חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 01:21

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עדכון :שידור TV:מהפגנת פעילי סביבה נגד מפעל "חוד מתכות&
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 19:00 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

תמונהעדכון :שידור TV:מהפגנת פעילי סביבה נגד מפעל "חוד מתכות"
ציטוט:

תודה לאהוד בן פורת על הצילום והעריכה ותודה לבני על הכתבה הראשונה בכלי התקשורת ,
תודה לאילן ולכל החברים על הפעילות החיונית לבריאות ולאיכות החיים שלנו בעכו והאזור.
חשוב לראות את תגובת העיריה החד משמעית בהמשך
בהצלחה במאבק ,
אלברט

כמאה פעילי סביבה הפגינו היום נגד מפעל "חוד מתכות"

בעקבות הפרסומים הרבים בכלי התקשורת והתחקיר המקיף של עיתון ידיעות אחרונות בסוף השבוע, על הסיכונים הרבים
והסכנה הבריאותית הממשית לעשרות אלפים מתושבי האזור, ברדיווס של 10 ק"מ מהמפעל .
יצאו היום בצהרים כמאה פעילי איכות סביבה ובנהם פעילי התא הירוק מעכו להפגנה נגד מפעל "חוד פלדות" מדרום לעכו. לטענת
המפגינים, שורה של ליקויים וחריגה של חומרים רעילים שנתגלו במפעל, לא טופלו והמפעל ממשיך לסכן את בריאות תושבי האזור

תמונה
תמונה

מפעל 'חוד פלדות' מייצר מטילי פלדה על ידי מחזור גרוטאות ברזל. המפעל נדרש לתנאים מחמירים ברישיון העסק על פי הדרישות
האירופאיות העדכניות ביותר, ולעמידה בטכנולוגיה הישימה הטובה ביותר, אך בבדיקת פתע שערך המשרד להגנת הסביבה במפעל,
נמצאה חריגה של פי 10 מרמות הדיאוקסינים המותרות לפליטה בארובה. עם קבלת התוצאות, הוצאה למפעל התראה על חריגה
מתנאי רישיון העסק וכן על פי חוק למניעת מפגעים.

התהלוכה שיצאה משערי קיבוץ כפר מסריק ועד לכניסה למפעל חד מתכות,
בין עשרות המפגינים נצפו: התא הירוק בעכו ,עמותת אל"ס( עמותה למען סביבה בגליל) תושבי הקיבוצים כפר מסריק, פעילי סביבה תושבי עכו, המגמה הירוקה ועוד

תמונה

דיאוקסין הוא חומר רעיל ביותר גם בריכוזים נמוכים, הגורם לסרטן ולפגיעות במערכת הפוריות והמערכת החיסונית. מעבר לכך,
דיאוקסינים הם חומרים עמידים, שעוברים דרך שרשרת המזון ומצטברים ברקמות השומניות בגוף האדם. חשיפה של שטחי חקלאות
ובריכות דגים לדיאוקסינים עלולה לחשוף גם את צרכני התוצרת החקלאית להשפעות דיאוקסינים.

המשרד להגנת הסביבה דרש מהמפעל טיפול מיידי והתקנת מתקן להזרקת פחם פעיל במערך הטיפול בגזי הפליטה, מתקן הידוע
ומקובל בעולם כטכנולוגיה ישימה הטובה ביותר לטיפול בדיאוקסינים לתעשייה זו. אלא שהארגונים הירוקים מצביעים על שורה נוספת
של מפגעים ואי עמידה בתקנים של זיהום אוויר וטוענים שהמפעל ממשיך לסכן את תושבי העיר עכו וקיבוצי הסביבה.

לפני כשנה התקיימה "תהלוכת חנוקה" במחאה על זיהום האוויר הגבוה באזור. עכשיו נאלצים שוב הארגונים הירוקים להפגין מול
שערי המפעל, משום שלא נעשו השינויים הדרושים לשיפור איכות האוויר ומפגעי הרעש שמיצר המפעל.[/b]

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 19:47 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

תמונות נוספות מההפגנה

פעילי התא הירוק מובילי התהלוכה

תמונה

נציגי הפעילים מהתא הירוק

תמונה

מול שערי המפעל קוראים לפועלים להבין את הסיכון בעבודתם

תמונה

תמונה

תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 21:08 
מתמש מתקדם מעל 450 הודעות
מתמש מתקדם מעל 450 הודעות
סמל אישי של המשתמש

מעניין אותי כמה מהמפגינים מעשנים סיגריות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 21:47 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

הפעם גם בתקשורת הארצית קבלו תושבי עכו את החשיפה
המתאימה והאמירה "לא נסכים למפגעים סביבתיים"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3344038,00.html

ראו את התמונה והשלט המדבר בעד עצמו (סחטיין אילן על ההברקה בשלט)

תמונה

וגם האמירה של ראש העיר לנקרי ברורה:

ציטוט:
בין המפגינים בלטו בנוכחותם תושבים מעכו. מהעירייה נמסר כי ראש העירייה, שמעון לנקרי, הורה לפתוח בהליכים משפטיים נגד המפעל, וכי רשיונו לא יחודש אם לא ייפסק הזיהום. "אנו דורשים מהמשרד לערוך מעקב קפדני אחר חריגות מהתקנים, ולא לתת יד לאף מפעל מזהם לפגוע באיכות החיים, בראש ובראשונה של עובדי המפעל ושל תושבי עכו והאזור", אמר לנקרי.

"אנו בעיצומו של מאבק בבתי המשפט על עתיד רצועת החוף והים בעכו. זוהי עדות ברורה לכך שאיננו מהססים לפעול בדרכים משפטיות נגד אלו המקלקלים לנו את הסביבה. כל עוד לא יוכיחו לנו במסמכים, כי המפעל עומד בתקנים המחמירים ביותר, לא נחדש את רישיונו", הזהיר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 22:31 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

קיבלנו תגובה ישירה לעכונט מהעירית עכו בעניין חד מתכות להלן :

העיר עכו התברכה במשאבי טבע אדירים ונדירים: עכו התברכה ברצועת חוף מהיפות בארץ ובאוויר נקי. חבל שהממונים על השמירה וההגנה על המשאבים הללו משאיר לנו ולארגונים הירוקים את המאבק על איכות הסביבה.

אנו דורשים מהמשרד לערוך מעקב קפדני אחר חריגות מהתקנים ולא לתת יד לאף מפעל מזהם לפגוע באיכות החיים, בראש ובראשונה של עובדי המפעל ושל תושבי עכו והאזור.

בימים אלו אנו בעיצומו של מאבק בבתי המשפט על עתידם של רצועת החוף והים בעכו. זוהי עדות ברורה לכך שאיננו מהססים לפעול בדרכים משפטיות כנגד אלו המקלקלים לנו את הסביבה.

כל עוד לו יוכיחו לנו "שחור על גבי לבן" כי המפעל עומד בתקנים המחמירים ביותר לא נחדש למפעל את רישיונו.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 24 דצמבר 2006, 23:43, נערך פעם אחת בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 22:48 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

תודה מיוחדת לאהוד בן פורת שעורך כעת את הסרטון על ההפגנה
ומאחר והוא עסוק בעריכה ואין לו זמן להגיב ,אני מעביר את ההודעה
שלו במייל שהשהעביר יחד עם התמונות:

ולהלן תגובתו :

ציטוט:
כולי תקווה שההפגנה הזו תעזור. אני לא יודע אם ראיתם, אבל אחרי הכל היו כמה עובדים שיצאו מהמפעל והסכימו לחתום על העצומה.

הדבר המדהים ביותר שצפינו בו בהפגנה היה, שבין החותמים על העצומה נגד המפעל
היו לא אחרים מאשר העובדים עצמם שיצאו מהמפעל עם המכוניות שלהם
וחתמו על העצומה עם שמם המלא כשמנהל המפעל היה כל העת בבוטקה
של השומר בכניסה למפעל

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 דצמבר 2006, 00:17 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

בני, אני מודה לך מקרב לב על הפירגון. מלבד זה תודה על צילומי הסטילס אותם עשית ועל כך שהיית הנהג של כמה מאיתנו, ובזכותך התאפשר לנו להגיע למקום. כל העונג שלי להשתתף באירועים כאלה ולראות שלא חסרים כאלה שאיכפת להם ונותנים את כל המרץ שלהם. כללתי בסרט שערכתי בין השאר גם את הקטע הזה של ההיענות החיובית של כמה מהעובדים שגילו את אומץ לבם, והעברתי את הסרט לידידנו אלברט. אני מקווה שהוא יוכל לעלות אותו כבר בקרוב.

אני מבקש להודות לכל מי שנטל חלק במחאה החשובה הזו ובראש ובראשונה לאחינו אילן שמנהל את "התא הירוק", ואני עד לזה שגם אם אין לו מספיק זמן בחייו הפרטיים הוא לא מפסיק לתרום לחברה. גם אם זה אומר הפעם להגיע ישירות מהעבודה להפגנה. כולי תקווה שרק בזכות כל מה שכל אחד מאיתנו תורם המאבק הצודק הזה יצליח.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: תודה לכל מי שהשתתף אתנו היום בהפגנה
הודעהפורסם: 25 דצמבר 2006, 00:22 
עכונט כדרך חיים

תודה לכל מי שהשתתף אתנו היום בהפגנה
אני בטוח שזה מאד חשוב!
אני גאה בשילוטים שהכנתי שמקשטים את עיתוני ישראל
תודה מיוחדת לאודי על הצילום, לדוברת העיריה ,לח"כ מחול ,לחברי התא הירוק ,עמותת אלס בראשותה של לאורה אהרון
לסטודנטים הנפלאים ממגמה ירוקה לתושבי קיבוץ כפר מסריק

אולי זה ירעיד משהו לפני שיזהמו שוב.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 דצמבר 2006, 01:14 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מחזק את ידי אלה שהפגינו בהפגנה חשובה זו

לאהוד בן פורת כל הכבוד על הצילום והעריכה. ממש רואים השקעה וכל הכבוד לעכו נט פשוט לקום ולהצדיע. כל מילה נוספת תהיה מיותרת.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: כל
הודעהפורסם: 25 דצמבר 2006, 08:34 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

[color=darkblue]כל הכבוד ליעקב סולטאן, לחיים זגורי, בני, אוהד וכמובן אילן סויסה .

לצערי הייתי בחיפה ונבצר ממני להשתתף בפעילות קודש זאת.

אגב, תושבים מתלוננים על ריחות רעים הבאים מכוון רמח"ל 5 או7.[/color]

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: זיהום אוויר
הודעהפורסם: 25 דצמבר 2006, 12:04 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

מחזק את חברי חברי "התא הירוק עכו" במאבק ארוך רצוף סזיפי אתכם לאורך

כל הדרך על אף שנבצר ממני להשתתף בהפגנה חשובה זו

לאילן בני חיים סולטן ברוך פלזנטל גברת חן... למען איכות חיים ואוויר נקי

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: כל הכבוד לעוסקים במלאכת הקודש
הודעהפורסם: 25 דצמבר 2006, 18:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כל הכבוד לעוסקים במלאכת הקודש
לשמירת איכות סביבה נקייה ממזהמים למינהם.
לצערי איני יכול להשתתף בהפגנות מסיבות שלא אוכל אפרט
אך אני מחזק את ידי כל המשתתפים.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 דצמבר 2006, 12:45 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

קבלתי בדוא"ל שלי כמה תגובות על הכתבה ואני רוצה לשתף אתכם בכמה מהן. ראשית אני מוכרח לומר שאני שמח שהמחאה נשארת בתודעת הציבור הרחב, ולוא דווקא של אלו שחיים באיזור שלנו. אחד המכתבים שקיבלתי הוא מרזי בן-עזר, ידיד מוסיקאי שהיה אחראי ללא מעט פרוייקטים מוסיקליים בארץ (ספרתי לכם עליו בעבר) והוא חי בלונדון ועובד שם כמפיק מוסיקלי.

ציטוט:
כל הכבוד! כל כך הרבה מלחמות מתנהלות על הארץ הזאת, טוב שיש מישהו שאיכפת לו שתישאר בכלל ארץ ראויה למגורי אדם

תגובה נוספת קבלתי מאחותי הגדולה, צביה לוי שגרה באחת הקריות, ואני מאמין שכמו שהזיהום מגיע עד אלינו לעכו הוא מגיע גם אליהם.

ציטוט:
כתבה לנושא חשוב שהמודעות אליו נמצאת בשולי כותרות החדשות. לדעתי מאוד חשוב ואפלו דחוף לדחוף את נושא הזהום לכותרות המקומיות בד בבד עם הכותרות הארציות! זהו מלחמה "לזכויות האדם לנשום אוויר נקי" מול מזהמי האוויר. לצערי יום יבוא ונצטרך לקנות בכסף אוויר לנשימה וזו לא בדיה , האם פעם לפני לא הרבה שנים חשבנו או דמינו שנצטרך לקנות בכסף מים לשתיה?

אני כמובן מבקש להודות להם על תגובותהם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 ינואר 2007, 18:07 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

מפעל חוד-פלדה: התביעה נגדנו הזויה לחלוטין

בתגובה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגדו על-ידי תושבי עכו והסביבה, יהודים וערבים, הטוענים כי המפעל מסכן את בריאותם,
טוענים המפעל והשר גדעון עזרא כי אין הצדקה לתביעה

מאת: פאטמה נאסר, 01.01.2007

בתשובה לתביעה הייצוגית שהוגשה נגדו על-ידי תושבי עכו והסביבה טוען היום (שני) מפעל המתכות חוד-פלדה, השוכן מדרום לעכו, כי מדובר "בתביעה הזויה לחלוטין".

המפעל מסתמך על דבריו של השר גדעון עזרא, שאמר בדיון בכנסת כי "אין סכנה לבריאות הציבור מפעילות חוד-פלדה". השר ציין כי המפעל "פתח את שעריו ושיתף פעולה באופן מלא עם ועדת אבנימלך, שמונתה על ידי משרדי. אין סכנה לבריאות הציבור מחוד-מתכת. כל הסיפור על אנשים שנפגעו – וצר לי על כך – אין לו כל ביסוס. על המפעל חלים ונאכפים התקנים המחמירים ביותר".

דובר המפעל טען כי "חוד-פלדה היא חברה בעלת תפיסה סביבתית והיא שוקדת על שמירת הוראות החוק והתקנות בכל הקשור לאיכות הסביבה".

בשבוע שעבר הגישו תושבי עכו והסביבה, יהודים וערבים, תביעה ייצוגית בסך מיליארד ו-100 מיליון שקל לבית-המשפט המחוזי בחיפה, נגד מפעל חוד-פלדה. בתביעה נטען כי "בבדיקת פתע שנתבצעה בארובות המפעל חוד-פלדה נתגלתה חריגה בפליטת דיוקסינים מהתקן הקבוע ברשיון העסק של המפעל, בשיעור של פי עשרה מהמותר בתקן. גם בבדיקות פתע שנערכו לאחרונה בחודשים ספטמבר ואוקטובר נמצאו חריגות בשיעורים של פי שמונה ופי חמישה מהמותר בתקן, דבר המצביע על כך שאין המדובר בתקלה חד-פעמית".

למקור הכתבה : http://www.mahsom.com/article.php?id=4439

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 ינואר 2007, 20:29 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

למערכת עכונט קיבלנו תגובה מהדובר של מפעל חוד מתכות
להלן התגובה כפי שקיבלנו :

היום פורסמו בכמה מכלי התקשורת בדבר תביעה ייצוגית שהוגשה נגד מפעל חד פלדה בעכו: במידה והנכם מתייחסים לנושא אבקשכם לפרסם את תגובת החברה המצ"ב במלואה

להלן תגובת החברה: תביעה זו, הנה הזויה לחלוטין, ודי לקרוא את דבריו של כבוד השר גדעון עזרא, שהשיב ואמר לשאילתה בכנסת השבוע כי "אין לי כמעט אף טענה לבעלי המפעל". כמו כן ציין השר עזרא כי "אין סכנה לבריאות הציבור מפעילות חד פלדה . המפעל פתח את שעריו ושיתף פעולה באופן מלא עם וועדת אבנימלך שמונתה על ידי משרדי.אין סכנה לבריאות הציבור מחד מתכת . כל הסיפור על אנשים שנפגעו (וצר לי על כך ) אין לו כול ביסוס .על המפעל חלים ונאכפים התקנים המחמירים ביותר ."
חד פלדה הנה חברה בעלת תפיסה סביבתית ,אשר שוקדת על שמירת הוראות החוק והתקנות בכול הקשור לאיכות הסביבה .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: