חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 00:24

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אם אתם אוהבים את טולקין
הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2006, 13:53 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני מתאר לעצמי שהידיעה הזאת תשמח גם אתכם. לא להאמין, אבל בקרוב ספר חדש מפרי עטו. כפי שכותבת על כך דפנה ארד (ב"וואלה"):

ג'.ר.ר טולקין. בנו רוכב על שם המשפחה (יחצ)סופר הפנטזיה הגאון החל לכתוב ספר, אך לא סיים. בנו, כריסטופר, המשיך אותו ויוציא אותו לאור. בנו של ג'.ר.ר טולקין, כריסטופר, סיים לכתוב ספר שאביו השאיר אחריו כשנפטר בשנת 1973. לכריסטופר טולקין, לקח 30 שנה לסיים לכתוב את הספר "The Children of Hurin", שאביו התחיל בכתיבתו בשנת 1918. כך פורסם בסוכנויות הידיעות. חלקים מהספר פורסמו בעבר, וכמו בספריו האחרים של ג'.ר.ר. טולקין הסיפור קורה בארץ פנטסטית של שדים, גמדים והוביטים. הספר יצא לאור באביב השנה. פרופסור ג'ון רונאלד רעואל טולקין, נולד בשנת 1892 בדרום אפריקה, וחי באנגליה. לאחר שהלך לעולמו בשנת 1973, בנו פירסם את רוב כתביו לא ערוכים, לפי הסדר, בסדרה בת 12 כרכים שנקראת "ההיסטוריה של הארץ התיכונה". טרילוגיית שר הטבעות של ג'.ר.ר. טולקין נמכרה במעל ל-50 מיליון עותקים, ושלושת הסרטים שנוצרו ממנה עובדו לסרטים מגה-מצליחים.

אני אוהב לקרוא ספרים אך למרות זאת אני מוכרח לומר שלפני שצפיתי בסרטים הללו בקולנוע שנה אחר שנה, כל פעם שיצא פרק חדש בטריולוגית הסרטים לא מצאתי עניין לקרוא בהם. לא בגלל האורך שלהם, אני דווקא אוהב לקרוא ספרים ארוכים (בתקופה זו אני קורא את "בית בקהיר" של נגיב מחפוז שגם זו טריולוגיה) וגיליתי שהפסדתי עולם ומלואו, פשוט מדהים. כך שגם אם אתם לא אוהבים את הג'אנר הזה (מדע בדיוני ופנטסיה) אל תחמיצו את הקריאה של "שר הטבעות".

תמונה
זו יצירת המופת בגירסה שיש לי.

מדהים לצפות בסרטים ולא פחות מזה לקרוא את כל התיאורים והתרחשות הדברים כפי שהיא מובאת ישירות מטולקין. ישנה גירסאת DVD ארוכה יותר מזו הרגילה שיצאה לאקרנים בבתי-הקולנוע, לצערי עוד לא יצא לי לצפות אבל אני מקווה שביום מן הימים אני אמצא את ההזדמנות לזה.

עוד על טולקין בקישור הבא:

http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%92%27%D7%95%D7%9F%5F%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%9C%D7%93%5F%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%90%D7%9C%5F%D7%98%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9F

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: