חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש


עכשיו 29 ספטמבר 2025, 02:46




פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 29 מרץ 2009, 17:13 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
הנה כאן הנני מביא לידיעת גולשי עכונט
בקרוב תירשם עמותה שכל מטרתה לקרב ולגשר
בתוך הקהילה דרך נפלאות החומוס

מצחיק אבל רציני
עבדיכם הנאמן ביחד עם עורך הדין אורי מסר
שנאתר לבקשתי , אצלו זה בדם , אכלן חומוס
מושבע , מכיר ומוקיר את כל העוסקים במלאכה
אורי מסר חשב בעבר לעודד קבוצת נגבי חומוס
והנה כאן " התלבש לנו טוב " מתוך היכרותנו
ולאחר כמה וכמה ניגובים החלטנו ...

קבוצה של מקצוענים " נגבי החומוס החופשיים "
בימים אילו עם הפגישות הרבות שאנו עורכים
החלטנו לכתוב מטרות ותוכניות הפעלה

בקרוב נפרסם תאריך לאירוע חגיגי בעכו :
יום של בישולי חומוס בטעמים שונים
הגשות מקוריות בהשתתפות טובי העוסקים במלאכה
מלווה בפרסים - שלל סוגי חמוצים וחומוס .

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 29 מרץ 2009, 20:42 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
תמונה

מתכון לחומוס טוב

המצרכים:
[כמויות ל-4 מנות]
שני ספלי גרגרי חומוס קטנים ככל האפשר
2/3 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
מיץ סחוט משני לימונים קטנים
1-2 שיני שום
חצי כפית כמון
2 וחצי כפיות סודה לשתיה
מלח
להגשה:
שמן זית, פטרוזיליה




אופן ההכנה:
א. מנקים היטב את החומוס: מפזרים על צלחת גדולה, מוציאים אבנים, גרגרים פגומים וכו'. אל תתפשרו: הוציאו כל גרגיר שלא נראה לכם. בסיום הניקוי שוטפים היטב מספר פעמים, עד שהמים שקופים לגמרי.

ב. משרים את החומוס למשך הלילה ב-2-3 ליטר מים, עם 2 כפיות סודה לשתייה. בקיץ, כדאי להכניס את קערת ההשריה למקרר, אחרת הגרגרים עלולים להחמיץ. בחורף אפשר להשאיר בחוץ. בבוקר שוטפים היטב, ומשרים לעוד שעה או מספר שעות (חומוס שתופח הרבה בזמן ההשריה כדי להשרות פחות זמן, אחרת הגרגרים יתבקעו בבישול).

ג. שוטפים את הגרגרים עד עד שהמים שקופים, מסננים ומכניסים לסיר עם מים נקיים.


ג. מבשלים את החומוס ללא מלח עד לרתיחה ומוסיפים את 1/2 כפית הסודה לשתייה שנותרה. הסודה לשתייה תאיץ את התרככות הגרגרים. אפשר לוותר ולספוג את זמן הבישול הארוך משמעותית (שלא לומר נצחי). עם הסודה לשתייה משך הבישול עד להתרככות מוחלטת כשעה עד שעה וחצי.

במהלך הבישול יש לערבב את תוכן הסיר בכף, לקפות (יענו, להסיר) את הקצף מפני המים, ואיתו גם את הקליפות שצפות. באמצע הבישול, הוציאו את הגרגרים, סננו, שיטפו במים קרים ועסו קצת את הגרגרים בידיים. בשלב הזה וכשתחזרו לבשל אותם, יצופו על המים הרבה קליפות - איספו אותן באמצעות מסננת קטנה וזירקו לפח.

ד. כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות (ממש בקלות) בין שתי אצבעות, הם מוכנים. המהדרין מסירים את הקליפות, גרגר אחרי גרגר, אבל זה הרבה עבודה. אם רוב הקליפות כבר צפו וסולקו זה די מיותר. מסננים ושומרים את מי הבישול.

ה. מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון בעודם חמים וטוחנים במשך כחמש דקות. אם העיסה נראית סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול. נותנים לתערובת כמה דקות להתקרר ומוסיפים את הטחינה הגולמית, המלח, ובהדרגה גם את הלימון. אם החמיצות לא מספיקה אפשר להוסיף מעט מלח לימון.

ו. אחרי ההכנה כדאי לאחסן במקום קר במקרר או לאכול מייד. החומוס צריך להיות מעט פחות סמיך ממה שאתם רוצים אותו, כי יש לו נטייה להתעבות ולהסמיך. לתוצאות הכי טובות מגיעים אם נותנים לחומוס לעמוד קצת, מערבבים בו מעט טחינה דלילה שהוכנה זה עתה, ומגישים. הוסיפו את הכמון והשום (מייד אחרי הכתישה) ממש לקראת ההגשה.

הגשה: אתם יודעים. על צלחת, עם שמן זית טוב ופטרוזיליה וגרגרים וכל מה שאתם אוהבים על החומוס שלכם.

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 29 מרץ 2009, 20:53 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627




חומוס - גירסה בריאה במיוחד

המרכיבים:
1 חבילה (1/2 ק"ג) חומוס אורגני, מושרה ללילה ומונבט ל-24 שעות

1/2 כוס חמאת שומשום (טחינה משומשום מלא)

שתי שיני שום

קורט מלח

מיץ לימון

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

שמן זית אורגני מכבישה קרה



אופן ההכנה:
מבשלים במים את החומוס המונבט עד שהוא מתרכך. אורי אוהב לבשל אותו לזמן ארוך מאוד, בסיר יצוק מברזל כבד. משהו כמו 3 שעות.
לאחר סיום הבישול מעבירים 3/4 מהחומוס למעבד מזון, מוסיפים חמאת שומשום, מיץ מלימון שלם, קורט מלח ושתי שיני שום טריות.
לבסוף, מוסיפים ממי הבישול, כמות המים תקבע את רמת הסמיכות של החומוס (על-פי טעמכם), וטוחנים מספר דקות עד שמתקבל מרקם של חומוס.
במקביל להכנת החומוס קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה דק-דק ומערבבים עם מיץ משני לימונים נוספים.
את החומוס המוכן מחלקים לקערות, מערבבים עם מעט גרגירים מבושלים, עם תערובת הירוקים, שופכים עליו מעט שמן זית ומגישים לשולחן.

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 29 מרץ 2009, 21:10 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 19 ינואר 2008, 00:44
הודעות: 1046
יופי של מתכונים, מדוע לא יוקם פורום לבישול עכואי?
לפורום יוכנסו מתכונים וסרטוני בישול


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 30 מרץ 2009, 21:39 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
במסגרת המאמצים להביא אנשים מחוץ לעיר ל"פורום ידידי עכו "
לחיזוק וקידום העיר

הנה ביקור חטוף אצל "סעיד"
לפני הישיבה אצל ראש העיר - 30/03/2009 יום שני
בנוכחות נשיא התאחדות המלונות "אלי גונן"
משקיעים חשובים , "אורי מסר" עורך הדין
ואהרון זיסר - איש עסקים.

החומוס של סעיד מנצח ...!


תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 31 מרץ 2009, 08:20 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
החומוס הפינתי אצל "גרשון"

אכלתי שם לפני 20 שנה ועכשיו בתקופה האחרונה
אני יושב גם אצלו ...אני רוצה להגיד לכם... החומוס הזה
לא נופל ברמתו מכל חומוס אחר שאכלתי בעכו...או בארץ בכלל

גרשון זוכר אותי טוב מאוד... הוא אומר ומכריז ...
קבלת הפנים הייתה חמימה ואוהבת ...ומיד החילו
הסיפורים של פעם וגם השאילות :
"איפה האופנוע הכבד שלך ? איפה מחלפות השיער ?
אתה חייב לחזור לעכו "...
התיישבו השותפים ונאנחו
על התקופה הקסומה של פעם ...



תמונה

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 03 אפריל 2009, 23:23 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
לפני פסח אפריל 2009

חומוס סעיד

תמונה

תמונה

תמונה

בפינה זו - " הנוגבים החופשיים " נביא לחשיפת כל מסעדות החומוס בעכו - בתמונות, הסברים
נעלה סרטונים, נראיין את בעלי הבית, את המלצרים וגם את הלקוחות, כמובן משם נגיע ליחסים
בין היהודים לערבים .

וכמו כל דבר טוב ,נחגוג פעם בשנה- פסטיבל החומוס בעכו
שלושה ימים ...! לפני הפסח ...כל המדינה אצלנו...
רקדניות בטן בכל מסעדה , כל מסעדה תקשט את עצמה
כל מסעדה תציב במת נואמים לשלום ,כל מסעדה תעצב ותתפור בגדים מרהיבים
ייחודיים, תיאטרליים למלצרים ....
כל הארץ תגיע לכאן לעיר ,לנגב חומוס במיני טעמים וצורות הגשה
עוד פסטיבל , עוד תיירים ,עוד עבודה, עוד פרנסה , עוד תרבות ...!
וכשכולם מרוצים החיים שלווים יותר...!


בפסח 2010 יתחיל הראשון ...היכונו ...היכונו...מסורת בעכו.

עוד יוזמה תרבותית מבית המרכז הבינלאומי לשלום

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 04 אפריל 2009, 07:11 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
פסטיבל החומוס בעכו

אירוע גדול, אוטנטי ומיוחד במינו בעולם כולו
שיהפוך למסורת בעכו.

שלושה ימים בעכו לפני כל פסח


בשנה הבאה הפסטיבל הראשון יוצא לדרך :

בניסן ה'תש"ע - מרץ 2010
בימים :
חמישי - 25 למרץ - י' בניסן
שישי - 26 למרץ - י"א בניסן
שבת - 27 למרץ - י"ב בניסן

ערב פסח יוצא ב - 30 למרץ .

העיר עכו תחגוג " חומוס - מנגבים ועושים שלום "
במסגרת הפסטיבל יוקמו נוסף למסעדות המסורתיות שלנו בעכו
עוד כ - 30 חומוסיות נבחרות מהנחשבות בארץ שיארחו קהל בתוך אוהלים שיוקצו לדבר .
המטבח האוריונטלי בעכו יתרחב לכבוד הפסטיבל :
עשרות מאפיות ימכרו פיתות ומיני מאפים , מתוקים , סלטים , מטוגנים
חמוצים מכל הסוגים , משקאות מהמיוחדים ...

פסטיבל ססגוני : מוסיקה מזרחית , אווירת שאנטי , אווירה של פעם ...
חודשים לפני הפסטיבל כולם כולם יכינו את עצמם ...
בעלי עסקים יעצבו את המסעדות , יעצבו למלצרים בגדים
תאטרליים , בכל מסעדה תוצב במה לנאומים חופשיים לקהל - מיקרופון פתוח בנושאי השלום.
בכל מסעדה - רקדנית בטן , תופים, דרבוקות ושמחה גדולה...

תיפסו מקומות ...!

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 05 אפריל 2009, 08:41 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 19 ינואר 2008, 00:44
הודעות: 1046
יכול להיות שזה יצליח כי יש כאלה שמפסיקים לאכול בבית כמה ימים לפני פסח.
אבל מצד שני הרוב טרודים בהכנות לחג. כך שהתאריך בעייתי.
זו גם תקופה של חמסינים כך שהתאבון נופל.
הרעיון מעולה, אולי עדיף חנוכה בזמן החורף כשהעיר יבשה מפעילות.
זה יכול לבוא גם עם פסטיבל תיאטרון בובות או ילדים
בהצלחה :D
.


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2009, 02:29 
מנותק
עכונט כדרך חיים

הצטרף: 16 ינואר 2008, 21:36
הודעות: 1627
היכונו חברים ב - 2010 פסטיבל חומוס
חבל על הזמן

_________________
שלום פעיל ומשגשג
בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2009, 20:14 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 19 ינואר 2008, 00:44
הודעות: 1046
כחובב חומוס מושבע
אני יכול לומר שאין אין אין
כמו החומוס העכואי
בכל העולם
וזה לא רק עיסת החומוס
זה האנשים שמאחורי


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 11 הודעות ] 


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt.
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.