AKKONET FORUMS
https://akkonet.co.il/forums/

מתכון לשבת: בראוניז שוקולד ואגוזים ביתיות
https://akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?f=46&t=5313
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  שחר-גרף [ 13 אוקטובר 2006, 17:35 ]
נושא ההודעה:  מתכון לשבת: בראוניז שוקולד ואגוזים ביתיות

מתכון לשבת: בראוניז שוקולד ואגוזים ביתיות


כולם מכירים את החיפוש אחר מאכל קל ופשוט להכנה, או את הצורך להכין משהו מהיר לאורחים. קבלו סדרת מתכונים שמקלה על החיים בבית: והיום בראוניז שוקולד ואגוזים

בראוניז. נהדר עם תה

את הבראוניז האלה טעמתי לראשונה בשבת מחבר ללימודים. הטעם המיוחד שלהם ופשטות הכנתם גרמו לי לסחוט מאמו את המתכון ולהביאו למטבח של אימי (אל דאגה קרבת משפחה רחוקה בינינו עזרה לי להשיג את המתכון ללא אי נעימויות).

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר שבורים לקוביות
200 גרם חמאה או מרגרינה מופשרים לטמפרטורת החדר וחתוכים לקוביות
1 וחצי כוסות סוכר
4 ביצים
1 וחצי כוסות קמח תופח
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים (ניתן להחליף את הצימוקים באגוזים ולשים 200 גרם אגוזים)

ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מ’.

ממיסים את השוקולד בזהירות בסיר כפול על אדים תוך בחישה.

שמים במערבל או מעבד מזון את החמאה או המרגרינה עם הסוכר וטורפים לתערובת קלילה וקצפית, מוסיפים את הביצים וטורפים שוב (לפעמים אני מקצר ושם את המרגרינה עם הסוכר והביצים יחד, זה חוסך זמן ולא פוגם בתוצאה הסופית).

בכלי נפרד מערבבים את הקמח עם האגוזים והצימוקים ומוסיפים בהדרגה לתערובת המרגרינה והביצים תוך בחישה (שוב קיצור דרך אין חובה אמיתית לערבב את הקמח והאגוזים בנפרד ניתן גם להוסיפם הישר לתערובת הביצים ומרגרינה).

מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת ומערבבים היטב הכול פעם אחרונה.

מעבירים את התערובת לתבנית בינונית ואופים בתנור כ- 20 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם שיניים בעוגה ולהוציאם ללא רטיבות או פירורים כדי לבדוק אם היא מוכנה).

מוציאים מהתנור לצינון קצר ומיד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. החומיות (בראוניז בעברית) מתייבשות מהר, לכן כדאי להשאירם בתבנית מכוסה היטב או להוציאם ולשים בקופסה סגורה. טעמם הטרי ישמר כך כשבוע ימים. הן הולכות נהדר עם כוס תה.


בתיאבון!

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/