חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 16:03

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תוצרת מקומית בפסטיבל בעכו
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2008, 11:57 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תוצרת מקומית בפסטיבל בעכו

פסטיבל עכו ה- 29 לתיאטרון אחר מתקרב בצעדי ענק, בין כל ההמולה סביב הצגות התחרות והאירועים שונים, מצאתי את "איפיגניה באאוליס", הפקת תיאטרון שתעלה בפסטיבל הקרוב כהצגה אורחת על ידי בוגרי מגמת התיאטרון אורט עכו.

הסיפור התחיל בפברואר השנה כאשר ההצגה הועלתה על ידי תלמידי המגמה במסגרת הבגרות המעשית של כיתה יב', בעקבות הצלחתה של ההצגה, הם חוזרים להעלותה בפסטיבל.
"אני לא יכול לתאר לך עד כמה אני מתרגש" אומר ניתאי, בימאי ההצגה ואחד השחקנים, "זה חלום ילדות שמתגשם".

ספר לקוראים על ההצגה.
"ההצגה עוסקת בסיפור מלחמת טרויה המפורסמת, הצבא היווני עומד לצאת למלחמה נגד טרויה במיטב ספינותיו ונשקו. כעת מחסום רוחות מוטל על המיצר והספינות לא יכולות להתקדם, בנבואה קבע הנביא שארטמיס, אלת הירח והציד, דורשת את גופת בתו של אגממנון, איפיגניה, כקורבן. רק כך הרוחות יחזרו לנשוב והצבא יוכל סוף סוף לצאת למלחמה. במהלך ההצגה הצופים נחשפים לדילמה הקשה של המלך אגממנון שנקרע בין היותו בעל ואבא לבין תפקידו כשר צבא ומנהיג, לבסוף אגממנון מחליט החלטה שתגרום להרבה סבל בהמשך."

נשמע כבד משהו.
"איני מתחמק מן העובדה שזו טרגדיה יוונית, אנשים תמיד מרימים גבה כשהם שומעים שבני נוער דווקא בחרו להעלות מחזה שכזה. גם אנחנו בהתחלה היינו ספקניים ולא ידענו אם הז'אנר מתאים לנו. כשלבסוף לשמחתי בחרנו לעלות את המחזה ידענו שהטקסט והסיפור יהווה לנו אתגר גדול, אני חושב שהקהל שצופה בהצגה, שוכח שמדובר בטרגדיה יוונית שנכתבה לפני אלפי שנים ומתרכז בחוויה ובמשחק של הדמויות. בגלל המרחב האינטימי בין הקהל והשחקנים, הקהל נשאב לתוך הסיפור וחווה את רגשות התסכול, האשמה, והכאב של הדמויות, הוא שותף לסודות שנחשפים במהלך ההצגה, לריבים משפחתיים ואפילו מרשה לעצמו לצחוק בקול בקטעים קומיים."

עברו שמונה חודשים מאז שחברי ההפקה העלו את ההצגה באולם העתיק והמדהים ביופיו שבגני הפסטיבל שבמקרה גם נקרא "האולם היפה" ובו הם יופיעו גם בפסטיבל, כשצפיתי בהצגה אולי וכמעט שכחתי שמדובר בבני נוער, החשיבות והעומק שהשחקנים העניקו לטקסט הפתיעה אותי. הקרבה בין השחקנים לקהל נוכח מבנה האולם תרמה להזדהותי עם הדמויות, ובכלל יש מין תחושה של שיתוף הצופים בכל המתרחש, "הקיר הרביעי" שקיים בתיאטרון הפרונטאלי נשבר לחלוטין. הדמויות חולקות את רגשותיהן ותחושותיהן עם הקהל, מתייעצות איתו ואפילו מותחות ביקורת, אלת הנקם- דמות מהמיתולוגיה שלא קיימת במחזה אך נוספה להצגה, מספרת לצופים על אירועים מהעבר ומהעתיד. דבר נוסף שמעניין בהצגה, הבימוי אינו מקובע לז'אנר הדרמטי, כבר בתחילת ההצגה אנו נחשפים לקטעים קומיים עוקצניים שמניחים לדרמה בצד ומאפשרים הנחות רווחה קטנות.

מה השתנה מאז הבגרות בתיאטרון ועד היום?
"המון. היו שינויים בקאסט השחקנים, חלק התגייסו וחלק המשיכו בחייהם, גם הבימאית ספיר גזית, שעשתה עבודה טובה בזמנו עזבה, ועכשיו אני מחליף אותה ומקווה לעלות את הרף ולעמוד בציפיות.
אתה לא חושש שבעקבות השינויים ההצגה תשתנה?
"לא אני לא חושש מזה. אני דווקא מצפה לזה, אני מרגיש שכעת אנחנו צוות מוצק בהרבה, שמורכב מבוגרי המגמה שעשיית התיאטרון באמת חשובה להם. בכלל אנחנו נמצאים במקום אחר עכשיו,
כשהתקבלנו לפסטיבל מיד חשבנו על איך לעלות את רמת ההצגה בעוד כמה שלבים, הפסטיבל הוא

הזדמנות גדולה לכולנו וכיף גדול, כולנו משקיעים עבודה רבה על מנת שנצדיק את הזכות הגדולה שניתנה לנו."

אולי זה נראה כזכות טבעית, אבל לא כל הצגה שעולה במסגרת בגרות מעשית במגמת תיאטרון בבית ספר זוכה להופיע גם בפסטיבל עכו.
פריבילגיה?
"בהחלט לא. לא בכל שנה יש ייצוג של המגמה בפסטיבל. לדעתי יותר הפקות מבית הספר צריכות להופיע בפסטיבל. יש לנו מגמה נהדרת באורט עכו בניהולה של סימונה מזרחי, ובכלל אני חושב שזה כבוד לתושבי עכו שיש ייצוג נוסף של העיר בפסטיבל."

ההצגה תעלה כאמור בפסטיבל הקרוב בין התאריכים 15-17/10/08 בשעות המפורטות בתוכניה ובאתר הפסטיבל. לכרטיסים ולפרטים נוספים, דף ההצגה באתר הפסטיבל -

איה שטרן

http://www.accofestival.co.il/catalog.php?id=48

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: תוצרת מקומית בפסטיבל בעכו
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2008, 12:28 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תמונות בטעינה

תמונה

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2008, 04:27 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

קבר אגממנון או מקדש על שמו, היה באזור נחל נעמן בעת העתיקה כפי שכותב נתן שור בספר תולדות עכו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2008, 10:26 
מתמש מתקדם מעל 450 הודעות
מתמש מתקדם מעל 450 הודעות

הצגה יפה מאוד ראיתי אותה כבר כשהם הציגו אותה (אומנם לא בדיוק אותו קאסט כי השתנו קצת) כבגרות יב' במגמת תאטרון

יש עוד משהו שהוא תוצרת מקומית בפסטיבל עכו
עכו על הגובה
גם מעניין מאוד

אני לא נאבק באנשים אלא ברעיונות.
"טעות אינה הופכת לאמת רק כי כל העולם מאמין בה" (מהטמה גנדי)

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: