חינוך להתנדבות בבית הספר קהילה חינוכית אמי"ת עכו
"לאורו- נלך"-שמיניסטיות עם הפנים לקהילה בבית הספר בניהולו של הרב מיכאל שם לו למטרה לחזק את ההתנדבות והתרומה של כל תלמידה ותלמיד כי יותר משהתלמיד נותן לאחר - הוא מקבל-!!
מידי שבוע יוצאות תלמידות כתה יב' אולפנית יחד עם המחנכת ברכה גז לפעילות התנדבותית במוסדות חינוך ורווחה, הפרויקט הוא פרויקט ארצי של רשת אמי"ת ומכונה "לאורו נלך-שמיניסטיות עם הפנים לקהילה " לזכרו של "אבי הכיפות הסרוגות" הרב נריה זצ"ל שהחסד והעשייה היו נר לרגליו
בפרויקט זה משתתפים 80 בתי ספר שונים ברחבי הארץ מתוכם 16 בתי ספר השייכים לרשת אמי"ת. המורה ברכה גז שיבצה את התלמידות במוסדות חינוך ורווחה שונים
מנהלת הפרויקט מלי בוכריס מנהלת את הפרויקט ומלווה את התלמידות בחן וברגישות תורמת בגישור ושילובן של הבנות בדרך שתתאים לכל בת את המסגרת המתאימה לה ולאישיותה .הכול בתיאום עם המחנכת ברכה גז שבכל שבוע מבקרת במקום אחר, על מנת לעמוד על הצרכים של המסגרת ושל הבת.
במסגרת שעורי חיבור הבנות דנות במשוב על פעילותן: תהילה ועדן שמסייעות בגן מספרות :" יש בעבודה עם הילדים סיפוק- שהנה אני יכולה לתת משהו מעצמי לאחר ,לחברה –עבורי זה דבר חדש כי בחיים לא הזדמן לי לתרום מעצמי למרות שבהתחלה הייתי לחוצה ,אחרי החוויה הרגשתי משהו אחר שונה-ממש כיף כי הילדים שמחים לקראתי וזה נהדר!!"
מנ"כל הפרויקט ,הרב בני וורצמן ביקר השבוע בבית הספר שוחח עם הבנות והביע את הערכתו על פעולתן וכך מסכמת המחנכת את הפעילות שהיא רק בראשיתה :
" הפרויקט מצליח יפה -אין ספק שמסגרת כזאת מכינה את השמיניסטיות לנתינה לקראת השרות הלאומי, חושפות בפניהם את ההתמודדויות והחוויה שיהיו להם בעתיד. זו מסגרת שמפנה את התלמידה לא רק לבחינות בגרות אלא גם לטעום בהתבוננות על מסגרות אחרות שאולי יפגשו בעתיד "