכה הבאה !! אני כמובן אשמח לקרוא המלצות נוספות שלך.

אניטה דיאמנט - האוהל האדום
תמונה

שאן סה - קיסרית
תמונה

חאלד חוסייני - אלף שמשות זוהרות
תמונה

איאן מקיואן - כפרה
תמונה

סיסליה אהרון - נ.ב. אני אוהב אותך
תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 22 יוני 2008, 02:09 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ענבל הקרייתית שלנו

ברוכה הבאה נשמה

אני שמח שהצטרפת

וברור שאת תתרמי הרבה בתור

הספרנית החדשה של עכונט

אז בהצלחה :D

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 23 יוני 2008, 23:58 
עכונט כדרך חיים

ברוכה הבאה

ענבל

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 יוני 2008, 00:21 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ענבל היקרה שלום רב וברוכה הבאה לעכונט

אני שמח שיש עוד גולשת שאוהבת לדבר על התרבות כפי שאוהב אהוד בן פורת הוותיק שלנו , בני כלפון ועוד רבים וטובים אחרים .
בהצלחה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 יוני 2008, 00:32 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

אלברט לוי
המון תודה...אני שמחה להכיר את האתר
ומבטיחה שאתרום הרבה..מהידע הרב שלי בכל התחומים

ענבלי

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 יוני 2008, 00:39 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

הספר מיתה זוגית - מדריך השרדות לחיי זוגיות
מאת אודיה קורן/עומרי בר לב

``אז אם הכל קבוע מראש ואין פתרונות, אז למה בכלל לפתוח דיון בנושא? משתי סיבות עיקריות: הראשונה, בשביל לבצע את הפעולה שאנחנו בכי אוהבות: לקטר. ספר זה מביא בפנייך, הקוראת, מבחר קיטורים עשיר, מגוון, ססגוני ומענג, המתאים לכל אישה באשר היא. האוסף מובא כלשונו, ונעשה בעקבות מחקרים ושיחות עם אלפי נשים מרחבי האולם (האמת, רק עם שלוש חברות שלי מפתח-תקווה, אבל זה אותו דבר)``....- אודיה קורן

``חברי וידידי הגברים, הגיע הזמן להודות- בשנים האחרונות חל פיחות רב במעמדנו. הפמיניזם יימח שמו, דוחק אותנו אט, אט, מהיות בורג חשוב ומרכזי בסדרי עולם. הנשים, אותו עם בלתי מובל בעליל, שבמקור תפקידו היה להיות עזר כנגדו, לא עלינו, קם עלינו. הן מצאו לנו תחליף כמעט בכל תחום. ..`` עמרי בר לב.

כל כך מצחיק .. . גם הרעיון שהספר נפתח משני הצדדים הוא גדול

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 יוני 2008, 00:40 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

הספר מים לפילים
מאת גרואן שרה

גם אם הוא לא מדבר עליהם, הזיכרונות עדיין שוכנים בראשו בן התשעים-ומשהו של ג´ייקוב ג´נקובסקי. זיכרונותיו כגבר צעיר בעולם שכולו אכזריות וליצנוּת, עם פלאות וכאב וכעס ותשוקה; עולם עם חוקים צרים ולא הגיוניים משל עצמו, עם דרך חיים - ודרך מוות - משל עצמו. ג´ייקוב היה שם כי מזלו אזל; מרלנה, כוכבת מופע הסוסים, נמצאה שם כי התאהבה באיש הלא-נכון, המנהל הנאה והאכזרי של הקרקס; הפילה רוזי נמצאה שם כדי להציל את המופע.

ובין השלישייה הלא-סבירה הזאת הולך ומתפתח קשר של אהבה ואמון, שהוא התקווה היחידה שלהם לשרוד.

"אני לא מרבה לדבר על הימים ההם... אני לא יודע למה - עבדתי בקרקסים כמעט שבע שנים, ואם זה לא נושא טוב לשיחה, אני לא יודע מה כן. למעשה אני יודע למה: מעולם לא בטחתי בעצמי... ידעתי עד כמה חשוב לשמור את הסוד שלה, ואכן שמרתי עליו - עד אחרית ימיה ומעבר להם. במשך שבעים שנה לא סיפרתי לנפש חיה."

שרה גרואן היא סופרת אמריקנית. עם צאתו לאור עורר "מים לפילים" הד תקשורתי בינלאומי, הפך לרב-מכר, וזכויות התרגום לו נמכרו ל-14 מדינות
ספר נהדר! מסקרן ובעל סוף מפתיע. כתוב בצורה מאוד מענינת. אני ממליצה בחום!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 יוני 2008, 00:42 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

100 חורפים
מאת מיכל שלו

100 חורפים הוא סאגה משפחתית רחבת - יריעה שתחילתה בחורף 1883 באחוזת הרוזן גריז'נובסקי שביערות פולין, וסופה בתל אביב של סוף המאה העשרים. בבוקר חורפי אחד יוצאת פאני המשרתת ליער ומוצאת שם נער מוטל על האדמה הלחה. בין הנער לפאני נרקמת מערכת יחסים שהיא תחילתה של שושלת משפחתית ענפה. מכאן והלאה נסחף הקורא ועוקב אחר גיבורי הסיפור, שאורגים יחד - וכל אחד לחוד - מארג סבוך של נטישות כואבות ואהבות ששורדות גם אחר הסערה. מאה חורפים הוא גם סיפור של תקופה, וגיבורי הרומן עוברים במקביל לתחנות חייהם גם תחנות היסטוריות רבות חשיבות, החל בגילויי האנטישמיות באירופה של תחילת המאה ה - 20 דרך עליית הנאצים ומלחמת העולם השנייה, ועד ההגירה לארצות הברית והחיים במדינת ישראל למודת המלחמות. מיכל שלו, מחברת רבי המכר מלאכי עליון ו - שבועת רחל עושה זאת שוב. ביד מיומנת ואוהבת היא משרטטת דמויות השזורות זו בזו בסיפור עלילה שכולו מלאכת מחשבת

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 יוני 2008, 00:43 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

צלה של הרוח
מאת קרלוס רואיס סאפון

בוקר אחד ב-1945, בברצלונה אפופת הצללים שעדיין מלקקת את פצעי מלחמת האזרחים, אב מכניס את בנו בסוד בית הקברות לספרים נשכחים, ספרייה שבה אלפי ספרים זנוחים שאיש אינו קורא עוד. הילד דניאל שולף ממדף מאובק את הרומן צל של הרוח, נשבה בקסמו ומבקש לקרוא את כל ספריו של מחברו, חוליאן קאראך. באחד הלילות, בשעה שדניאל מטייל ברחובותיה העתיקים של ברצלונה, קרבה איליו דמות שמזכירה לו את אחד מגיבורי הרומן, דמות שמתברר כי היא השטן בכבודו ובעצמו, האיש הזה השמיד בשיטתיות את כל ספריו של קאראך ומבקש לשים את ידו גם על הספר האחרון שנותר, הספר שבידי דניאל. בכך נקרע צוהר אל אחד מסודותיה השמורים ביותר של ברצלונה, סוד שמעורבים בו רצח, קסם, טירוף ואהבה מקוללת
ספר מדהים! אני ממליצה לכולם אי אפשר להפסיק לקרוא אותו

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 15 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: