AKKONET FORUMS https://akkonet.co.il/forums/ |
|
חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו https://akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?f=46&t=16174 |
עמוד 1 מתוך 1 |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 29 מרץ 2009, 17:13 ] |
נושא ההודעה: | חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
הנה כאן הנני מביא לידיעת גולשי עכונט בקרוב תירשם עמותה שכל מטרתה לקרב ולגשר בתוך הקהילה דרך נפלאות החומוס מצחיק אבל רציני עבדיכם הנאמן ביחד עם עורך הדין אורי מסר שנאתר לבקשתי , אצלו זה בדם , אכלן חומוס מושבע , מכיר ומוקיר את כל העוסקים במלאכה אורי מסר חשב בעבר לעודד קבוצת נגבי חומוס והנה כאן " התלבש לנו טוב " מתוך היכרותנו ולאחר כמה וכמה ניגובים החלטנו ... קבוצה של מקצוענים " נגבי החומוס החופשיים " בימים אילו עם הפגישות הרבות שאנו עורכים החלטנו לכתוב מטרות ותוכניות הפעלה בקרוב נפרסם תאריך לאירוע חגיגי בעכו : יום של בישולי חומוס בטעמים שונים הגשות מקוריות בהשתתפות טובי העוסקים במלאכה מלווה בפרסים - שלל סוגי חמוצים וחומוס . |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 29 מרץ 2009, 20:42 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
![]() מתכון לחומוס טוב המצרכים: [כמויות ל-4 מנות] שני ספלי גרגרי חומוס קטנים ככל האפשר 2/3 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה מיץ סחוט משני לימונים קטנים 1-2 שיני שום חצי כפית כמון 2 וחצי כפיות סודה לשתיה מלח להגשה: שמן זית, פטרוזיליה אופן ההכנה: א. מנקים היטב את החומוס: מפזרים על צלחת גדולה, מוציאים אבנים, גרגרים פגומים וכו'. אל תתפשרו: הוציאו כל גרגיר שלא נראה לכם. בסיום הניקוי שוטפים היטב מספר פעמים, עד שהמים שקופים לגמרי. ב. משרים את החומוס למשך הלילה ב-2-3 ליטר מים, עם 2 כפיות סודה לשתייה. בקיץ, כדאי להכניס את קערת ההשריה למקרר, אחרת הגרגרים עלולים להחמיץ. בחורף אפשר להשאיר בחוץ. בבוקר שוטפים היטב, ומשרים לעוד שעה או מספר שעות (חומוס שתופח הרבה בזמן ההשריה כדי להשרות פחות זמן, אחרת הגרגרים יתבקעו בבישול). ג. שוטפים את הגרגרים עד עד שהמים שקופים, מסננים ומכניסים לסיר עם מים נקיים. ג. מבשלים את החומוס ללא מלח עד לרתיחה ומוסיפים את 1/2 כפית הסודה לשתייה שנותרה. הסודה לשתייה תאיץ את התרככות הגרגרים. אפשר לוותר ולספוג את זמן הבישול הארוך משמעותית (שלא לומר נצחי). עם הסודה לשתייה משך הבישול עד להתרככות מוחלטת כשעה עד שעה וחצי. במהלך הבישול יש לערבב את תוכן הסיר בכף, לקפות (יענו, להסיר) את הקצף מפני המים, ואיתו גם את הקליפות שצפות. באמצע הבישול, הוציאו את הגרגרים, סננו, שיטפו במים קרים ועסו קצת את הגרגרים בידיים. בשלב הזה וכשתחזרו לבשל אותם, יצופו על המים הרבה קליפות - איספו אותן באמצעות מסננת קטנה וזירקו לפח. ד. כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות (ממש בקלות) בין שתי אצבעות, הם מוכנים. המהדרין מסירים את הקליפות, גרגר אחרי גרגר, אבל זה הרבה עבודה. אם רוב הקליפות כבר צפו וסולקו זה די מיותר. מסננים ושומרים את מי הבישול. ה. מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון בעודם חמים וטוחנים במשך כחמש דקות. אם העיסה נראית סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול. נותנים לתערובת כמה דקות להתקרר ומוסיפים את הטחינה הגולמית, המלח, ובהדרגה גם את הלימון. אם החמיצות לא מספיקה אפשר להוסיף מעט מלח לימון. ו. אחרי ההכנה כדאי לאחסן במקום קר במקרר או לאכול מייד. החומוס צריך להיות מעט פחות סמיך ממה שאתם רוצים אותו, כי יש לו נטייה להתעבות ולהסמיך. לתוצאות הכי טובות מגיעים אם נותנים לחומוס לעמוד קצת, מערבבים בו מעט טחינה דלילה שהוכנה זה עתה, ומגישים. הוסיפו את הכמון והשום (מייד אחרי הכתישה) ממש לקראת ההגשה. הגשה: אתם יודעים. על צלחת, עם שמן זית טוב ופטרוזיליה וגרגרים וכל מה שאתם אוהבים על החומוס שלכם. |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 29 מרץ 2009, 20:53 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
חומוס - גירסה בריאה במיוחד המרכיבים: 1 חבילה (1/2 ק"ג) חומוס אורגני, מושרה ללילה ומונבט ל-24 שעות 1/2 כוס חמאת שומשום (טחינה משומשום מלא) שתי שיני שום קורט מלח מיץ לימון צרור כוסברה צרור פטרוזיליה שמן זית אורגני מכבישה קרה אופן ההכנה: מבשלים במים את החומוס המונבט עד שהוא מתרכך. אורי אוהב לבשל אותו לזמן ארוך מאוד, בסיר יצוק מברזל כבד. משהו כמו 3 שעות. לאחר סיום הבישול מעבירים 3/4 מהחומוס למעבד מזון, מוסיפים חמאת שומשום, מיץ מלימון שלם, קורט מלח ושתי שיני שום טריות. לבסוף, מוסיפים ממי הבישול, כמות המים תקבע את רמת הסמיכות של החומוס (על-פי טעמכם), וטוחנים מספר דקות עד שמתקבל מרקם של חומוס. במקביל להכנת החומוס קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה דק-דק ומערבבים עם מיץ משני לימונים נוספים. את החומוס המוכן מחלקים לקערות, מערבבים עם מעט גרגירים מבושלים, עם תערובת הירוקים, שופכים עליו מעט שמן זית ומגישים לשולחן. |
מחבר: | Ricardo [ 29 מרץ 2009, 21:10 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
יופי של מתכונים, מדוע לא יוקם פורום לבישול עכואי? לפורום יוכנסו מתכונים וסרטוני בישול |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 30 מרץ 2009, 21:39 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
במסגרת המאמצים להביא אנשים מחוץ לעיר ל"פורום ידידי עכו " לחיזוק וקידום העיר הנה ביקור חטוף אצל "סעיד" לפני הישיבה אצל ראש העיר - 30/03/2009 יום שני בנוכחות נשיא התאחדות המלונות "אלי גונן" משקיעים חשובים , "אורי מסר" עורך הדין ואהרון זיסר - איש עסקים. החומוס של סעיד מנצח ...! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 31 מרץ 2009, 08:20 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
החומוס הפינתי אצל "גרשון" אכלתי שם לפני 20 שנה ועכשיו בתקופה האחרונה אני יושב גם אצלו ...אני רוצה להגיד לכם... החומוס הזה לא נופל ברמתו מכל חומוס אחר שאכלתי בעכו...או בארץ בכלל גרשון זוכר אותי טוב מאוד... הוא אומר ומכריז ... קבלת הפנים הייתה חמימה ואוהבת ...ומיד החילו הסיפורים של פעם וגם השאילות : "איפה האופנוע הכבד שלך ? איפה מחלפות השיער ? אתה חייב לחזור לעכו "... התיישבו השותפים ונאנחו על התקופה הקסומה של פעם ... ![]() |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 03 אפריל 2009, 23:23 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
לפני פסח אפריל 2009 חומוס סעיד ![]() ![]() ![]() בפינה זו - " הנוגבים החופשיים " נביא לחשיפת כל מסעדות החומוס בעכו - בתמונות, הסברים נעלה סרטונים, נראיין את בעלי הבית, את המלצרים וגם את הלקוחות, כמובן משם נגיע ליחסים בין היהודים לערבים . וכמו כל דבר טוב ,נחגוג פעם בשנה- פסטיבל החומוס בעכו שלושה ימים ...! לפני הפסח ...כל המדינה אצלנו... רקדניות בטן בכל מסעדה , כל מסעדה תקשט את עצמה כל מסעדה תציב במת נואמים לשלום ,כל מסעדה תעצב ותתפור בגדים מרהיבים ייחודיים, תיאטרליים למלצרים .... כל הארץ תגיע לכאן לעיר ,לנגב חומוס במיני טעמים וצורות הגשה עוד פסטיבל , עוד תיירים ,עוד עבודה, עוד פרנסה , עוד תרבות ...! וכשכולם מרוצים החיים שלווים יותר...! בפסח 2010 יתחיל הראשון ...היכונו ...היכונו...מסורת בעכו. עוד יוזמה תרבותית מבית המרכז הבינלאומי לשלום |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 04 אפריל 2009, 07:11 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
פסטיבל החומוס בעכו אירוע גדול, אוטנטי ומיוחד במינו בעולם כולו שיהפוך למסורת בעכו. שלושה ימים בעכו לפני כל פסח בשנה הבאה הפסטיבל הראשון יוצא לדרך : בניסן ה'תש"ע - מרץ 2010 בימים : חמישי - 25 למרץ - י' בניסן שישי - 26 למרץ - י"א בניסן שבת - 27 למרץ - י"ב בניסן ערב פסח יוצא ב - 30 למרץ . העיר עכו תחגוג " חומוס - מנגבים ועושים שלום " במסגרת הפסטיבל יוקמו נוסף למסעדות המסורתיות שלנו בעכו עוד כ - 30 חומוסיות נבחרות מהנחשבות בארץ שיארחו קהל בתוך אוהלים שיוקצו לדבר . המטבח האוריונטלי בעכו יתרחב לכבוד הפסטיבל : עשרות מאפיות ימכרו פיתות ומיני מאפים , מתוקים , סלטים , מטוגנים חמוצים מכל הסוגים , משקאות מהמיוחדים ... פסטיבל ססגוני : מוסיקה מזרחית , אווירת שאנטי , אווירה של פעם ... חודשים לפני הפסטיבל כולם כולם יכינו את עצמם ... בעלי עסקים יעצבו את המסעדות , יעצבו למלצרים בגדים תאטרליים , בכל מסעדה תוצב במה לנאומים חופשיים לקהל - מיקרופון פתוח בנושאי השלום. בכל מסעדה - רקדנית בטן , תופים, דרבוקות ושמחה גדולה... תיפסו מקומות ...! |
מחבר: | Ricardo [ 05 אפריל 2009, 08:41 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
יכול להיות שזה יצליח כי יש כאלה שמפסיקים לאכול בבית כמה ימים לפני פסח. אבל מצד שני הרוב טרודים בהכנות לחג. כך שהתאריך בעייתי. זו גם תקופה של חמסינים כך שהתאבון נופל. הרעיון מעולה, אולי עדיף חנוכה בזמן החורף כשהעיר יבשה מפעילות. זה יכול לבוא גם עם פסטיבל תיאטרון בובות או ילדים בהצלחה ![]() . |
מחבר: | ז ' ו ב י נ ו [ 26 אוגוסט 2009, 02:29 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
היכונו חברים ב - 2010 פסטיבל חומוס חבל על הזמן |
מחבר: | Ricardo [ 26 אוגוסט 2009, 20:14 ] |
נושא ההודעה: | Re: חומוס - " הנוגבים החופשיים " עמותה בעכו |
כחובב חומוס מושבע אני יכול לומר שאין אין אין כמו החומוס העכואי בכל העולם וזה לא רק עיסת החומוס זה האנשים שמאחורי |
עמוד 1 מתוך 1 | כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |