חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש


עכשיו 29 ספטמבר 2025, 21:44




פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מתכון לשבת: בראוניז שוקולד ואגוזים ביתיות
הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2006, 17:35 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 22 ינואר 2006, 22:56
הודעות: 3266
מיקום: עכו - איפה אם לא פה?
מתכון לשבת: בראוניז שוקולד ואגוזים ביתיות


כולם מכירים את החיפוש אחר מאכל קל ופשוט להכנה, או את הצורך להכין משהו מהיר לאורחים. קבלו סדרת מתכונים שמקלה על החיים בבית: והיום בראוניז שוקולד ואגוזים

בראוניז. נהדר עם תה

את הבראוניז האלה טעמתי לראשונה בשבת מחבר ללימודים. הטעם המיוחד שלהם ופשטות הכנתם גרמו לי לסחוט מאמו את המתכון ולהביאו למטבח של אימי (אל דאגה קרבת משפחה רחוקה בינינו עזרה לי להשיג את המתכון ללא אי נעימויות).

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר שבורים לקוביות
200 גרם חמאה או מרגרינה מופשרים לטמפרטורת החדר וחתוכים לקוביות
1 וחצי כוסות סוכר
4 ביצים
1 וחצי כוסות קמח תופח
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים (ניתן להחליף את הצימוקים באגוזים ולשים 200 גרם אגוזים)

ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מ’.

ממיסים את השוקולד בזהירות בסיר כפול על אדים תוך בחישה.

שמים במערבל או מעבד מזון את החמאה או המרגרינה עם הסוכר וטורפים לתערובת קלילה וקצפית, מוסיפים את הביצים וטורפים שוב (לפעמים אני מקצר ושם את המרגרינה עם הסוכר והביצים יחד, זה חוסך זמן ולא פוגם בתוצאה הסופית).

בכלי נפרד מערבבים את הקמח עם האגוזים והצימוקים ומוסיפים בהדרגה לתערובת המרגרינה והביצים תוך בחישה (שוב קיצור דרך אין חובה אמיתית לערבב את הקמח והאגוזים בנפרד ניתן גם להוסיפם הישר לתערובת הביצים ומרגרינה).

מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת ומערבבים היטב הכול פעם אחרונה.

מעבירים את התערובת לתבנית בינונית ואופים בתנור כ- 20 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם שיניים בעוגה ולהוציאם ללא רטיבות או פירורים כדי לבדוק אם היא מוכנה).

מוציאים מהתנור לצינון קצר ומיד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. החומיות (בראוניז בעברית) מתייבשות מהר, לכן כדאי להשאירם בתבנית מכוסה היטב או להוציאם ולשים בקופסה סגורה. טעמם הטרי ישמר כך כשבוע ימים. הן הולכות נהדר עם כוס תה.


בתיאבון!

_________________
שחר גרף


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt.
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.