AKKONET FORUMS
https://akkonet.co.il/forums/

דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי
https://akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?f=46&t=5391
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  שחר-גרף [ 20 אוקטובר 2006, 14:25 ]
נושא ההודעה:  דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי

דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי כולם מכירים את החיפוש אחר מאכל קל ופשוט להכנה, או את הצורך להכין משהו מהיר לאורחים: קבלו סדרת מתכונים שמקלה על החיים בבית. והיום: דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי

קרפיון מטוגן


מתכון מזרחי קל של יהודי סמרקנד ובוכרא.

החומרים לדג:

8-10 פרוסות של דג קרפיון מנוקה (ניתן להשיג בחנויות, לא מומלץ להשתמש בראש ובזנב המלאים בעצמות),

כוס קמח רגיל מנופה

2-3 ביצים

מלח

פפריקה מתוקה (לא חובה)

שמן סויה או קנולה לטיגון

החומרים לרוטב:

2 כוסות מים פושרים

שיני שום קלופות מראש שלם

כפית מלח

זר עלי כוסברה (ללא הגבעולים הקשים: להשתמש רק בעלים)

ההכנה:

מוזגים את כוסות המים לכלי עמוק וממליחים אותם.

קוצצים את שיני השום ועלי הכוסברה ומוסיפים לכלי.

מחממים את השמן במחבת.

מערבבים בקערה אחת את הקמח עם המלח והפפריקה ובקערה שנייה טורפים את הביצים. טובלים היטב את פרוסות הקרפיון בקמח המתובל מכל צדדיו ואז בביצים הטרופות. מטגנים את פרוסות הדג, כמו שניצלים, משני הצדדים - עד להזהבה עמוקה של הציפוי (לפעמים יש גם להניח את פרוסות הדג על צידן כדי לטגן גם את הצדדים).

את פרוסות הקרפיון המטוגנות מניחים להשרייה בכלי הרוטב לזמן מה, על מנת שהטעמים ייספגו.

מגישים את הפרוסות בטמפרטורת החדר ומעטרים בכוסברה ושום ללא מים. ניתן אף לקשט בפלח לימון שיוסיף טעם למנה.

בתיאבון!

מחבר:  אהוד בן-פורת [ 20 אוקטובר 2006, 14:55 ]
נושא ההודעה: 

סחתיין עליך שחר, ככה בשקט בשקט פתחת פינה "שחר השף"
ומי יודע אולי בקצב הזה תפתח בסוף גם איזו מסעדה, כי גרף
הרעב של של קוראי הפינה הזו רק עולה משבוע לשבוע. נשמח
לדעת מאיפה אתה מביא לנו את המתכונים האלה, אם אתה
באמת עושה איתם משהו וסתם מתוך סקרנות למה דווקא היום "דג קרפיון"?


תמונה

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/