חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 19:31

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רס"ן רועי קליין ז"ל- סיפור גבורה
הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2006, 19:25 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

קיבלתי במייל ורציתי לשתף

רס"ן רועי קליין ז"ל- סיפור גבורה

תמונה

על רס"ן רועי קליין ז"ל.
המעט שאנו יכולים לעשות עבור מי שהקריב את חייו באופן הירואי כל כך, הוא לספר את סיפורו. לא ברור למה התקשורת
הדחיקה-עד-העלימה את הסיפור הזה. אולי זוהי התנהגות לא פופולרית, אולי אינה עולה בקנה אחד עם תדמית החייל הסובל,
הרגיש והחששן אותה מישהו מנסה לטפח. אולי מאחר וגיבור הסיפור, הוא, לא עלינא, מתנחל, אולי-

...אין שום הסבר ראוי להעלמת סיפור גבורה מדהים כזה - מדוע לא מספרים אותו בכל מקום בצעקה רמה, בהתפעלות רבתי,
בגאווה מבצבצת, בתודה בהערצה, בדמעות. אז נספר אותו אנו, מאי מייל לאי מייל.

רב סרן רועי קליין ז"ל, סמג"ד 51 של גולני, מהישוב עלי ( כן, כן התנחלות) , היה בעל הדרגה הבכירה בין לוחמיו בבינת ג'בל.
בשעת הקרב, הבחין ברימון שהושלך לעבר אנשיו. מאחר ולא ניתן כבר היה להתגונן ולמנוע את פגיעתו הרעה של הרימון,
הוא זינק עליו כך שגופו יחסום את מרבית ההדף ואנשיו ינצלו. קורבנו נשא את הפרי המיוחל. חייליו שניצלו סיפרו כי זעק
" שמע ישראל" שעה שקפץ על הרימון.

רועי קליין, גיבור אמיתי בעידן של הערצת האנטי-גיבור, נקבר ביום הולדתו ה-31.

מספרים עליו שהיה נגן סקסופון מצטיין ואיש רוח מבריק, שסיים לימודי הנדסה בהצטיינות. שטייל עם חברים באפריקה,
שהיה לו צחוק מתגלגל, שכל מכריו מתארים אותו כאדם עדין ושלוו, שמשאלתה של אלמנתו היא כי ילדיה יהיו דומים לאביהם .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2006, 19:36 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

בחיפוש בגוגל מצאתי לא פחות מ 13,800 תוצאות תחת החיפוש

"רס"ן רועי קליין ז"ל" אז לא ברור איזו תקשורת מתעלמת ומדחיקה את הסיפור

יתכן שמדובר בערוצי הטלבזיה למינהם, למרות שגם שם שמעתי על הסיפור

לראשונה, אז למרות הכל המייל עשה את שלו והסיפור מתפרסם גם אצלנו

כמו בעשרות אתרי אינטרנט בארץ ובעולם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2006, 20:06 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני נולדתי למשפחה שכולה ומאז שאני זוכר את עצמי סיפורי גבורה תמיד ריגשו אותי, למלחמה הזו יש לא מעט סיפורים כאלה. אני לא ממעיט באף אחד מהם, גם של אלו שהתקשורת לא כלכך מזכירה אותם. כמו הודעה שקראתי בפורום "הורים וילדים" בנענע שמישהי כותבת על שבעלה נהרג לפני כשבוע בהיותו קצין במילואים. היא עדיין לא סיפרה לילד. הוא בן 4 והוא כל הזמן שואל איפה אבא. היא לא יודעת איך להגיד לו? עוד אף אחד לא ענה על שאלותיה. לבי כואב והייתי רוצה לעזור לה מאוד, אבל אני יודע שהעניין הוא רגיש. אז אני מקווה שאולי מכאן תצא אליה עזרה או לפחות הכוונה, גם אם היא לא תושבת העיר שלנו.

http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=9662958

מעבר לסיפור של רועי קליין ז"ל, שמעתי גם על אורי גרוסמן ז"ל, בנו של הסופר דוד גרוסמן. קראתי שמישהו כתב (באינטרנט) ובצדק ש"הזמן הצהוב השחיר".

http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/464/777.html

אני משתתף בצערם של המשפחות שהשתתפו למעגל השכול ומאחל לכולן שלא תדענה יותר צער.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: